ροή ειδήσεων

Στο 100% η παραβατικότητα Αμοργός, Παξοί και Σύμη πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις...

Σε ποσοστό 100% ανήλθε η παραβατικότητα στην Αμοργό, στους Παξούς και στη Σύμη, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ. Ακολουθεί η Σαντορίνη με ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 96%.
Ειδικότερα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου πραγματοποίησε, από 6 έως 18 Αυγούστου 2013, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας.
Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών.
Η μέση παραβατικότητα διαμορφώθηκε στο 46,65% ενώ οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι: Αμοργός- Παξοί- Σύμη (100%), Σαντορίνη (96,43%), Εύβοια (85%), Ρόδος ​(81%), Μύκονος- Άνδρος (80%), Πάρος-Αντίπαρος (77,80%), Κρήτη (62,90%), Τήνος (60%), Αττική (54%) και Χαλκιδική (34%).
Επίσης, το ΣΔΟΕ με ειδικές εντολές του ειδικού γραμματέα προέβη, εφαρμόζοντας τον νόμο, στη σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας τη λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για τρία κέντρα διασκέδασης, τέσσερα καφέ beach- bar και έξι επιχειρήσεις εστίασης.
Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη δύο ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί πενταετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις ούτε να αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ.
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.
Newsroom ΔΟΛ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/8/13 20:06

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ.... γιά σου ρε Πάγκαλε!!!!!! Μετά μας φταίει η Τροϊκα και οι Γερμανοί που δεν ζητάμε αποδείξεις και δεν καταγγέλουμε για να περιορίσουμε την φοροδιαφυγή, αλλά όταν θα έρθει πάλι η Τροϊκα για να κόψεις μισθούς και συντάξεις, τότε θα επαναστατήσουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/13 20:25

    Βρε μπας και ο λόγος της μακροζωϊας των Συμιακών είναι η ............ φοροδιαφυγή??? ΝΑ το εφαρμόσουμε λοιπόν όλοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POΔΟΣ. ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ 50-60 ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ 0 ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ 200-400 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ' ΚΑΝΕ ΣΟΥΜΑ ΝΑ ΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕ Μ@-----ΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/8/13 23:45

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.....ΠΛΕΙΣΤΙΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΟΠΑΙΔΑ; ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/8/13 00:58

    τι θελει να πει ο ποιητης ρε παιδια οταν λεει παραβατικοτητα 100% δηλαδη η ταμειακη μηχανη ηταν αξεσουαρ του καθε καταστηματος;την προστατευαν και με καλυμμα για να μη σκονιζεται;ρε τους συμιακους που νομιζουν οτι σου κανουν και χαρη που καθεσαι στο μαγαζι τους,ρεεεε προστιμα πεσανε;θα εισπραχθουν;τι με νοιαζει εμενα αν του το κλεισει για δυο μερες που σημαινει στα απλα ελληνικα χεστηκε η φοραδα στ'αλωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/8/13 13:04

    ΣAΣ ΠHPAN TA MAΓAZIA OI AΛBANOI K AΣXOΛEIΣTE ME TH ΦOPOΔIAΦYΓH OI POΔITEΣ; 3 ελεγχους κανανε KAI KATEYΘEIAN ΣAMΠOTAZ 100% φοροδιαφυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/8/13 13:54

    Τι πάει να πει 100% φοροδιαφυγή, τι μαλακίες είναι αυτές ; και κάθεστε και τις πιστεύετε; είναι δυνατόν; Ξυπνάτε ,πάνε να μας κάνουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και εσείς τσιμπάτε. Μια οι εστιάτορες, μια οι ταξιτζήδες την άλλη οι γιατροί και οι δικηγόροι είναι όλοι λαμόγια και τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσουν τις απεργίες οι καθηγητές θα τους βγάλουν τεμπέληδες και θα δείχνουν ρεπορτάζ που είναι παιδεραστές και αργότερα με τους πλειστηριασμούς θα λένε ότι όλοι είναι μπαταξήδες έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν τις κακομοίρες τις τράπεζες . ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΗΣΤΕΥΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *