ροή ειδήσεων

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΑΡΑΓΕ; Νοτιανατολική μεσόγειος - Ο κύκλος της αστάθειας

Τον τελευταίο χρόνο η ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε έναν πρωτοφανή αναβρασμό. Η κυριότερη όμως διαπίστωση είναι ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται σε έναν υποθετικό κύκλο με κέντρο της Ελλάδα... μηδέ της χώρας μας εξαιρουμένης τελούν σε παρατεταμένη αστάθεια.

Συγκεκριμένα , Ιταλία και Ελλάδα τελούν σε πολιτικοοικονομική αστάθεια, η Τουρκία σε πολιτική, ο Λίβανος σε πολιτικοστρατιωτική λόγω ...
εμπλοκής της Χεζμπολάχ στη Συρία, η Συρία σε «εμφύλιο πόλεμο», η Κύπρος σε οικονομική αστάθεια, η Παλαιστινιακή αρχή, Αίγυπτος και η Λιβύη σε πολιτική αστάθεια, ενώ μόνο το Ισραήλ αποτελεί νησίδα σταθερότητας , η οποία είναι πάρα πολύ εύθραυστη αφού η πέριξ του περιοχή είναι εξόχως προβληματική.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να ξεπεράσει τουλάχιστον την πολιτική αστάθεια που την ταλανίζει εσχάτως, αφού το οικονομικό πρόβλημα θα επιλυθεί σε βάθος χρόνου. Έτσι αφενός θα δύναται στοιχειωδώς εκμεταλλευόμενη την νεότευκτη συμμαχία της με το Ισραήλ και την παντοτινή συμμαχία της με την Κύπρο να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη ΝΑ Μεσόγειο, αφετέρου να δρομολογήσει την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που φαίνεται ότι διαθέτει. Το τελευταίο μάλιστα υπολογίζεται ότι θα δώσει άλλη πνοή στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία και θα βγάλει όλους μας από το τέλμα της αυστηρής λιτότητας η οποία μας έχει επιβληθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *