επικαιρότητα

Παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στα Δωδεκάνησα

Ανοιχτά Κυριακές και αργίες
Με αφορμή την αύξηση της τουριστικής κίνησης που σημειώνεται, η περιφέρεια Δωδεκανήσου αποφάσισε την παράταση του ωραρίου.... και την κατ' εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων, στο πλαίσιο των δυνατοτητών που δίνει ο νόμος για τις τουριστικές περιοχές.

Η συγκεκριμένη απόφαση, υπ' αριθ. 873, δίνει τη δυνατότητα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους, με εξαίρεση αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Νόμου 1892/1990, στο άρθρο 14 του Ν.2194/1994 και στο άρθρο 10 παρ. 1 Ν.3377/2005, μέχρι τις 24:00 από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο κάθε εβδομάδας και για την χρονική περίοδο έως 15 Νοεμβρίου 2013.

Επίσης προβλέπεται η κατ' εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές και ημέρες αργίας:

των Εμπορικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερμάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων - ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας) αυτών μέχρι 24.00 μ.μ.

των οπωροπαντοπωλείων και κρεοπωλείων, των τοπικών κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες, από 10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. άνευ απασχολήσεως προσωπικού.

Από τα ανωτέρω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (υπεραγορές), ενώ για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990. Η απόφαση αυτή ισχύει για το χρονικό διάστημα έως τις 15 Νοεμβρίου του 2013.


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά