ροή ειδήσεων

«Στο σφυρί» από επώνυμους πολυτελή ακίνητα [ΦΩΤΟ - ΟΝΟΜΑΤΑ]

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες...
«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει»....

Τη φράση αυτή έχει πει πρόσφατα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, και είναι η ίδια φράση που χρησιμοποιούν εκατοντάδες πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και άλλοι εγχώριοι λαμπεροί αστέρες που κάποτε συγκροτούσαν αυτό που ονομάζεται «ελληνικό life style».

Η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα και είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα πολύ γνωστών Ελλήνων. Ακόμη και οι... έχοντες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πληρωμή του φόρου ακινήτων ο οποίος μπορεί να είναι μέχρι φέτος «έκτακτος», αλλά από του χρόνου θα μονιμοποιηθεί επιβαρύνοντας σημαντικά τις τσέπες των ιδιοκτητών που σπεύδουν «ξεφορτωθούν» την περιουσία τους.


Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ζητούν απόλυτη εχεμύθεια από τα μεσιτικά γραφεία στα οποία αναθέτουν την πώληση της περιουσίας τους, εντούτοις τα ονόματα που κυκλοφορούν κάνουν πάταγο.

Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου» κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει να πουλήσουν ακριβά ακίνητα διασήμων και μη, τονίζουν ότι το χαρτοφυλάκιό τους έχει γεμίσει από προτάσεις πώλησης, αλλά καμιά πρόταση αγοράς. «Αν και τα πιο πολλά ακίνητα πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, και παρά την ιστορία που κουβαλάνε, δεν υπάρχουν αγοραστές που θα διαθέσουν τρία και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ή ακόμη και λιγότερα. Για το λόγο αυτό ακόμη και τα? διάσημα σπίτια μένουν για πολλούς μήνες απούλητα», επισημαίνουν.
Μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις είναι αυτές που μπορούν να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια που θα αγοράσουν χωρίς να υπολογίσουν το κόστος. Ένα από αυτά τα μοναδικά ακίνητα είναι φυσικά ο Σκορπιός, το νησί της οικογένειας Ωνάση, το οποίο πουλήθηκε στον Ρώσο μεγιστάνα, Ντ. Ριμπολόβλεφ.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ
Μετά το νησάκι Οξιά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων που αγόρασε ο σεΐχης Αλ Θάνι, ακόμη ένα νησάκι στην ίδια περιοχή, το ονομαζόμενο Σοφία, 170 στρεμμάτων πουλήθηκε σε πλειστηριασμό στη Νότια Αφρική και ο άγνωστος αγοραστής φέρεται να έδωσε περί 2,8 εκατ. ευρώ. Είναι το τρίτο νησί που περνά σε? ξένα χέρια τους τελευταίους μήνες.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε στο σφυρί και ένα άλλο εντυπωσιακό ακίνητο. Πρόκειται για την ομορφότερη και πλέον πολυτελή βίλα στην ελληνική Ριβιέρα, όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στο Πόρτο Χέλι. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, έβαλαν αγγελία στους Financial Times στην οποία αναφέρεται: «Πωλείται χερσόνησος απέναντι από το νησί των Σπετσών ανάμεσα σε κρυστάλλινα νερά και στην εξαιρετική από πλευράς ομορφιάς ακτή της Πελοποννήσου. Τρεις μοναδικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα με 14 δωμάτια, 17 μπάνια, 2 ιδιωτικές προστατευόμενες παραλίες, πανέμορφοι κήποι, πισίνες, εξωτερικό σινεμά, γήπεδα τένις, εκκλησία, με προβλήτα για γιοτ, ελικοδρόμιο και ευκολίες για υπηρετικό προσωπικό».



ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Aμμο από Μαλδίβες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχασε πολλά χρήματα με το σκάνδαλο Μέιντοφ στις ΗΠΑ γι' αυτό και πουλάει το μοναδικό αυτό ακίνητο το οποίο είναι στολίδι στην περιοχή. Οσοι το έχουν δει μιλούν για μια εντυπωσιακή ιδιοκτησία που στις παραλίες του έχει μέχρι και άμμο από τις Μαλδίβες. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, πριν μερικούς μήνες οι φήμες έλεγαν ότι τιμή εκκίνησης είναι τα 70 εκατ. δολάρια.
Στους πωλητές που τελευταία αναγκάζονται λόγω κρίσης να βάλουν πωλητήρια σε ακίνητα προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» και να μην πληρώσουν φόρους συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Ελληνες πολιτικοί.

Ο Θ. Πάγκαλος έχει δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα καθώς διαθέτει, λόγω κληρονομιάς, μεγάλη περιουσία, η οποία ωστόσο είναι κατά κύριο λόγο απρόσοδη.



ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Τα ακίνητα που θα ήθελε να πουλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος είναι ένας διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου με αξία πάνω από 500 χιλ. ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Ριζάρη με μια τιμή γύρω στα 250 χιλ. ευρώ, παλιό σπίτι στο σταθμό Λαρίσης με αξία άγνωστη αφού πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς 123 τ.μ.

Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγο καιρό και η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ότι πουλάει τη βίλα του στη Μύκονο, αλλά κανείς δεν αγοράζει. Το σπίτι του βουλευτή βρίσκεται στην περιοχή Ανω Μερά και αποκτήθηκε το 2004. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μπάνια και πισίνα και η τιμή που δίνεται είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Γιακουμάτος πρόσφατα, την πουλάει όσο ? όσο κι όπως είναι επιπλωμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 ο πολιτικός είχε πουλήσει στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων έναντι 55.500 ευρώ.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Όπως είναι γνωστό ο Κ. Καραμανλής πρόσφατα πούλησε τα γραφεία του στο Κολωνάκι, ενώ προσπαθεί να ενοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 230 τ.μ. στην οδό Μπιζανίου το οποίο, λένε οι πληροφορίες, ότι θα μπορούσε να πουλήσει εφόσον δινόταν ένα ποσό πάνω από 700.000 ευρώ.

Πωλητήριο σε 30 με 40 χιλ. εξοχικές βίλες



ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
Χιλιάδες βίλες στα νησιά και πολυτελή σπίτια σε αστικές περιοχές, έχουν βγει στο σφυρί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με ειδικούς της κτηματαγοράς, σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι 30 - 40 χιλιάδες εξοχικές βίλες έχουν βάλει πωλητήριο σε τιμές από 200 χιλ. μέχρι 10 εκατ. ευρώ. Μόνο στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες. Η τιμή τους συνήθως αρχίζει από το ένα εκατομμύριο ευρώ φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, όπως λένε κτηματομεσίτες, οι αγοραπωλησίες είναι ελάχιστες και τις περισσότερες φορές γίνονται σε τιμές έως και 60% χαμηλότερα από την αρχική ζητούμενη από τον πωλητή.

Στα γραφεία των μεγάλων μεσιτικών γραφείων φτάνουν κατά δεκάδες οι φάκελοι με τα προς πώληση ακίνητα με την επισήμανση «άκρως εμπιστευτικό». Πρόκειται κυρίως για δεύτερες κατοικίες που δίνονται όσο όσο από γνωστούς και μη επιχειρηματίες, πολιτικούς, ηθοποιούς και τραγουδιστές, αλλά και από πετυχημένους στο χώρο του χρηματιστηρίου που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.



ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
Όπως λένε γνώστες της αγοράς, πολλοί από τους ανθρώπους που πουλάνε ακίνητα βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη φυλακή λόγω χρεών και αναγκάζονται να δώσουν τα σπίτια τους ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία. Αλλοι φυσικά πουλάνε για να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους, αλλά και από τα έξοδα συντήρησης. Τέλος, υπάρχουν και αρκετές off shore εταιρείες που θέλουν να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους, φοβούμενοι εκτεταμένο έλεγχο.

Πωλητές και οι εκπρόσωποι της εγχώριας «σόου μπίζνες»

Όπως δείχνουν, πάντως, τα στοιχεία και οι αγγελίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν όσοι βρίσκονται εντός της εγχώριας σόου μπίζνες. Πολλοί ηθοποιοί, τηλεοπτικοί αστέρες, τραγουδιστές αναγκάζονται να πουλήσουν ακίνητα, κυρίως πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ
Ένα νεοκλασικό σπίτι 160 τ.μ. στο Λυκαβηττό πούλησε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς με μια τιμή κοντά στις 500.000 ευρώ.
Στο σφυρί έχουν μπει εξαιρετικά ακίνητα στην Αράχοβα από τον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, τον έγκλειστο στις φυλακές Γ. Καρούζο και άλλους γνωστούς Ελληνες.
Φήμες, τέλος, υπάρχουν, για πωλητήριο σε πολυτελή σπίτια που διαθέτει στην Πάτμο γνωστό ζευγάρι από τον χώρο των εκδόσεων.



ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
O επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, φυλακισμένος εδώ και μήνες για χρέη στο Δημόσιο, έχει ζητήσει να πάρει το κράτος τα πολυτελή γραφεία του στην Παιανία με ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση αγοράς έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής έναντι 18,5 εκατ. Παράλληλα, ο Γαβαλάς, προκειμένου να ξεχρεώσει έχει βγάλει στο σφυρί την υπερπολυτελή βίλα 1.100 τ.μ. στη Φτελιά της Μυκόνου. Διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και επτά μπάνια και βρίσκεται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων. Η αρχική τιμή είναι 8 εκατ. ευρώ, ωστόσο, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό. Ο Γαβαλάς πουλάει επίσης και ακίνητο στο Κολωνάκι, και συγκεκριμένα πενταόροφο κτίριο επί της οδού Βουκουρεστίου καθώς και οικόπεδο πέντε στρεμμάτων στην Κηφισιά. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας ζητά από το κράτος να δεσμεύσει τα συγκεκριμένα ακίνητα προκειμένου να συμψηφιστούν με τα χρέη του.

Θύμα της κρίσης και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής ο οποίος προσπαθεί από πέρυσι να πουλήσει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα ένα σπίτι με έξι δωμάτια στην καρδιά της Βουλιαγμένης σε οικόπεδο ενός στρέμματος. Τα 15 εκατ. που φέρεται να έχει ζητήσει πολύ δύσκολα θα δοθούν αυτή την εποχή.



ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ
Πρόσφατα και ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε την πρόθεσή του να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία 220 τ.μ. στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας με την τιμή που «ακούγεται» να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.
Ένα σπίτι στην Κύπρο αξίας 250.000 ευρώ σκέφτεται να πουλήσει η Αννα Βίσση, ενώ Τραϊανός Δέλλας και Γωγώ Μαστροκώστα επιδιώκουν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχωβα. Το γνωστό ζευγάρι έχασε πολλά χρήματα που είχε τοποθετημένα σε κυπριακές τράπεζες μετά το πρόσφατο «κούρεμα».


Πρόσφατα η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαϊδης μετακόμισαν σε τριώροφη μεζονέτα στο Πανόραμα Βούλας εγκαταλείποντας τα βόρεια προάστια. Για το σπίτι που πούλησαν στην Κηφισιά, μια εντυπωσιακή μονοκατοικία, ακούγονται πολλά σχετικά με την τιμή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελικά τιμή ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ και αγοραστής ήταν η πρέσβειρα της Αγκόλας στην Ελλάδα, Μερσέντες Φεγιό. Σύμφωνα, πάντως, με γνώστες της αγοράς, είναι αδύνατο να δόθηκαν τόσα χρήματα και ίσως η συμφωνία έκλεισε τα μισά.
Το διαμέρισμά της στο Μεταξουργείο αποφάσισε να πουλήσει η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη η οποία δήλωσε πρόσφατα ότι θα μετακομίσει σε άλλο ακίνητο στην Αίγινα. Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι η Ελένη Μενεγάκη πουλάει μια όμορφη βίλα στη Χαλκιδική όπως επίσης και η Ρούλα Κορομηλά μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα σπίτι 500 τ.μ. με πισίνα στην περιοχή της Αλεομάνδρας.
Περί το 1 εκατ. ευρώ ζητούσε η Ελενα Παπαρίζου και ο πρώην σύντροφός της, Τ. Μαυρίδης για μια μεζονέτα στη Γλυφάδα, ωστόσο, η τιμή φέρεται να έχει πέσει κάτω από 700.000 ευρώ. Στους πωλητές και ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Σοφία Παυλίδου έδωσαν μια πολυτελή μεζονέτα με πισίνα στην οδό Νηρηίδων με ένα ποσό περί τα 500.000 ευρώ.
Πωλητήριο έχει βάλει σε μοναδικό διαμέρισμα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό στέλεχος της τηλεόρασης με αρχική τιμή να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πουλάει ένα ρετιρέ η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη με τις φήμες να λένε ότι ζητά 2 εκατ. ευρώ.




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *