ροή ειδήσεων

Spiegel: «Κάλυμνος: Το νησί της φαινομενικής τυφλότητας»

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει πάντως ότι δεν είναι καθαρά ελληνικό το φαινόμενο και οι χρήστες σχολιάζουν....

Το περιοδικό Spiegel ανακαλύπτει μετά τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, το νησί της «φαινομενικής τυφλότητας, την Κάλυμνο, όπου-όπως γράφει- αποκαλύφθηκαν πολλές περιπτώσεις υγιών που έπαιρναν επίδομα τυφλού. 

Το γερμανικό περιοδικό, αναφέρει ότι οι απάτες στον τομέα της πρόνοιας στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο υπολογίζεται ότι κοστίζει στο υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος περίπου 500 εκ. ευρώ το χρόνο. Σημειώνει πάντως στο τέλος, ότι τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι ένα καθαρά ελληνικό φαινόμενο, αφού στη Γερμανία επιβλήθηκαν το 2011 πάνω από 170 χιλιάδες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για απάτες. 

 Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια των χρηστών κάτω από την είδηση, στα οποία κάποιος γράφει ότι αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στις κλοπές των ελίτ και ότι θέλουν να πιστέψουμε ότι τα παραπτώματα των αδυνάτων είναι η αιτία του κακού, κάποιος άλλος σημειώνει ότι αυτά συμβαίνουν και στη Γερμανία, όπως με τα επιδόματα για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δρέσδη, ενώ, ένας τρίτος χρήστης, εμφανίζεται βέβαιος για το πόσοι κουτσοί στη Γερμανία θα περπατούσαν ξανά, αν τους έπαιρναν τα επιδόματα αναπηρίας. 

Κάποιος αναφέρει επίσης ότι οι απάτες στην πρόνοια είναι πολύ της μόδας σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, και όχι μόνο, αλλά η μεγαλύτερη απάτη είναι η φοροαποφυγή από τους σούπερ-πλούσιους. Πηγή: www.lifo.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *