ροή ειδήσεων

Χωρίς επίδομα αδείας 1 εκατ. εργαζόμενοι. Μόνο το 33% πληρώνεται στην ώρα του

Εθνική τραγωδία, που κανείς δε μιλάει...
Μόλις των ένα τρίτο των εργαζόμενων φαίνεται ότι παίρνει κανονικά τον μισθό του, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ. Την ίδια ώρα, η "τζάμπα" εργασία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που έχουν να πληρωθούν για μήνες, ζει και βασιλεύει...

Τα πιο ισχυρά χτυπήματα από την οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει δεχθεί ο ιδιωτικός τομέας, καθώς εκτός από τις απολύσεις υπαλλήλων, οι εργοδότες δεν καταβάλλουν στην ώρα τους τους μισθούς για το 1/3 των εργαζομένων, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ και δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών", διαπιστώθηκε πως από τους περίπου 1,8 εκατ. εργαζόμενους που ελέγχθηκαν, μόλις οι 700.000 λαμβάνουν τον μισθό τους στην ώρα τους.

Αναλυτικά:

Από την έρευνα που έγινε σε δεκάδες χώρους εργασίας και αφορά σε περίπου 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους αποδείχθηκε ότι μόνο 700.000 παίρνουν κανονικά και στην ώρα τους το μισθό τους.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 ως και 12 μήνες, ενώ μόλις μέσα στο περασμένο καλοκαίρι 1.000.000 εργαζόμενοι δεν πήραν όπως επιβάλλει ο νόμος το επίδομα αδείας.

Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ομήρους στα χέρια των επιχειρήσεων που υπό τον φόβο της ανεργίας εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους.

Παρά τον νόμο, παρά τα τσουχτερά πρόστιμα που περιμένουν τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι σπάνιες οι καταγγελίες των εργαζόμενων υπό τον φόβο απολύσεων.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρωταθλήτρια στην ανεργία

Στο επίπεδο ρεκόρ του 12,1% παρέμεινε η μέση ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, αμετάβλητη έναντι του Ιουνίου, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τα ποσοστά εκτοξεύονται σε ότι αφορά την Ελλάδα, με το 27,6% του ενεργού πληθυσμού τον Μάιο να είναι άνεργοι, ενώ σε ότι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών το ποσοστό φθάνει στο αστρονομικό 62,9%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο 11,9%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 24%.

Η εκτίναξη της ανεργίας εν μέσω κρίσης "εξασφαλίζει" μια σταθερή θέση στην Ελλάδα μεταξύ των χωρών που σε ένα έτος έχουν καταγράψει την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας. Ειδικότερα, οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/8/13 23:07

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΤΕ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΓΙΑΤΗ ΤΟ ΓΑΜΟΚΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΜΟΣΙΟ ΑΝΑΚΑΤΕΦΤΙΚΕ ΚΑΙ ΓΑΜΙΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΛΟΓΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΗΡΕΙΜΑΤΙΕΣ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΜΗΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *