ροή ειδήσεων

Τα Νέα: Ποιός Ανδρέας; Οι κυβερνήσεις Καραμανλή από το 2004 έως το 2009 εκτόξευσαν το χρέος

Οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004 έως το 2009 και το όργιο σπατάλης και προσλήψεων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας...

Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία παρουσιάζει αναλυτικό πίνακα με το «ημερολόγιο του χρέους» από το 1975 έως και το 2009.
Σε αυτό τον πίνακα που παρουσιάζονται το έλλειμμα του ΑΕΠ και το χρέος της χώρας , η εφημερίδα γράφει ότι στο τέλος του 2009 το χρέος είχε εκτοξευτεί στο 127,9% του ΑΕΠ και το έλλειμμα στο 15,6%.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τις 7 Μαρτίου του 2004 έως και τις 30 Ιουνίου του 2009 πραγματοποιήθηκαν 865.132 γαλάζιες προσλήψεις με την υπογραφή του Προκόπη Παυλόπουλου.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/13 21:24

    Ωραία είναι τα διαγράμματα, ...'οπως και η χούντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/13 22:15

      ...και ιδιαιτερα οταν τα παραμορφωνεις και τα εξηγεις οπως γουσταρουν τα νεα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/13 21:58

    Και μετά βρίζουμε την Τροϊκα και τους Γερμανούς που θέλουν να βάλουν μιά τάξη στο Μπ..... που λέγεται Ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/7/13 22:10

    Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα....

    Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα....

    -Για την ανάγκη του μνημονίου ως μοναδική λύση?
    -Δικαιώθηκε από τις πολιτικές όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων.

    -Για την διαπραγματευση, την υποτιθέμενη βοήθεια της Ρωσίας?
    -Δικαιώθηκε από τα γεγονότα της Κύπρου.

    -Για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης διαφθοράς?
    -Δικαιώθηκε, έγινε το σύνθημα μέχρι και του τελευταίου κομματος. Τότε έλεγαν για εξωγενής τεχνητή κρίση, ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

    -Για την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης?
    -Δικαιώθηκε, μετά την αποχώρηση του υπήρξε σταθερή προσπάθεια δημιουργίας συνεργασιών από όλους (όχι επιτυχημένα).

    -Για το δημοψήφισμα?
    -Δικαιώθηκε, λόγω των εξελίξεων. Όλες οι μετέπειτα εκλογές έγιναν με κεντρικό διακύβευμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος, με την διαφορά ότι οι εκλογές, με τις συνθήκες που έγιναν, ενίσχυσαν όλα τα λαικιστικά ακραία κόμματα, διαμορφώνοντας το μετα-αποκαλυπτικό κοινοβούλιο που ζούμε σήμερα.

    -Για το ΠΑΣΟΚ, επέμεινε να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαική πολιτική, που αυτός χάραξε, ως μόνη ρεαλιστική λύση εξόδου από την κρίση, απέναντι στον λαικιστικό λόγο του μπλοκ της δραχμής.
    -Δικαιώθηκε...από τον Βενιζέλο! Αναδίπλωσε την εως τότε πολιτική του κόμματος, προσπαθώντας να συναγωνιστεί σε αντιμνημονιακό λαικισμό τον σύριζα, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε αναγκαστικά σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου. Έδωσε τον ρόλο του σοβαρού φιλοευρωπαίου μεταρρυθμιστή στην μέχρι τότε αντιμνημονιακή ΝΔ και άφησε το κόμμα μετέωρο και μπερδεμένο μεταξύ αντιμνημονιακού λόγου και μνημονιακής πράξης, το αυτοακύρωσε και στην ουσία το διέλυσε. Μπράβο Βαγγέλη!

    -Μέχρι και για τον νομο ιθαγένειας...η δικαίωση ήρθε καρφωτή μέσω ΝΒΑ.

    Όταν έχεις δίκιο, είναι σπατάλη δυνάμεων να επιχειρηματολογείς απέναντι στην λάσπη.
    Όταν έχεις δίκιο, το δυνατότερο επιχείρημα το φέρνει μόνος του ο χρόνος.

    Η δικαίωση ήρθε αναποφευκτα. Τώρα ήρθε ο χρόνος της επιστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/7/13 22:11

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
    Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

    Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

    Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

    Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

    Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;
    Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι” αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

    Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

    Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.
    Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

    Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.
    Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

    Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

    Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/7/13 22:13

    ΑΛΛΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΑΛΛΑ ..ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΚ/ΝΟΥ;
    Σε μια εποχή που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, και οι Ευρωπαίοι κάθε λίγο και λιγάκι έρχονταν στην Ελλάδα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ αρνούνταν να χορηγήσουν άλλα δάνεια στην κυβέρνηση Καραμανλή, υπήρχαν μερικοί..πατριώτες που σπαταλούσαν-άδειαζαν και το τελευταίο ταμείο εκτάκτου ανάγκης.
    Συγκάλυπταν την ανεργία με κατασπατάληση των τελευταίων … ελλειμμάτων και αγόραζαν ψήφους με τις ‘’Γαλάζιες συνεντεύξεις’’ ! και μάλιστα χωρίς διαφάνεια για πάρα πολλούς, ιδίως για το δντή του γραφείου του αρμόδιου υπουργού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εποχής.
    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά.
    Εσύ, κύριε Σαμαρά , μια και ήσουν υπουργός και γνώριζες μέχρι τελευταία λεπτομέρεια την οικονομική μας κατάσταση, όχι μόνο δεν ενημέρωσες τους πολίτες ,αλλά προέβης και σε εκατοντάδες προσλήψεις.
    Όλοι μαζί, εσύ ο Καραμανλής, ο Παυλόπουλος, ο Αβραμόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος, ο Μεϊμαράκης, ο Καμμένος, ο Στυλιανίδης,οι Κεφαλογιάννηδες, που διαλύσατε την Ελλάδα, υπονομεύσατε τα πάντα, προδώσατε τον λαό και σήμερα ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΑΤΕ!!!
    Εσύ σαν μεγάλος ..οικονομολόγος δεν «είδες» ..τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» ..πρωθυπουργό;
    Κύριε Σαμαρά ΤΙΠΟΤΑ δεν σε σώνει . Η ιστορία παραμένει στην ίδια σελίδα με τα εφιαλτικά στοιχεία του 1993.
    Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
    Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας. ΔΕΝ του έδιναν χρήματα γι αυτό έκανε τις εκλογές . Εκλογές και ανευθυνότητα…και ασυλία;
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια. Άρα πόσοι ήταν οι πραγματικοί άνεργοι το 2009; Πόσοι έφυγαν από τις παράνομες ‘’γαλάζιες’’ επιλογές Παυλόπουλου;
    Πόσοι ΠΡΕΠΕΙ ακόμη να φύγουν; Πόσο ήταν το ποσοστό ανεργίας το 2004 και πόσο ήταν το 2009, και πόσα ΔΙΣ ΕΥΡΩ χαμένα μας στοίχισε ο Πάκης της αμαρτίας;
    Το κύμα των διορισμών:
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542

    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/13 22:13

      Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ

      Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.
      Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Δντής του γραφείου τύπου του κ. Υπουργού , υπέβαλε την παραίτησή του για ατασθαλίες χρηματικές στις προσλήψεις, ενώ ο υπουργός δήλωσε ότι δεν αντελήφθη τίποτε!
      Δηλαδή εδώ έχουμε μια παράνομη και αντισυνταγματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος, απροσδιόριστου μεγέθους αφού οι δαπάνες για πληρωμές μισθών και συντάξεων ξεπέρασαν τα 27 Δις. Ευρώ ,και όλοι σιωπούν.
      Και ΚΑΝΕΙΣ(;) δεν κατηγορείται και κανείς δεν τιμωρείται!!!
      αντίθετα σήμερα, κατηγορούμε τον Παπακωνσταντίνου, γιατί..πιθανόν να μην εισέπραξε το κράτος ..120.000 !!! χιλ. ευρώ από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, για την ‘’άφιξη’’ της οποίας και τον τρόπο παράδοσής της, ασχολήθηκαν πολλά πρόσωπα των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών και Γαλλοσπουδαγμένοι πολιτικοί, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα ανάλογο της περιπτώσεως Στρος Καν.
      Αλήθεια, ποιοι είχαν επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, ψάχνοντας για Έλληνες τρομοκράτες πολιτικούς; Ποιους τιμούσε η ηγεσία της Γαλλίας;
      Βέβαια εδώ, το κίνητρο ήταν η πλήρης πολιτική ‘’θανάτωση’’ του Πασόκ και του περιβάλλοντος Γιώργου Παπανδρέου.
      Ποια η ‘’σχέση’’ τους με τη λίστα Λαγκαρντ;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος6/7/13 22:13

    http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7655.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/13 10:31

      Η περίοδος της Δικτατορίας ήταν περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει μικρή αύξηση. Συνολικά ελήφθησαν 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δημόσιο Χρέους εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολάρια, ενώ η αγγλική λίρα απουσίαζε. Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα. Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσιων εργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο δημόσιο χρέος ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%" (Ηλιαδάκης Αναστάσιος) .

      • Αριθμητικά, το δημόσιο χρέος το έτος 1974 (πτώση της Δικτατορίας) ανερχόταν σε ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του ΑΕΠ .

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/7/13 22:19

    το 81 2,2 το 2004 180 !!! η πασοκαρα δηλαδη 20 φορες πανω.....το 2009 αλλα 100 παραπανω εκ των οποιων τα 60 τοκοι που χρεονοντουσαν στα δανεικα της πασοκαρας ,,,, συμπερασμα: ο αρθρογραφος η πασοκαρα ειναι,,,η ηταν μεθυσμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/13 10:28

      Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ * ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»
      Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

      Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

      Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

      Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

      Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:

      * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

      Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

      * «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

      * «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

      * «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

      Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

      Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος7/7/13 10:24

    Ο ΔΟΛ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Η (ΑΠΟΚΡΥΦΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ

    (Παρουσιάζει ο Ν Βράχος)
    Μετά το προ ημερών, «διάγγελμα» Ψυχάρη, όλα τα μέσα του «Συγκροτήματος»,(Βήμα, Μεγκα, κτλ),επανέρχονται και συντηρούν την «κόντρα» με τον Γ.Παπανδρέου.
    Γιατί αυτή η «σπουδή», αυτή η «πρεμούρα»?

    Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και οι έχοντες μνήμη, γνώση ,(και κάποια ηλικία βέβαια),γνωρίζουν τις πρακτικές και το παρελθόν,(π.χ θέση και μεταστροφή στα Ιουλιανά), του ΔΟΛ.
    Τώρα τι συνέβη, σε εκείνη την «μοιραία» συνάντηση μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Ψυχάρη ,ο δεύτερος δεν χρειάζεται, να βάζει όλα τα «Μέσα» του για να μας πείσει ότι έχει δίκιο. Η αξιοπιστία του είναι αδιαμφισβήτητη.
    Για επιβεβαίωση ότι ουδέποτε να ΜΜΕ, πίεσαν ή εκβίασαν πολιτικούς και πολιτικές,

    παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πάνου Καζάκου
    «Μετά το μνημόνιο»,(εκδόσεις Παπαζήζη,2011,σελ.164) :
    «…κατά ενδιαφέροντα τρόπο η έκθεση της ΤτΕ, περιείχε ολόκληρη δέσμη συγκεκριμένων μικροπαρεμβάσεων για την περιστολή των κρατικών δαπανών που προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις κρατικοδίαιτων ΜΜΕ
    (που τις παρερμήνευσαν σκόπιμα, π.χ το Βήμα) και κυβερνητικών αξιωματούχων….»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Χουλιαράκης δικαιώνει τη διακυβέρνηση Καραμανλή
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    01/07/2016 - 23:0
    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Γ. Χουλιαράκης, «δικαίωσε», μιλώντας στη Βουλή, τη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή (2007 – 2009), απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί διόγκωσης του δημοσίου χρέους και τσουνάμι προσλήψεων στο Δημόσιο εκείνη την περίοδο.
    Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δ. Κρεμαστινού για τα αίτια και τις ευθύνες της εξάχρονης κρίσης που βιώνει η χώρα, ο κ. Χουλιαράκης απάντησε:
    «Τα νούμερα είναι δημόσια. Η ύφεση της περιόδου 2010 - 2015 είναι η δραματική αύξηση των δημοσίων μεγεθών και του ισοζυγίου πληρωμών. Και βασικά είναι ο υπερβολικός δανεισμός από το 2000 και μετά.Η αξιολόγηση του ελληνικού χρέους το 2009 ήταν ίδια με το γερμανικό χρέος. Οδήγησε σε υπέρ δανεισμό για μια δεκαετία. Στο δημόσιο τομέα οδήγησε σε αύξηση των ελλειμμάτων. Το ίδιο συνέβη στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, αλλά εκεί η φούσκα πήγε στον ιδιώτη. Ενώ εδώ ήταν ο δημόσιος δανεισμός. Υπήρχαν λοιπόν πολιτικές ευθύνες από το 2007 περισσότερο μέχρι το 2009. Υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας της οικονομίας που δημιουργεί ελλείμματα. Ακόμη και όταν πάει καλά η οικονομία παράγονται ελλείμματα βρέξει χιονίσει. Από το 2010 έχουμε ευθύνη κι εμείς και η Ευρώπη για τα οικονομικά μας μεγέθη».
    Στο σημείο αυτό ο κ. Κρεμαστινός του ζήτησε να απαντήσει πιο αναλυτικά για τις ευθύνες αυτής της διετίας και αν συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομίας οι προσλήψεις που έγιναν τότε.
    Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε αφοπλιστικά ότι ο ίδιος δεν θεωρεί τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τότε υπουργό Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλο, υπεύθυνο για τους χιλιάδες διορισμούς που έγιναν τότε. Και αυτό γιατί όπως είπε τους διορισμούς τους κάνει και τους εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών και όχι το Εσωτερικών.
    Στην επιμονή του κ. Κρεμαστινού για το αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για τη διετία 2007 – 2009 (σ.σ. επιμονή που βασιζόταν στην πεποίθηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα επέρριπτε ευθύνες στη διακυβέρνηση Καραμανλή), ο κ. Χουλιαράκης απάντησε ακόμα πιο αφοπλιστικά.
    Για την ακρίβεια, τόνισε πως η διετία 2007 – 2009 ήταν κρίσιμη γιατί τότε άρχισε η παγκόσμια οικονομική κρίση που μείωσε τη ρευστότητα χρήματος. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως σε ελληνικό επίπεδο η κρίση αυτή πολλαπλασιάστηκε από τους τόκους και τα δάνεια που έπρεπε να πληρώσει η τότε κυβέρνηση.
    Εκείνη τη στιγμή έγινε η καίρια παρέμβαση από τον προεδρεύοντα Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε διευκρινιστικά από τον υπουργό να του πει για ποιας περιόδου τα δάνεια μιλάει.
    «Της προηγούμενης περιόδου», απάντησε εκείνος και όταν ο κ. Κακλαμάνης επέμεινε, ο κ. Χουλιαράκης του είπε ότι μιλά για δάνεια της προηγούμενης 20ετίας, 10ετίας και 5ετίας.
    Ο κ. Κακλαμάνης είχε πάρει την απάντηση που ήθελε, η οποία προφανώς δεν άρεσε καθόλου στον κ.Κρεμαστινό.
    Με τη δήλωσή του ο Γ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τη διετία 2007 – 2009 έπρεπε να πληρώσει τόκους και δάνεια που είχαν συνάψει οι παλιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    Κάπως έτσι τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους και δικαιώθηκε και η παροιμία «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».
    Δείτε όλο τον διάλογο από τη Βουλή για το θέμα αυτό:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *