ροή ειδήσεων

Die Welt: Η Ελλάδα κερδισμένη της καλοκαιρινής σεζόν

«Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι φέτος η Ελλάδα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της για τις τουριστικές προτιμήσεις των Γερμανών η εφημερίδα Die Welt...
«Η χώρα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της θερινής σεζόν», εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες, ενώ αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI.

Ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης θέλει την Ελλάδα «στη θέση 3 των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Μαγιόρκα, επισημαίνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν. Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνει η l`tour.

Η εκπρόσωπος του εξειδικευμένου στα πακέτα last minute τουριστικού ομίλου, Νίνα Μάγιερ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της l`tour είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφει και η REWE (ITS, JahnReisen, Tjaereborg). Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης του ομίλου Σέρεν Χάρτμαν, σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2012.

Όπως σημειώνει η Die Welt, κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αύξηση και στις εκτός σεζόν κρατήσεις

Αύξηση σημείωσε η ζήτηση τουριστικών πακέτων και για το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σεζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο.

Και στις εκτός σεζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο ευνοούν τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/7/13 19:35

    Και τι σημαίνει αυτό; Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται με πολύ χαμηλές τιμές και διαμένουν σε ξενοδοχεία με βραχιολάκι. Οπότε δεν έχουν λεφτά να ξοδέψουν,άρα δεν αφήνουν λεφτά στην τοπική κοινωνία. Αυτό δείχνει ότι αυτοί που επωφελούνται είναι οι ξενοδόχοι και τα πρακτορεία. Κανένας άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/13 03:33

    dika mas lefta trwne

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *