ροή ειδήσεων

Θύελλα για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων

ΕΙΠΕ-ΞΕΙΠΕ Ο ΑΘ.ΣΚΟΡΔΑΣ
Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξαν οι αναφορές του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, το μεσημέρι στη Βουλή, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς...
θέμα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών των ακινήτων μέχρι το τέλος του 2013, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα πρέπει να αρχίσουν άμεσα τον διάλογο για το θέμα, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τις διευκολύνσεις στα ενυπόθηκα δάνεια, ο κ.Σκορδάς, επικαλούμενος και το παράδειγμα της Ισπανίας, είπε ότι όσο παρατείνεται το καθεστώς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και πλησιάζουμε στο τέλος της κρίσης, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί με συνέπεια τη μεγάλη πτώση της αξίας των ακινήτων των πολιτών.

«Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες. Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Άνευ αξίας;» τόνισε ο κ. Σκορδάς:

«Και εδώ, αν θέλετε, επειδή δεν φοβάμαι και να πω αλήθειες, θα σας πω ότι έχουμε έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό. Ξέρετε ότι εμείς δώσαμε παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι τέλος του 2013.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *