ροή ειδήσεων

Το πεζοδρόμιο στην Καλλιθέα... και τα κακώς κείμενα της Ρόδου

Αναγνώστης:
Από τον περασμένο Μάρτιο αν θυμάμαι καλά άρχισε η κατασκευή πεζοδρομίου στις πηγές Καλλιθέας και έως σήμερα σχεδόν τέλος Ιουλίου δεν έχει αποπερατωθεί ακόμα. Τα ίδια είχε κάνει και η προηγούμενη δημοτική αρχή... με την κατασκευή του περίφημου ποδηλατοδρόμου χωρίς σχέδια και άδειες για τον οποίον πολλές χιλιάδες Ευρώ δαπανήθηκαν και κανείς δεν λογοδότησε έως σήμερα για την σπατάλη αυτή του δημόσιου χρήματος. Όλα σχεδιάζονται στο πόδι χωρίς πρόγραμμα και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και μετά απορούμε πως φτάσαμε να ξεπουλάμε τα πάντα σε ξένους (μαρίνες, αεροδρόμια, λιμάνια) που τόσα χρόνια δεν καταφέραμε με την ανεπάρκειά μας να φτιάξουμε. Το καινούργιο εμπορικό λιμάνι στην Ακαντιά που ακόμα χτίζεται εδώ και 50 χρόνια θυμίζει περισσότερο αλάνα τριτοκοσμικής χώρας παρά λιμάνι πολιτισμένου κράτους της ΕΕ. Πρωταθλητές στην διαφθορά, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή (εκθέσεις Ρακιτζή) στο ωραιότερο νησί της Ελλάδας ονειρευόμαστε να χτίσουμε τον Κολοσσό όταν στην παλιά πόλη αλλά και αλλού, λυμαίνονται οι αθίγγανοι επαίτες με μικρά ζώα, οι κράχτες, το παραεμπόριο, τα σκουπίδια, οι παράνομες πινακίδες και οι τριτοκοσμικές δημόσιες τουαλέτες. Ο καθένας πετάει όπου θέλει, ότι θέλει και η δημοτικοί μας άρχοντες που παραπονιούνται ότι το κράτος δεν τους έχει δώσει αρκετές εξουσίες, δεν τολμούν ούτε τα αυτονόητα να πράξουν. Υποσχέσεις ακούμε για το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων από πέρυσι κύριε Κουσουρνά, αλλά αυτές αντί να μειώνονται, αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Ανύπαρκτα στέγαστρα σε στάσεις υποχρεώνουν τους τουρίστες αλλά και τους φορολογούμενους κατοίκους να στέκονται στον ήλιο ή στην βροχή με τις ώρες περιμένοντας το λεωφορείο (αν αυτό περάσει στην ώρα του) και παρόλα τα σχετικά δημοσιεύματα «βοή βοώντος εν τι ερήμω» από τους αρμόδιους. Οι Ιταλοί μας άφησαν ανυπέρβλητης αρχιτεκτονικής κτίσματα και εμείς όχι μόνο δεν είμαστε ικανοί να τα συντηρήσουμε (πχ Ταχυδρομείο), αλλά τα καταστρέψαμε ανεπανόρθωτα (δες Εθνικό θέατρο). Αντί λοιπόν κύριε Κουσουρνά να σχεδιάζεις το χτίσιμο του Κολοσσού, άρχισε από τα ουσιώδη πρώτα, από τους δρόμους, τα σκουπίδια, τις δημόσιες τουαλέτες που όχι μόνο δεν καθαρίζετε αλλά ούτε το αυτονόητο δεν κάνετε να τις σφραγίσετε δηλαδή, για να μην γινόμαστε παγκοσμίως ρεζίλι, τις παράνομες πινακίδες, τα στέγαστρα και τα τόσα μικροπροβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και που δεν έχετε ακόμα επιλύσει και αφήστε τον Κολοσσό, γιατί με τους ρυθμούς που ξεπουλιόμαστε, μάλλον ξένοι θα τον αναστηλώσουν και όχι Ελληνες.
Ορφανίδης Δημήτριος


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/13 09:13

    Καλά μονο η γραμμή που χάραξαν για το πεζοδρόμιο είναι για γέλια, τόσο χαλια γραμμή ούτε παιδάκι του νηπιαγωγείου δεν μπορεί να κάνει. Και αφού είδαν το λάθος τους είπαν να χαράξουν εκ νέου την γραμμή και τότε φάνηκε το ποσο ανίδεος είναι αυτός που ανέλαβε το έργο μιας και τα έκανε ακόμα χειρότερα. Καλά ρε γελοίε εργολάβε, δεν ξέρεις ότι όταν κατασκευάζεις ένα πεζοδρόμιο θα πρέπει να πηγαίνεις με την πορεία και τα υψομετρικά του δρόμου? Αλλα τι λέω τώρα.....εσύ θα πάρεις το παραδάκι έτσι κ αλλιώς, και κάποιοι του δήμου θα τσεπώσουν μέσω κονδυλίων τις μίζες από τα υπερτιμολογημένα τιμολόγια που θα προσκομίσεις. Και να 'σουν ο μονος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/13 09:21

      Και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα....Και γιατί παρακαλώ να γίνει πεζοδρόμιο μονο από και προς το καλλιθέα mare για να εξυπηρετηθούν μονο οι πελάτες του???? και γιατί να μην γίνει πεζοδρόμιο σε όλη την λεωφόρο καλλιθέας?? ειναι η δεν ειναι τουριστική περιοχή??? τελικά είστε όλοι γελοία υποκείμενα με πλαστά πτυχία και διπλώματα, η και εξαγορασμένα ακόμα!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *