Θυμάμαι όταν πήγαινα διακοπές στα περίφημα greek islands, κάθε φορά που...
καθόμουνα κάπου να φάω αναρωτιόμουν: «θα φάω καλά;», «θα μου πιάσουν τον κ@@ο;», «τι ποιότητα θα έχει το φαγητό;».
Λυπάμαι που το λέω, αλλά τις περισσότερες φορές έφευγα απογοητευμένη.
Οκτώ στα δέκα μαγαζιά έβλεπαν τον επισκέπτη ως αρπαχτή.
Μικρές μερίδες, κακομαγειρεμένο φαγητό, πανάκριβα μαγαζιά, βρωμερές κουζίνες, ανεκπαίδευτο προσωπικό.
Όλη η ελληνική κουτοπονηριά και ασυνειδησία, μαζεμένες στις περιβόητες greek taverns.
Έχω γλιτώσει πολλά «κουστούμια» επειδή τυγχάνει να διαθέτω κάποιες γνώσεις όσο αφορά τους κανόνες που πρέπει να πληροί ένας χώρος εστίασης.
Για παράδειγμα, η περιβόητη χωριάτικη σαλάτα.
Το ξέρετε ότι ο νόμος ορίζει ότι η χωριάτικη σαλάτα θα πρέπει να ζυγίζει 250γραμμάρια τουλάχιστον, η φέτα θα πρέπει να ζυγίζει 50γραμμάρια και όχι τα 20 που βάζουν συνήθως οι εξυπνάκηδες ελληναράδες ταβερνιάρηδες;
Έχω γυρίσει πίσω χωριάτικες, ουκ ολίγες φορές.
Ο νόμος επιβάλει επίσης το ζύγισμα στα ψημένα κρέατα και στα ψάρια που διαλέγετε.
Αυτή η υστερία να φάτε ψάρι στα νησιά πάντως, να ξέρετε, σε καλό δεν σας βγαίνει.
Προσωπικά, ακόμα κι όταν έτρωγα ψάρι, ποτέ μα ποτέ, δεν έτρωγα σε μαγαζί.
Οι λαμογιές που γίνονται, είναι αμέτρητες.
Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να φας τις περισσότερες φορές ψάρι κατεψυγμένο, για φρέσκο.
Βρε σεις, τόσο φρέσκο ψάρι πού να το βρουν οι ελληνικές θάλασσες, έχετε αναρωτηθεί ποτέ;
Οι θάλασσές μας είναι τόσο λεηλατημένες από ασυνείδητους ψαράδες, που είναι αδύνατον να ταΐσουν με φρέσκο ψάρι όλα τα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αμ, αυτές οι αστακομακαρονάδες πια;
Λύσσα για αστακομακαρονάδα, μέχρι τρέλας.
Γνωρίζετε αφελείς άνθρωποι, ότι οι αστακοί τρέφονται στην κυριολεξία με σκατά, αφού σούρνονται στον πάτο της θάλασσας;
Το ηθικό κομμάτι δεν τολμάω να το θίξω, γιατί οι περισσότεροι από σας δεν δίνετε μια, για το αν ο κακομοίρης ο αστακός βράζεται ζωντανός για να γίνει σάλτσα για τα μακαρόνια.
Αλλού θέλω να καταλήξω όμως.
Πληρώνετε μία περιουσία, για φαγητά που δεν αξίζουν.
Πληρώνετε greek traditional τζατζίκι ετοιματζίδικο, μουσακά κατεψυγμένο, γεμιστά που δεν τρώγονται, κατεψυγμένες πίττες, λαδερά μαγειρεμένα με λάδια για αυτοκίνητα.
Κι όλα αυτά πολλές φορές, σε τιμές εστιατορίων με αστέρια Μichelen.
Tο ρεζουμέ ποιο είναι.
Τα μυαλά του βλαχοέλληνα που το χειμώνα τα ξύνει στο καφενείο του νησιού και το καλοκαίρι το παίζει εστιάτορας, δεν αλλάζουν.
Εμείς με την καταναλωτική μας συνείδηση μπορούμε να επιβάλουμε σωστές συμπεριφορές.
Ο Έλληνας διαμαρτύρεται στις παρέες και στο φατσοβιβλίο, αλλά όχι εκεί που πρέπει.
«Τώρα πού να τσακώνομαι μωρέ…» ή «να μη χαλάσω τις διακοπές μου» κι ένα κάρο δικαιολογίες, γιατί δεν έχει τα κότσια να είναι σωστός καταναλωτής.
Φίλοι μου, θα πικραθείτε, αλλά αν δεν μάθετε να διεκδικείτε το καλό και τίμιο φαγητό έστω και τώρα, του χρόνου θα ξαναφάτε τα ίδια σ@@@ά.
Πίκρα σας λέω…
Πηγή
Parapona-Rodou
καθόμουνα κάπου να φάω αναρωτιόμουν: «θα φάω καλά;», «θα μου πιάσουν τον κ@@ο;», «τι ποιότητα θα έχει το φαγητό;».
Λυπάμαι που το λέω, αλλά τις περισσότερες φορές έφευγα απογοητευμένη.
Οκτώ στα δέκα μαγαζιά έβλεπαν τον επισκέπτη ως αρπαχτή.
Μικρές μερίδες, κακομαγειρεμένο φαγητό, πανάκριβα μαγαζιά, βρωμερές κουζίνες, ανεκπαίδευτο προσωπικό.
Όλη η ελληνική κουτοπονηριά και ασυνειδησία, μαζεμένες στις περιβόητες greek taverns.
Έχω γλιτώσει πολλά «κουστούμια» επειδή τυγχάνει να διαθέτω κάποιες γνώσεις όσο αφορά τους κανόνες που πρέπει να πληροί ένας χώρος εστίασης.
Για παράδειγμα, η περιβόητη χωριάτικη σαλάτα.
Το ξέρετε ότι ο νόμος ορίζει ότι η χωριάτικη σαλάτα θα πρέπει να ζυγίζει 250γραμμάρια τουλάχιστον, η φέτα θα πρέπει να ζυγίζει 50γραμμάρια και όχι τα 20 που βάζουν συνήθως οι εξυπνάκηδες ελληναράδες ταβερνιάρηδες;
Έχω γυρίσει πίσω χωριάτικες, ουκ ολίγες φορές.
Ο νόμος επιβάλει επίσης το ζύγισμα στα ψημένα κρέατα και στα ψάρια που διαλέγετε.
Αυτή η υστερία να φάτε ψάρι στα νησιά πάντως, να ξέρετε, σε καλό δεν σας βγαίνει.
Προσωπικά, ακόμα κι όταν έτρωγα ψάρι, ποτέ μα ποτέ, δεν έτρωγα σε μαγαζί.
Οι λαμογιές που γίνονται, είναι αμέτρητες.
Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να φας τις περισσότερες φορές ψάρι κατεψυγμένο, για φρέσκο.
Βρε σεις, τόσο φρέσκο ψάρι πού να το βρουν οι ελληνικές θάλασσες, έχετε αναρωτηθεί ποτέ;
Οι θάλασσές μας είναι τόσο λεηλατημένες από ασυνείδητους ψαράδες, που είναι αδύνατον να ταΐσουν με φρέσκο ψάρι όλα τα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αμ, αυτές οι αστακομακαρονάδες πια;
Λύσσα για αστακομακαρονάδα, μέχρι τρέλας.
Γνωρίζετε αφελείς άνθρωποι, ότι οι αστακοί τρέφονται στην κυριολεξία με σκατά, αφού σούρνονται στον πάτο της θάλασσας;
Το ηθικό κομμάτι δεν τολμάω να το θίξω, γιατί οι περισσότεροι από σας δεν δίνετε μια, για το αν ο κακομοίρης ο αστακός βράζεται ζωντανός για να γίνει σάλτσα για τα μακαρόνια.
Αλλού θέλω να καταλήξω όμως.
Πληρώνετε μία περιουσία, για φαγητά που δεν αξίζουν.
Πληρώνετε greek traditional τζατζίκι ετοιματζίδικο, μουσακά κατεψυγμένο, γεμιστά που δεν τρώγονται, κατεψυγμένες πίττες, λαδερά μαγειρεμένα με λάδια για αυτοκίνητα.
Κι όλα αυτά πολλές φορές, σε τιμές εστιατορίων με αστέρια Μichelen.
Tο ρεζουμέ ποιο είναι.
Τα μυαλά του βλαχοέλληνα που το χειμώνα τα ξύνει στο καφενείο του νησιού και το καλοκαίρι το παίζει εστιάτορας, δεν αλλάζουν.
Εμείς με την καταναλωτική μας συνείδηση μπορούμε να επιβάλουμε σωστές συμπεριφορές.
Ο Έλληνας διαμαρτύρεται στις παρέες και στο φατσοβιβλίο, αλλά όχι εκεί που πρέπει.
«Τώρα πού να τσακώνομαι μωρέ…» ή «να μη χαλάσω τις διακοπές μου» κι ένα κάρο δικαιολογίες, γιατί δεν έχει τα κότσια να είναι σωστός καταναλωτής.
Φίλοι μου, θα πικραθείτε, αλλά αν δεν μάθετε να διεκδικείτε το καλό και τίμιο φαγητό έστω και τώρα, του χρόνου θα ξαναφάτε τα ίδια σ@@@ά.
Πίκρα σας λέω…
Πηγή
Parapona-Rodou
Δεν ξέρω τι κάνουν στις άλλες περιοχές,πρέπει να της απαγορευθεί η είσοδος στα Δωδεκάνησα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιθανόν η άγνοια, σας οδήγησε να συντάξετε όλο αυτο το χωρίς νόημα κείμενο γιατί από ότι φαίνεται δεν γνωρίζετε ούτε το φρέσκο ψάρι απο το κατεψυγμένο να καταλάβετε. Φυσικά και υπάρχουν απαράδεκτα εστιατόρια - υπάρχουν όμως και εστιατόρια και που καλό φαγητό σερβίρουν και σωστές μερίδες και με πολύ καλές κουζίνες. Αν θέλετε μπορώ ευχαριστώς να σας προτείνω. Και σας επισημαίνω ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης κάποιου εστιατορίου ούτε δουλευω στον χώρο. Με ενοχλεί όμως που ο κάθε πικραμένος γράφει ότι του κατέβει! Στο νησί της Ροδου υπάρχουν πάρα πολλα και αξιολογα ταβερνεία, εστιατορια κτλ και κάποιος που "δεν ζυγίζει τη φέτα" σίγουρα μπορεί να τα βρει. Καλή επιτυχία εύχομαι στην αναζήτηση απόλαυσης φαγητού με 50 γραμμάρια φέτα κτλ κτλ
ΑπάντησηΔιαγραφήκάποιος που "δεν ζυγίζει τη φέτα" σίγουρα μπορεί να τα βρει...... μαζι σου !!! καποιος
Διαγραφήπου δεν εχει καμια απαιτηση βρισκει παντου να φαει!!!και μετα πληρωνει ενα σκασμο χρηματα
.
Διακρίνω πολύ μίσος για τα Ελληνικά νησιά και κακογουστιά απο μέρους σας...Λίγα ξέρετε και πολλά λέτε!Εσείς βάζετε όλα τα μαγαζιά σε ένα καζάνι. κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν κακά μαγαζιά αλλά όπου κι αν πας θα υπάρχουν 2-3 κακά και 10 καλά! Όπως υπάρχουν και καλοί αλλά και κακοί πελάτες!Φρέσκα ψάρια υπάρχουν αρκετά και σε διάφορες κατηγορίες και ότι πληρώνεις τρως! Μην κακολογείτε τα νησιά και μάθε να τρώς! Όσο για τις σαλάτες προσωπικά όποτε κάθισα σε ταβέρνα ήταν παραπάνω των γραμμαριών που λέτε!Φαίνεται καθαρά που αποσκοπεί το θέμα σου! προφανώς το μέρος που κατοικείς δεν έχει κόσμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήβρε αντε και γαμησου που εχεις και γνωσεις ... θα μου πεις οτι ειναι σκουπιδι η χωριατικη επειδη ειναι 50 γραμαρια παρακατω , κατσε στο μερος σου και τρωγε fish and chips και ασε μας ησηχους παλιομαλακα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την ευγένειά σου, την καλλιέργεια που σε διακρίνει, τον όμορφο λόγο σου, σίγουρα θα ξανάρθει και αυτή και άλλοι τουρίστες στη Ρόδο!
Διαγραφήo κοσμος το χει τουμπανο και σεις κρυφο καμαρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήkaneis megalo lathos kopela mou den einai ola ta magazia etsi eisai prokatelimenh kai einai emfanes oti den exeis idea apo ton xwro tis estiashs akoma kai ta estiatoria me ta asteria den exoun to prosopiko se servitorous na antapekselthoun se ayto pou prepei na kanoun kai gia na min niotheis asxima gia tous astakous pou ontos brazontai zontanoi an psakseis tha breis oti ta ostrakoderma(astakoi,karavides,klp) den niothoun to aisthima tou ponou otan brazontai
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατσε τώρα για να μην τρελαθούμε τελείως.... δηλαδή τους αρώτησες και σου είπαν ότι δεν νιώθουν τίποτα όταν βράζουν ζωντανοί?
Διαγραφήegw ena exw na pw. opoios den kserei na troei, mia zoi m@l@kies tha troei. mathete na trote reeeeeeeeeeeee
ΑπάντησηΔιαγραφήden xero egw panto tha simfoniso me tin oli istoria kai exi dikio , ala tha prepi na toniso oti kai athina kai thesaloniki ta idia skata sas taizoun , kai oxi mono ...kai sto exoteriko min nomizete oti trote kalitera ...iste gelasmeni , vevea i diafora me to exoteriko einai oti tiroun tous ygionomikous kanonismous kai ta panta einai zigismena , ala vevea eki ta pramata litourgoun , oso gia ellada ....exoume akoma dromo ... alithia einai pantos pos pantou pleon ta panta einai Etima , oso gia tous astakous ...mia xara kathete sto piato opos vevea kai ta ipolipa astrakoidi , an nomizis oti einai "vromika" pare mia ntomata i ena frouto kai parto gia ximiko elegxo ...an ksanafas emena na me xesis .... kali sas oreksi
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συντάκτης του κειμένου είμαι σίγουρος πως ποτέ δεν έχει φάει σε εστιατόριο και αν το έχει κάνει έχει πάντα μαζί του μία ζυγαριά. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζει από φρέσκο ψάρι,κρέατα,ελληνικά φαγητά και επικεντρώνεται στο βάρος του κάθε προιόντος και όχι στην ποιότητα(βάλε ένα μεγάλο κομμάτι λευκό τυρί στη χωριάτικη και θα μείνει ευχαριστημένος)ενώ είναι προφανές ότι οι κονσέρβες είναι στις καθημερινές του διατροφικές συνήθειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν βλέπεις έναν μακρύ κατάλογο τότε είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα είναι κατεψυγμένα... και δυστυχώς συμβαίνει παντού αυτό..... λίγα είναι τα καλά εστιατόρια που έχουν τα πάντα της ώρας...
ΑπάντησηΔιαγραφή