ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καθημερινές οι εγκαταλείψεις κουταβιών από ανεύθυνους πολίτες

Καθημερινά πολίτες, φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί έρχονται αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένα κουτάβια σε κούτες, κάδους και χωράφια....

Οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας επιλέγουν να μην στειρώνουν το ζώο τους, να μην το περιορίζουν τις λίγες μέρες του χρόνου που έχει περίοδο και να το αφήνουν να ζευγαρώνει ενώ βρίσκουν τη λύση για τα μικρά κουτάβια: εγκατάλειψη παρότι απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά από το νόμο 4039/2012.

Φέτος, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, οι εγκαταλείψεις κουταβιών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!

Τα μωρά του ζώου μας είναι ευθύνη μας και οφείλουμε να βρίσκουμε σπίτια για αυτά ή να τα κρατάμε αν αυτό δεν είναι εφικτό. O ίδιος νόμος ορίζει ότι ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να μεριμνά για τη στείρωση του ζώου του αν δεν έχει εξασφαλίσει οικογένεις για τα κουτάβια. Η εγκατάλειψη είναι απάνθρωπη, ανεύθυνη και παράνομη.

Μόνο χθες, δύο ημίαιμα λυκοσκυλάκια βρέθηκαν σε χωράφι προς τη Φιλέρημο και άλλα δύο κουτάβια εγκαταλείφθηκαν σε αυλή φιλόζωης στο Φαληράκι ενώ σήμερα 8 μπεζ κουτάβια αφέθηκαν σε κούτα έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού. Μία ακόμα ανεύθυνη τακτική του να αφήνουν τα ζώα έξω από σχολεία νομίζοντα ότι τα παιδιά θα τα πάρουν. Οι γονείς όμως δεν είναι έτοιμο για ένα ζώο και ούτε σε θέση να το πάρουν άμεσα, άσχετα αν βρεθούν κάποιοι ευαίσθητοι και τα πάρουν από λύπηση.







Η μετάθεση ευθυνών πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Με τόσα αδέσποτα ζώα στο νησί να υποφέρουν και να μην φτάνουν οι στειρώσεις για όλα, είναι μεγάλη ανευθυνότητα να αφήνουμε τα δικά μας ζώα να γεννούν και να πετάμε τα μωρά στους δρόμους! Mε ένα Κυνοκομείο γεμάτο αδέσποτα ζώα, που έχουν ανάγκη και τόσα προβλήματα, κι όμως οι ανεύθυνοι δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες...Δεν σέβονται τίποτα.

Όταν άλλοι πολίτες μετά φωνάζουν ότι ''η Ρόδος γέμισε αδέσποτα'' ή ''υπάρχουν αγέλες αδέσποτων'', ας τα βάζουν με τους γείτονες τους που πέταξαν τα μωρά του ζώου τους στο δρόμο και όχι με τα ίδια τα ζώα. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ.

ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ!!! Οι φόλες δεν είναι λύση, ούτε η ευθανασία όπως γίνεται μαζικά στο εξωτερικό. Μην δημιουργείται νέες ψυχές.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα λυκοσκυλάκια ή τα μπεζ κουταβάκια, ας στείλει στο info@adespoto.gradespoto.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/13 21:10

    ....τα συγκεκριμενα 8 κουταβακια της τελευταιας φωτο οπου αναρτησατε...ΒΡΕΘΗΚΑΝΕ παρατημενα σημερα στο 3 δημοτικο Ιαλυσου...αναγνωρισα τα μικρα!!!Εσεις πουυυυ βρηκατε τη φωτο κ την αναρτησατε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/13 00:50

    εχει καταντησει αηδια πια. παρακαλω οποιον δει να εγκαταλειπει σκυλακια η γατακια σε καδουσ να καλει αμεσως την αστυνομια και να τιμωρηθει καταλληλως.Και εγω πριν 2-3 εβδομαδες βρηκα σκυλακια σε κουτα διπλα απο καδο και καθομουν και τα ταιζα με το μπιμπερο πρωι μεσημερι βραδυ και χαραματα.Ανευθυνος ο αλλος τα παρατα και φορτωνει τις ευθυνες αλλου.Φια αυτο λοιπον δεν θελουν λυπηση αυτοι οι ανθρωποι μολις δειτε κατι να το καταγγειλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *