ροή ειδήσεων

DW: Επαγγελματική εκπαίδευση Ελλήνων στην Γερμανία

Άνεργοι Έλληνες 18-35 ετών έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη Γερμανία σε ένα από τα 350 αναγνωρισμένα επαγγέλματα, με επιδότηση από το γερμανικό κράτος... στο πλαίσιο του προγράμματος Mobipro-EU.

33.000 χιλιάδες θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης θα παραμείνουν φέτος στη Γερμανία κενές. Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: το πάγιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και το γεγονός ότι ένα κομμάτι των νέων δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε επειδή δεν έχουν τελειώσει το σχολείο είτε επειδή το σχολικό τους απολυτήριο δεν είναι καθόλου καλό. Ως βιομηχανική όμως χώρα με υψηλή τεχνολογία η Γερμανία έχει ανάγκη από πολύ καλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Αυτή είναι η μια βασική αιτία για την καθιέρωση από τις αρχές του έτους του προγράμματος Mobipro-EU, που απευθύνεται σε νέους από χώρες της ΕΕ από 18 ως 35 ετών. Δεύτερη αιτία είναι ο στόχος της καταπολέμησης της υψηλής ανεργίας στους νέους, κυρίως στις χώρες του Νότου. Το πρόγραμμα θα ισχύει ως τα τέλη του 2016 και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας με 139 εκ. ευρώ.

Οι προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν τελειώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο. Το ανώτατο όριο ηλικίας είναι τα 35 έτη, ενώ για ορισμένα επαγγέλματα όπως, για παράδειγμα, στον κλάδο της υγείας είναι τα 40.

Μια πρώτη επαφή των ενδιαφερόμενων γίνεται μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας www.thejobofmylife.de.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/7/13 14:53

    AYTH H ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ!!!!!!!!!!! ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΩΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!! ΨΕΥΤΙΚΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/13 03:39

    ελάτε Γερμανία να δείτε τι ρατσιστική αντιμετώπιση θα έχετε στον εδώ ΟΑΕΔ. ακόμα και αν είσαι γεννημένος Γερμανία μόλις βλέπουν Έλληνα δεν ασχολούνται! όσο για τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης ίσως θα πρέπει και να περιμένεις και δύο χρόνια να μπεις σε κάποιο. και δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πληρώνουν την εκπαίδευση όπως γινόταν παλιά. δηλαδή θα πρέπει να εξασφαλίσεις στεγη και τροφή και μετά να ξεκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *