ροή ειδήσεων

Η Πάτμος στο Google Art Project

Το μοναστήρι της Πάτμου βρίσκεται πλέον διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες του Google Art Project και γίνεται το πρώτο μοναστήρι που συμμετέχει στο πρόγραμμα....
Κάθε μέρα στη σελίδα του Art Project στο Google+ σας δίνουμε ψήγματα πληροφοριών για πίνακες ζωγραφικής, καλλιτέχνες αλλά και αποσπάσματα από καλλιτεχνικές συζητήσεις, και κάθε μέρα, τουλάχιστον ένας από τους 4 εκατομμύρια followers μας έχει κάτι νέο να πει! Είμαστε ενθουσιασμένοι που η διάθεση για την online τέχνη συνεχώς αυξάνεται και σήμερα έχουμε μία πραγματική γιορτή στο «κατάστημά» μας καθώς βρίσκονται στα σπάργανα φρέσκα gigapixel έργων τέχνης και νέα μουσεία που ψηφιοποιήθηκαν μέσω Street View!

Νέα έργα τέχνης από το διάσημο στο ασυνήθιστο
Ο Mario Testino είναι ένας παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για τη δουλειά του στη βιομηχανία της μόδας. Λίγοι όμως γνωρίζουν τις φωτογραφίες του με θέμα τον πολιτισμό των ιθαγενών του Περού. Μία νέα συλλογή φωτογραφιών με το όνομα “Alta Moda” (υψηλή μόδα), στην οποία πρωταγωνιστούν άνθρωποι των Άνδεων φορώντας παραδοσιακές και εορταστικές στολές, εκτίθεται στο πολιτιστικό ίδρυμα MATE του Testino. Και για όσοι από εσάς δεν είχαν την τύχη να επισκεφθούν την Λίμα, μπορούν τώρα να δουν τη συλλογή των 27 φωτογραφιών online στο Google Art Project.

Συνολικά, στη συλλογή μας έχουμε πάνω από 1.500 νέα έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση, που περιλαμβάνουν αριστουργήματα όπως, τα «Νούφαρα» του Μονέ, το «Πορτρέτο ενός άνδρα σε ένα φαρδύ καπέλο» του Ρέμπραντ και το έργο «Γεωγράφος» του Γιοχάνες Βέρμεερ (που σημαίνει ότι το Art Project στεγάζει σήμερα τα 15 από τα 34 έργα του, όλα δωρεές από διαφορετικά μουσεία του κόσμου). Ωστόσο, η ποικιλία ξεπερνάει τους πίνακες καθώς μπορείτε να δείτε από τα προγονικά λείψανα που χρησιμοποιούσαν για να λατρεύουν τους νεκρούς, μέχρι μια αρχαία χρυσή μάσκα Jinsha από την Κίνα που πιστεύεται ότι έχει φορεθεί από μάγους. Συχνά το παλιό έρχεται σε αντίθεση με το νέο, με τους πολύτιμους χαραγμένους Αραβικούς λίθους να συνυπάρχουν με σύγχρονα γυάλινα γλυπτά από τη Γερμανία, που μπορείτε να συγκρίνετε χάρη στην εφαρμογή “Compare”.

Ζουμ στους «gigapixel» πίνακες του Google Art Project
Πίνακες Gigapixel — έργα ψηφιοποιημένα σε πολύ υψηλής ανάλυσης εικόνες, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ζουμ σε επίπεδο πινελιάς— βρίσκονται εδώ και καιρό στην κάρδια του Art Project. Είναι σπουδαία παραδείγματα της μαγείας που δημιουργείται όταν η τεχνολογία συναντά την τέχνη— και σήμερα έχουμε τη χαρά να προσθέσουμε 16 νέα κομμάτια, που περιλαμβάνουν διάσημους πίνακες όπως «Η κραυγή» του Έντβαρτ Μούνκ, αλλά και έργα που επιλέχθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού, όπως το «Whitewashing the Old House» του L.A. Ring.

Αφεθείτε στο κόσμο του Street View
Μέσω του Street View και του Google Art Project, τα τελευταία χρόνια, πολλά μουσεία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον κόσμο, και σήμερα προστίθενται στη συλλογή μας 20 ακόμη. Για παράδειγμα, το Fondation Beyeler στην Ελβετία στεγάζει μια συλλογή από επτά πίνακες του Mark Rothko. Τώρα, ο κάθε χρήστης απ” όλο το κόσμο μπορεί να μελετήσει ψηφιακά τη συλλογή, σε μοναδική λεπτομέρεια.

Φυσικά, οι συλλογές έργων τέχνης δεν βρίσκονται αποκλειστικά σε μουσεία — είμαστε λοιπόν ενθουσιασμένοι που προστέθηκε στο Art Project και το πρώτο μοναστήρι μέσω Street View. Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ελληνικό νησί της Πάτμου ιδρύθηκε το 1088 και είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εκτός από τα 116 έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στην συλλογή της, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα αρχιτεκτονικά θαύματα του αρχαίου αυτού κτηρίου.

Σε αυτό το Link ΕΔΩ μπορείτε να περιηγηθείτε στο μοναστήρι μέσω του Street View και εδώ υπάρχουν τα εκθέματα που είναι στην πλατφόρμα του Art Project ΕΔΩ , στα οποία μπορείτε να ζουμάρετε σε λεπτομέρεια καρφίτσας.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *