ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Ιδιοκτήτες ακινήτων σε απόγνωση ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με άδειες ταξί

Ιδιοκτήτες ακινήτων ανταλλάσσουν την περιουσία τους με άλλη, μόνιμοι κάτοικοι αστικών περιοχών ζητούν για ανταλλαγή...
αγροτεμάχια ή σπίτια στην περιφέρεια προκειμένου να μετακομίσουν, ενώ όλο και περισσότεροι «ενοικιάζουν» τα σπίτια ή τα καταστήματά τους χωρίς ενοίκιο, με μόνη απαίτηση να πληρώνονται λογαριασμοί και χαράτσια.
Το πιο περιζήτητο προϊόν ανταλλαγής είναι οι άδειες ταξί, μισές ή ολόκληρες. Ιδιοκτήτες σπιτιών ή οικοπέδων ενδιαφέρονται για ανταλλαγή με τέτοια άδεια, προφανώς διότι θεωρούν ότι το επάγγελμα του ταξιτζή είναι κερδοφόρο και ταυτόχρονα οι άδειες ταξί συγκεκριμένες και ακόμη ακριβές.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσες συμφωνίες ανταλλαγής γίνονται καθημερινά, όμως το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς δηλώνει ότι «υπάρχει πολύ ψωμί».
Ολο και περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να αποχωριστούν την περιουσία τους για χάρη κάποιου άλλου αγαθού, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μέχρι και εξειδικευμένες ιστοσελίδες που λειτουργούν ως «ανταλλακτήρια».Τέτοιοι είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν περισσότερα από ένα ακίνητα και δεν μπορούν να καταβάλουν φόρους και άλλα έξοδα συντήρησης και επιλέγουν την ανταλλαγή με διαφορετικά «προϊόντα» ή και με ακίνητα μικρότερης επιβάρυνσης.
Στις περισσότερες αγγελίες ζητείται για ανταλλαγή κάποιο ακίνητο ή υπάρχουν σπίτια, οικόπεδα ή καταστήματα που προσφέρονται με αντάλλαγμα άλλο ακίνητο σε διαφορετική περιοχή ή με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, υπάρχει ιδιοκτήτης διαμερίσματος που ζητά να το ανταλλάξει με μονοκατοικία ή άλλος που μένει σε μεζονέτα στον Γέρακα και επιθυμεί να πάρει κάποιο οικόπεδο.
Επίσης πρόθυμοι για ανταλλαγή είναι όσοι θέλουν να φύγουν από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις για να ζήσουν αγροτικά. Ζητούν εξοχικά, αγροκτήματα ή χωράφια και τα ανταλλάσσουν με κάποιο διαμέρισμα. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην πλατεία Αττικής δίνει διαμέρισμα 60 τ.μ. και ζητά μονοκατοικία ή διαμέρισμα στο Βαρθολομιό.
Επίσης, διαμέρισμα 71 τ.μ. στην Κυψέλη, κατασκευής του 1965, ανταλλάσσεται με κτήμα ή σπίτι στην Κύμη Ευβοίας. Ακόμη, μονοκατοικία 52 τ.μ. στην Καλλιθέα ανταλλάσσεται με οικία στην Κατερίνη, διαμέρισμα στο Πολύγωνο 60 τ.μ. ανταλλάσσεται με διαμέρισμα στα Σελήνια Σαλαμίνας και νεόδμητο διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια Αττικής ανταλλάσσεται με αντίστοιχο διαμέρισμα ή μονοκατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υπάρχουν, πάντως, και αμέτρητες αγγελίες που προκαλούν έκπληξη αφού τα ανταλλασσόμενα είδη είναι εντελώς διαφορετικά. Για παράδειγμα, νταλικέρης έκανε ανταλλαγή της νταλίκας του, 33 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1997, με μονοκατοικία στον Κορινθιακό κόλπο.
Επίσης σκάφος μάρκας Azimut 28 με δύο μηχανές, δύο καμπίνες, σαλοτραπεζαρία ανταλλάσσεται με οικόπεδο ή οικία. Ακόμη ο ιδιοκτήτης μιας κλασικής Κάντιλακ του '60 με 6.300 κ.ε. φαίνεται ότι τη «βαρέθηκε» και ζητά ανταλλαγή με κάποιο ακίνητο ή σκάφος.
Επίσης, ιδιοκτήτης δύο οροφοδιαμερισμάτων 62 και 80 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητά μεζονέτα-μονοκατοικία στα προάστια της πόλης. Ιδιοκτήτης οροφοδιαμερίσματος 240 τ.μ. στους Αγίους Αναργύρους ψάχνει για ανταλλαγή με κτήμα στη Νάξο ή την Πάρο.
Τέλος, υπάρχει και κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος με κήπο, τρία τζάκια κ.λπ. στη Βουλιαγμένη που θα ήθελε ανταλλαγή με επαγγελματικό χώρο στην Ακτή Μιαούλη. Υπάρχει και ο λάτρης της Αθήνας αφού προτίθεται να ανταλλάξει νεόδμητη μεζονέτα 90 τ.μ. σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων με απεριόριστη θέα σε θάλασσα και δάσος με διαμέρισμα στην Αττική.
Επίσης, ζευγάρι που έχτισε βίλα αξίας 500.000 ευρώ στη Ζάκυνθο επιθυμεί ανταλλαγή με διαμέρισμα ή μονοκατοικία ίσης αξίας στη Βρετανία.
Τέλος, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν την πώληση του ακινήτου, παρακρατώντας την κυριότητα και ο «αγοραστής» να μένει πληρώνοντας ένα μηνιαίο ποσό που αφαιρείται από το τελικό τίμημα και μέχρι να βρει το ρευστό για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.
Πηγή Ημερησία


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *