ροή ειδήσεων

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΟΟΣΑ: "Ορδές" Ελλήνων & Ισπανών στη Β.Ευρώπη

"Κατά ορδές" κινούνται Έλληνες και Ισπανοί προς τη Βόρεια Ευρώπη, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από τον ΟΟΣΑ, με τα ποσοστά ανεργίας στις δύο χώρες να έχουν φθάσει στα ύψη και την λιτότητα να ρίχνει το βιοτικό επίπεδο στο νότο...

Στην ετήσια έκθεσή του για τη μετανάστευση, ο ΟΟΣΑ είπε ότι ο αριθμός των Ελλήνων που μετακόμισαν στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από 70%, στους 34.000, μεταξύ 2011 και 2012, ενώ ο αριθμός Ισπανών και Πορτογάλων αυξήθηκε περίπου στο μισό. Πράγματι, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα έφθασε το 27,4% στο α' τρίμηνο από 26% στο δ' τρίμηνο του 2012 και 22,6% στο α' τρίμηνο του 2012, ενώ η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15 - 24 ετών έφθασε πλέον το 60%.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria δήλωσε ότι ο αριθμός των ειδικευμένων εργαζομένων που αποχωρούν από τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση είχε αυξηθεί ραγδαία. "Πρόκειται για μια "φυγή εγκεφάλων" που έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», δήλωσε ο Gurria.
Η Ισπανία και Ελλάδα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με περισσότερο από το 50% των νέων να μην εργάζονται. Πριν από την κρίση χρέους, οι άνθρωποι στην ΕΕ προτιμούσαν την ασφάλεια της πατρίδας τους από το να μετακομίζουν σε άλλες χώρες. Μάλιστα το ποσοστό της μετανάστευσης είχε μειωθεί κατά 40% το διάστημα 2007-2010. Aλλά η τάση αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει, με τον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται εντός της ΕΕ να αυξάνεται κατά 15% το 2011.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι ότι τα νοικοκυριά των μεταναστών στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατά μέσο όρο, έχουν μεγαλύτερη καθαρή συνεισφορά στην οικονομία της εκάστοτε χώρας από τους ντόπιους.
Όπως σημειώνει ο ΟΟΣΑ, η αύξηση της απασχόλησης των μεταναστών στα ίδια επίπεδα με αυτά των μόνιμων κατοίκων θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά φορολογικά οφέλη, ιδίως στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Σουηδία. Η Γαλλία και η Γερμανία ήταν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους αιτούντες άσυλο, ενώ αρκετά σημαντικός αριθμός ατόμων κατευθύνθηκε προς το Λουξεμβούργο, τη Σουηδία και την Ελβετία.
Πηγή newmoney.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *