ροή ειδήσεων

ΘΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΟΥΝ: Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ως 38 ευρώ/τ.μ. και 60 ευρώ/στρέμμα

Στην επιβολή Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που αποτελεί και τον αντικαταστάτη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, προχωρά η κυβέρνηση και απ’ ότι φαίνεται στοχεύει να μας πάρει περισσότερα βάζοντας να πληρώσουν και αυτούς που διαθέτουν κάθε σπιθαμή ακίνητης περιουσίας...
Προβλέπονται 33 διαφορετικοί συντελεστές για τα σπίτια, τα καταστήματα, τα γραφεία και τα οικόπεδα εντός σχεδίου που ξεκινούν από 1,8 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν έως και τα 32 ευρώ το τ.μ., ενώ για τα ακίνητα «φιλέτα» εκτός σχεδίου ο φόρος θα φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Οι δυο πλευρές δε συμφώνησαν μόνο στο να πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και φέτος σε πέντε δόσεις (αντί για τέσσερις που υποτίθεται πως ήθελαν οι τροϊκανοί) αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν και στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων είναι προαπαιτούμενο για τη δόση. Και τις επόμενες μέρες αναμένεται οριστική συμφωνία με την τρόικα, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, ακόμη και στα αγροτεμάχια, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου. Ο φόρος σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και γραφεία εντός σχεδίου θα υπολογίζεται με βάσει κλίμακα που θα έχει 33 συντελεστές. Κάθε συντελεστής θα αντιστοιχεί σε ποσό φόρου ανά τετραγωνικό. Η κλίμακα θα ξεκινά από 1,8€ ανά τετραγωνικό και ο συντελεστής θα αλλάζει ανάλογα με την τιμή ζώνης, την παλαιότητα, τον όροφο, τον αριθμό των προσόψεων και την εμπορικότητα του δρόμου όπου βρίσκεται το ακίνητο.
Έτσι, ο συντελεστής θα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 32 ευρώ ανά τ.μ. για τα λεγόμενα ακριβά ακίνητα. Ο τελικός συντελεστής να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των τετραγωνικών της επιφάνειάς του κι έτσι θα προκύπτει ο τελικός φόρος.
Ο φόρος για τα ακίνητα εκτός σχεδίου θα είναι στρεμματικός και θα ξεκινάει από το ένα ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 ευρώ για τα ακίνητα «φιλέτα». Για τη διαμόρφωση του συντελεστή θα γίνεται με κριτήρια, τη γεωγραφική θέση (ορεινή, ημιορεινή, πεδινή, παραθαλλάσια), αν καλλιεργείται ή είναι χέρσα η έκταση, το είδος της καλλιέργειας και αν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη.
Αφορολόγητο δεν υπάρχει αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις και απαλλαγές για ανέργους, πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους, ανάπηρους και άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *