ροή ειδήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για το «Rodos Cup 2013»

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή εκκίνηση (Δευτέρα 22 Ιουλίου), από την Κω, του «Rodos Cup 2013»... τoυ Διεθνή –πραγματικά διεθνή- Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ).

Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή έχοντας ως σταθμούς του αγώνα την Κω, την Τήλο, την Σύμη και φυσικά την Ρόδο, με συμμετοχή περισσοτέρων από 50 σκαφών (σ.σ. οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ), από τα οποία τουλάχιστον τα μισά θα αγωνισθούν με ξένα πληρώματα, ιστιοπλόους από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Καζακστάν, Καναδά, Λετονία, Ρωσία και την Τουρκία.

Τα συμμετέχοντα σκάφη και ιστιοπλόοι, από 11 χώρες, βρέθηκαν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στην καταπληκτική Μαρίνα της Κω, για τις εγγραφές και τους απαραίτητους ελέγχους, τις καταμετρήσεις και τις επιθεωρήσεις των σκαφών, αλλά και την Συγκέντρωση Κυβερνητών (Κυριακή 8 μ.μ.) και την Επίσημη Τελετή Έναρξης (9 μ.μ.) στην πλατεία Ελευθερίας της Κω, την οποία διοργανώνουν οι χορηγοί του αγώνα Δήμος Κω και Μαρίνα της Κω.

Για το πρωί (11:00 π.μ.) της Δευτέρας (22 Ιουλίου), έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της 1ης από τις 4 συνολικά ιστιοδρομίες του αγώνα. Η ιστιοδρομία θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Κω μπροστά από το Λιμάνι και την Μαρίνα της Κω και θα είναι τεχνικού τύπου, όρτσα-πρίμα.
Στη συνέχεια και μετά το τέλος του αγώνα, θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές.
Η πρόγνωση του καιρού δείχνει ότι στην περιοχή κατά την διάρκεια του αγώνα, θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι σε συνδυασμό με την παρουσία των 50 και πλέον σκαφών τα οποία θα πλέουν στον κόλπο της Κω αναμένεται να χαρίσουν μοναδικό θέαμα σε όσους βρεθούν στις ακτές του νησιού.

Χορηγοί του φετινού 17ου Rodos Cup 2013 είναι οι Δήμοι της Κω, της Τήλου, της Σύμης και της Ρόδου, η Μαρίνα της Κω, το CASINO RODOS, η NORTH SAILS, το κατάστημα ναυτιλιακών ειδών Ζαΐρης Αγησίλαος και το ξενοδοχείο Plaza Hotel στη Ρόδο.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι το πρακτορείο Roditis Yachting, η εταιρία HILIGHT Marketing & P.R., οι Λιμενικές Αρχές, το Λιμενικό Ταμείο και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου (ΝΟΡ). Πληροφορίες για τον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.rodoscup.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *