ροή ειδήσεων

Η Τρόικα έφυγε, το χαράτσι μένει για πάντα - ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ

Μόνιμο χαρακτήρα στο «χαράτσι» της ΔΕΗ επιθυμεί η τρόικα που αναχώρησε χθες από την Αθήνα και θα ξανάρθει τέλος Ιουνίου για να προχωρήσει τα μέτρα που είναι... συνδεδεμένα με τα 9,2 δισ. ευρώ που υπολείπονται να λάβει η χώρα μας από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Εντωμεταξύ, κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα 3,3 δις. ευρώ της δόσης που είχαν εγκρίνει ήδη οι δανειστές, δίνοντας έτσι τέλος στο σίριαλ που ξεκίνησε και το οποίο συνέδεε την έγκριση αυτού του ποσού με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της ΕΡΤ.

Και ενώ αυτό το σίριαλ τελειώνει ένα άλλο ξεκινά για την Ελλάδα. Αυτό έχει να κάνει με το φετινό δημοσιονομικό «κενό» που σύμφωνα με τους απεσταλμένους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ φθάνει τουλάχιστον το 1,5 δις. με 2 δις. ευρώ και έχει να κάνει με την «τρύπα» του ΕΟΠΠΥ και των υπολοίπων ασφαλιστικών φορέων.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα δέσμη μέτρων, εντούτοις οι πιστωτές ζητούν η «τρύπα» αυτή να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τα έχει βρει η κυβέρνηση έως τις 29 Ιουνίου που η τρόικα θα ξανάρθει στην Αθήνα.

Ένα ακόμη μεγάλο «αγκάθι» που θα πρέπει να ξεπεράσει η κυβέρνηση είναι αυτό με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι αμφισβητείται η πρόβλεψη της κυβέρνησης για εισπράξεις 3,2 δισ. ευρώ από τον νέο φόρο καθώς το προτεινόμενο σύστημα θεωρείται από την τρόικα «πολύπλοκο και αβέβαιο ως προς το αποτέλεσμά του».

Φαίνεται, δε, ότι υπάρχουν και εισηγήσεις για συνέχιση της σημερινής διαδικασία είσπραξης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Παρόμοιοι προβληματισμοί διατυπώνονται και για την είσπραξη του νέου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, καθώς η είσπραξη μίας από τις 5 δόσεις το 2014 δημιουργεί πρόβλημα στα φετινά έσοδα και ζητούν να εισπραχθεί σε 4 δόσεις.

Επίσης, η κυβέρνηση εμμένει να μην εφαρμόσει το μέτρο της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, που θα εξασφάλιζε 600 εκατ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, με την τρόικα να ζητεί ισοδύναμες παρεμβάσεις.
Στο σκέλος των δαπανών, υπάρχει μια επιπλέον «τρύπα» της τάξης των 200 εκατ. ευρώ από τη μη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στις συντάξεις των απόστρατων.

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι είναι στο οικονομικό επιτελείο και για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς η τρόικα, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική, υπολογίζοντας το κόστος από τη μείωση σε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ και ζητώντας, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει, να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές βάζουν εκ νέου το «μαχαίρι στο λαιμό» της Ελλάδας, η οποία για να μπορέσει να πάρει το υπόλοιπο ποσό από το πρόγραμμα στήριξης ύψους 9,2 δις. ευρώ ( 3,6 δις. ευρώ από το ΔΝΤ και 5,6 δις. ευρώ από την Ε.Ε.) θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον «σκόπελο» με το δημοσιονομικό κενό.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν σήμερα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin την Παρασκευή.
[Πηγή bankingnews.gr]


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/6/13 19:12

    Επιμένουν να μας ..σώσουν !!!
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ελληνίδα μάνα, Έλληνα άνεργε, συνταξιούχε, νέε πτυχιούχε….
    έχεις δει κανένα χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει Να έχει..ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας. Μέρα νύκτα από όποια θέση κι αν βρίσκονται ξεπουλάνε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, φίλους και αδέλφια, μόνο και μόνο για να ΦΑΝΕ!!!
    *Έχεις ακούσει αν ο Καμμένος, έχει ούτε ένα ένσημο; Αν έχει σηκωθεί έστω και ένα πρωινό στις ..Ο7.00 από το κρεβάτι του; Έχει ποτέ του ιδρώσει , εκτός από την ώρα της’’ σουσιμαγειρικής ‘’ και εκτός από την ηλιοθεραπεία που κάνει; Έχει ποτέ βοηθήσει , με τόσα χρήματα που έχει, κάποιον που έχει ανάγκη;
    *Έχεις ακούσει αν ο Τσίπρας έχει δουλέψει ποτέ του, ή αν προσέφερε κάτι στην Ελλάδα εκτός από την ΛΟΥΦΑ του στο στρατό; Έχεις αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν το κόμμα του (+) ..(-) 3% να ‘’φουντώσει’’ σαν απαγορευμένο φυτό και χωρίς καμιά μεταβολή στα λόγια ή στα έργα του, να ανέλθει σαν κισσός στο δένδρο της εξουσίας; Τι συνέβη; Τι μεσολάβησε και ..ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς άρχισε να ‘’παρουσιάζεται’’ σε όλα τα παράνομα και μη κανάλια της διαπλοκής των διεφθαρμένων και των νταβατζήδων; Θαύμα σήμερα και σε άθεους από άθεους;
    *Κι όμως, Τσίπρας και Καμμένος και..άλλοι, βγαίνουν κάθε μέρα στην τηλεόραση και μιλάνε για ανεργία, για άνεργους, για την δυστυχία που ζούνε..οι άλλοι !
    Καλά δεν ντρέπονται; Δεν σέβονται τίποτε;
    *Τον Καμμένο τον πληρώνουμε πάνω από είκοσι(20) ! χρόνια χωρίς να έχουμε ακούσει τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια;
    Κι όμως μιλάει για παραγωγικότητα και για ..επενδύσεις !
    Και τακίμιασαν εκτός από την προϊστορία τους και στα ιδεολογικά τους..πεπρωμένα. Ο κυνηγός της τρομοκρατίας Πάνος ο εμβολιασμένος από μικρός για την γρίπη, με τον κινούμενο παρακρατισμό των κουκουλοφόρων του Αλέξη θα επιστατούν εναλλάξ στους χώρους παροχής ‘’κοινωνικών προσφορών’’ των Εξαρχείων, της ομάδας των κληρονόμων της προσωπικής γονικής αποτυχίας και κοινωνικής δυστυχίας.
    **Ο Σαμαράς είναι αυτός που βλέπουμε, που ξέραμε, τον ψηφίσαμε και κλαίμε ..!!! Τι μπορεί να κάνει ο καημένος για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις του; Παντού ’’χρωστάει’’ ..χάρες, άσε που ανέλαβε να καλύψει το ..μέλλον των Μεσσήνιων με τα δανεικά ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!!.
    Οι χρυσοφονιάδες, είναι μόνο αχθοφόροι με έντονη τάση για κτηνοέρωτες..
    Αυτοί θα μας..σώσουν..????
    ΗΜΑΡΤΟΝ !!!
    Μετά, αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος στην Ελλάδα ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ;
    Γιατί είσαστε η αιτία που υποφέρει. Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στη συμφορά
    Και τώρα έρχεται η ώρα ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/13 10:33

    Εχουν δοκιμασει να τους ριξουν ενα γερο βρωμοξυλο μπας και στρωσουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουτε αρχη ουτε ΤΕΛΟΣ ποτε μα ποτε,ολα χαμενα πανε...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *