επικαιρότητα

Spiegel: Οι φτωχοί Ελληνες κάνουν τις περισσότερες πλαστικές

Νέα γερμανική επίθεση
Η Ελλάδα σπάει πολλά λυπηρά ρεκόρ, όπως αυτό της ανεργίας, του κρατικού χρέους και των επιχειρηματικών χρεοκοπιών. Αλλά σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel φέρνει στην επιφάνεια ένα άλλο, τουλάχιστον παράδοξο ρεκόρ...

Ακόμα και μέσα στην κρίση, οι Έλληνες κάνουν περισσότερες πλαστικές εγχειρήσεις από οποιονδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη.

Μετά τα στοιχεία της ΕΚΤ, που έδειξαν ότι οι Γερμανοί είναι φτωχότεροι από τους λαούς της ευρωπαϊκής περιφέρειας τους οποίους καλούνται να διασώσουν, μία ακόμα στατιστική έρχεται τώρα στην επιφάνεια, για να φουντώσει το ήδη ανθελληνικό κλίμα στη χώρα.

Το 2011, έγιναν στην Ελλάδα 142.394 εγχειρήσεις αισθητικής, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, ένας στους 79 Έλληνες έχει κάνει επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, η βλεφαροπλαστική και το botox.
Έτσι, οι Έλληνες έρχονται δεύτεροι στον κόσμο σε επεμβάσεις αισθητικής, μετά τους Νοτιοκορεάτες.

Στη Γερμανία, μία χώρα με 81 εκατ. κατοίκους, το 2011 έγιναν 415.448 τέτοιες επεμβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι μόλις 1 στους 200 Γερμανούς πήρε την απόφαση να διορθώσει κάτι που δεν του άρεσε στην εξωτερική εικόνα του.

“Μια καλή εμφάνιση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους Έλληνες. Αλλά γιατί τώρα;”, αναρωτιέται έκπληκτο το Spiegel. Και εξηγεί ότι το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.

“Ο κόσμος δουλεύει. Ίσως κερδίζουν λιγότερα χρήματα, αλλά δουλεύουν. Προσαρμοζόμαστε στην αγορά”, εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου, που μίλησε στο Spiegel. Όπως εξηγεί, οι τιμές του έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως γιατί και το κόστος μειώθηκε σημαντικά.

Στο παρελθόν, τα νοσοκομεία τον χρέωναν 2.000 ευρώ για τη χρήση ενός χειρουργείου, αλλά πλέον η χρέωση έχει πέσει στα 700 ευρώ. Ο αναισθησιολόγος, που έπαιρνε 400 ευρώ, ζητά τώρα 150 ευρώ.

Πάντως, το Spiegel αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που βλέπει τη βιομηχανία της ομορφιάς να ανθεί μέσα στην κρίση. Στις ΗΠΑ, με την κρίση και την ύφεση του 2008, οι Αμερικανοί ξόδευαν λιγότερα για τρόφιμα, ενοίκια και ρούχα, αλλά περισσότερα για επεμβάσεις αυξητικής στήθους, λιποαναρρόφησης κτλ.
Πηγή: newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά