ροή ειδήσεων

Αυτοί δεν είναι Έλληνες.........

Πολλές φορές διερωτόμαστε όλοι μας και νομίζω αρκετές φορές έχει περάσει από το μυαλό μας, τι σχέση έχουν κάποιοι από εμάς με τους Αρχαίους Έλληνες, με τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για ιδεώδη, για την πατρίδα, για την...
δημοκρατία για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.. Ψάχνοντας να βρω τα χαρακτηριστικά του Έλληνα, τα γνωρίσματα, τα χαρίσματα, επέλεξα να σας παρουσιάσω τα πιο κάτω.
Πρώτο γνώρισμα του Έλληνα είναι ο αγώνας. Ο πανελλήνιος αγώνας για την Ελευθερία, όπως απλώθηκε από τα Μηδικά στον αγώνα κατά των Τούρκων. Σαν φωτιά στο Έπος του '40 και στην παλλαϊκή Αντίσταση, όταν ο ελληνικός λαός καθήλωσε αρκετές ετοιμοπόλεμες μεραρχίες του Ράιχ σε ρόλο φρουρού, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την έκβαση του πολέμου κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο.
Δεύτερο γνώρισμα είναι ο φθόνος, η ζηλοφθονία και η διχόνοια. Ο διχασμός και ο Εμφύλιος.
Τρίτο γνώρισμα είναι η Δημοκρατία, η θεσμοθέτηση της διαφωνίας από τους αγώνες του Κλεισθένη, του Εφιάλτη, του Περικλή.
Τέταρτο γνώρισμα και συνέπεια της Δημοκρατίας είναι η θεωρία, η Φιλοσοφία μετά τον πλήρη διαχωρισμό της από τη Θεολογία, η Επιστήμη, η αμυθολόγητη κοσμοερμηνεία.
Πέμπτο είναι το γνώρισμα του ωραίου και του κάλλους. Εκτο, το γνώρισμα της ευθύτητας και της Ευθύνης, της τριπλής Εύθυνας των Τριττύων του Κλεισθένη. Εβδομο είναι το γνώρισμα της ψυχικής υγείας και πολυμέρειας. Του μέτρου, της αρμονίας και της συμμετρίας. Ογδοο, το γνώρισμα της πανουργίας, των δολίων μέσων, της ευστροφίας, της Μήτιος (της μητέρας της Αθηνάς). Ενατο είναι το γνώρισμα της απλότητος, της λιτότητος. Δέκατον: το γνώρισμα του ανθρώπου. «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», έλεγαν.
Δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στην πιο πάνω λίστα, την φιλοπατρία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την λεβεντιά που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τον Έλληνα
Διαβάζοντας όλα τα πιο πάνω, διερωτώμαι τι σχέση έχουν αυτοί που μας κυβερνούν με όλα τα πιο πάνω γνωρίσματα των Ελλήνων. Τι σχέση έχουν οι συγκυβερνώντες, με τους αγώνες, την δημοκρατία, την ευθύτητα και την ευθύνη, την ψυχική υγεία και τέλος με το γνώρισμα του ανθρώπου. Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία, με λέξεις όπως αγάπη για την πατρίδα και αξιοπρέπεια.
Τι σχέση έχουν οι προδότες και δωσίλογοι με την αλληλεγγύη όταν καθημερινά συνέλληνες οδηγούνται στην αυτοκτονία, όταν παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα και όταν τα λουκέτα και οι κατασχέσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Δεν μπορεί και σε καμιά περίπτωση δεν είναι Έλληνες αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μας κυβερνούν.
Είναι αδιανόητο Έλληνες να είναι τόσο ανάλγητοι και απαθείς μπροστά στον πόνο και την δυστυχία που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Ένα είναι σίγουρο ότι δεν μας κυβερνούν Έλληνες αλλά μισέλληνες .
Εμείς όμως που είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες.
ένα πρέπει να κάνουμε να τους διώξουμε τώρα, πριν είναι αργά και μας αφανίσουν όλους..
exomatiakaivlepo.blogspot.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/13 19:00

    Η αυτοκτονία σου , η ..ζωή τους.
    Κρατούν βιβλίο θυμάτων της ζωής και παίζουν με τον πόνο των άλλων περιμένοντας να τους ψηφίσουν…
    Έλληνες κρατηθείτε, μην δίνετε άλλο αίμα στους βρικόλακες των κομμάτων
    Σε κάθε σχόλιο που διαβάζεις να σκέπτεσαι ότι εκτός από την κυβέρνηση, υπεύθυνοι και ΠΙΟ ΠΟΛΥ , είναι όσα κόμματα είναι στη βουλή και μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και δεν το κάνουν. Έτσι ο Καμμένος, η χρυσή αυλή , ο Συριζα, παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που υποφέρουν και δεν ντρέπονται οι ανθέλληνες, για το κακό που κάνουν. Σκοτώνουν την ελπίδα των ανέργων και των νέων, ενώ ‘’οδηγούν’’ τους γέροντες στον πρόωρο μαρασμό.
    Κλαίνε σαν πόρνες δήθεν, που τους πήραν τον πελάτη, και βρίζουν πολύ πιο χυδαία και από αυτές.
    Και αυτό το κάνουν για να ΚΡΥΨΟΥΝ ότι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και να σώσουν το λαό. Βέβαια οι ΑΘΛΙΟΙ προτιμούν την οργή και την εξαθλίωση του λαού, που σίγουρα θα τους ‘’φέρει’’ μερικές ψήφους.
    Δολοφονούν τους Έλληνες υποσχόμενοι ότι θα τους σώσουν, αλλά ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!
    Έτσι κάθε μέρα μετρούν όσους ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ και το αναγγέλλουν σαν προσωπικό τους θρίαμβο, ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/13 19:05

    ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Την ίδια ημέρα που οι Ντόιλ και Λάνιον υπέγραφαν το καταστατικό, ένα άλλο ζευγάρι, οι Εντουαρντ και Μπερναντέτ Γουόλς, κάτοικοι της Νήσου Μαν, αποδέχονται να γίνουν οι διευθυντές της οφσόρ, ενώ χρέη γραμματέα θα είχε μια εταιρεία και πάλι με έδρα το νησί, η Ainsley Consultants Limited. Το ζευγάρι Γουόλς και η εταιρεία - γραμματέας εμφάνιζαν την ίδια διεύθυνση.

    Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, οι δύο μετοχές της Cass που είχαν στα χέρια τους οι Ντόιλ και Λάνιον μεταβιβάστηκαν στις 24 Ιουλίου 1996 στους Φίλιπ Κρόσοου και Τζέιμς Γκράσικ – επίσης κάτοικοι της Νήσου Σαρκ – οι οποίοι θα έπαιζαν για το επόμενο χρονικό διάστημα τον ρόλο των διευθυντών της οφσόρ. Την ίδια ημέρα εκδόθηκαν δύο παραστατικά κατοχής μετοχών για 1.000 μετοχές το καθένα. Τα παραστατικά αυτά ήταν ανώνυμα – στην ουσία αυτοί που τα προμηθεύθηκαν ήταν οι κάτοχοι των μετοχών. Από τα στοιχεία του εταιρικού μητρώου φαίνεται ότι οι Κρόσοου και Γκράσικ δεν είχαν πλέον καμία μετοχή στα χέρια τους, χωρίς όμως να διευκρινίζονται τα στοιχεία των νέων κατόχων τους. Ειδικοί σε θέματα υπεράκτιας οικονομίας επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που προορίζονταν για έναν μόνο αποδέκτη δεν θα υπήρχε λόγος να εκδοθούν δύο παραστατικά για 1.000 μετοχές το καθένα, αλλά ένα για 2.000 μετοχές. Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων και της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», o Γκράσικ συνδέεται με 4.196 υπεράκτιες ενώ ο Κρόσοου με 4.043!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/13 19:15

    Ναι,λοιπόν δεν είναι Έλληνες οι πολιτικοί μας αλλά είναι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ όλοι αυτοί οι .......που τους ψηφίζανε τώσα χρόνια και ξαφνικά ...ξυπνήσανε και είδαν γύρω τους ψεύτες,προδότες,κλέφτες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/7/13 20:07

      Σωστός!!!!! "Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν" Ισοκράτης, άλλωστε ψηφίζουμε τους πολιτικούς μας (κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες, προδότες) κατ έικόνα και ομοίωση!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13 21:22

    Τον Ρωμιο και αν τον πλύνεις το σαπούνι που χαλάς!!!! Προσκυνάμε λέμε όλοι μαζί!!!!!! Δόξα στον θεό του Ισραήλ!!αυτός θα μας σώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/13 00:12

    Μην ξεχνάτε ότι πέρασαν 400 χρόνια για να παλέψουμε για την Ελευθερία μας, οπότε πρέπει να υπάρχει κάποια αιτία για να εξεγερθούμε. Πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε τίποτα άλλο για να χάσουμε. Δυστυχώς έτσι όπως μας κάνανε, αν ο Έλληνας δεν χάσει το iphone, το ipad, το internet, την τηλεόραση, και τον φραπέ τότε δεν πρόκειται να εξεγερθεί ποτέ. Θα πρέπει να χάσει όλα τα παραπάνω και όχι μόνο ένα ή δύο από αυτά για να σηκωθεί από τον καναπέ του. Το κακό είναι ότι όταν τα χάσουν όλα αυτά θα έχουν χάσει και την δυνατότητα της αντίδρασης και της εξέγερσης. Θα μας έχουν υποδουλώσει για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/13 01:00

    Με τις μαλακίες που γράφετε δεν θα πάρω κανένα μαζί μου στην επανάσταση,εκτός και αν φτιάχνει καλό φραπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *