ροή ειδήσεων

ΒΙLD: Κάντε διακοπές στην Ελλάδα, είναι πιο φθηνά λόγω κρίσης

Στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κρήτης
«Οι διακοπές είναι μικρότερες σε διάρκεια, το πορτοφόλι μας είναι πιο σταθερό. Άρα, αποτελούν οι χώρες της ΕΕ σε κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, καλούς προορισμούς... για να κάνει κάποιος οικονομικές διακοπές;», αναρωτιέται η γερμανική Bild στο άρθρο της με πρωτότυπο τίτλο: «Εχει κάνει η κρίση του ευρώ φθηνότερες τις καλοκαιρινές διακοπές μου; - Περισσότερα αστέρια με λιγότερα χρήματα».

Οικονομικές επιλογές υπάρχουν στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κρήτης. Ωστόσο, το 2013 οι χώρες του ευρώ σε κρίση δεν αποτελούν πλέον ουσιαστικά προορισμούς για οικονομικές διακοπές.

Το 2012 λόγω της κρίσης του ευρώ οι μειώσεις στις κρατήσεις άγγιξαν σχεδόν το 10% με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να μειώσουν τις τιμές.

Αυτό το έτος, οι κρατήσεις, όμως, έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό, στην Ισπανία, μάλιστα, αυξάνονται -κι ως εκ τούτου κι οι τιμές.

Μπορώ να αγοράσω φθηνότερα σε αυτές τις χώρες και να πάω να φάω;

Στα τουριστικά κέντρα, οι τιμές είναι όπως σε εμάς. Ομως, λίγα χιλιόμετρα μακριά όπου τρώνε οι ντόπιοι, το γεύμα σε εστιατόριο είναι συχνά πολύ φθηνότερο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε οικονομία όταν ψωνίζετε: Τα καλλυντικά είναι φθηνά στις Καναρίους Νήσους.

Ελλάδα και Τουρκία - ίδια θάλασσα, ίδια τιμή;

Οχι! Τιμ Χόλτσαπφελ (Tim Holzapfel): «Για τις οικογένειες η Τουρκία το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι ένας οικονομικός προορισμός».

Εξω από την ΕΕ, μπορείτε να γλιτώσετε λεφτά, ακόμη και με ένα ταξίδι στην Αίγυπτο. Από τις πολιτικές συγκρούσεις, οι τουρίστες στην παραλία της Ερυθράς Θάλασσας δεν παίρνουν είδηση τίποτα. Μετάφραση από το e-go.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *