ροή ειδήσεων

3.500 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

Το ελλιπές έργο της Παιδείας έρχεται να το συμπληρώσει η ...
παραπαιδεία, και μάλιστα πολύ ακριβά
μιας που οι οικογένειες που ονειρεύονται να δουν το παιδί τους σε ένα Πανεπιστήμιο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Προκειμένου ένα παιδί να διεκδικήσει μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ η οικογένειά του σπαταλά τον χρόνο περίπου 3.500 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως το 1/9 του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για αυτό τον σκοπό.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.
Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο αλλάζει σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Σχετικά τώρα με την αντίληψη των γονέων όσον αφορά την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους, το συντριπτικό ποσοστό του 68% έχει συνδυάσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις Πανελλαδικές.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/8/13 19:19

    o enas stous 4 deinei 3000 to xrono???? ara giati tote kleme oti den exoume na fame??? profanos exoume giati an den eixame den tha deiname 3000 se frontistiria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/9/13 11:44

      Μπορει να κανει και αλλιως? Δεν ξερω αν εχεις ιδεα απο τα μαθηματα των πανελληνιων αλλα δεν γινεται να μην παει ενα παιδι φροντιστηριο οταν σε σχεση με αυτα που ζητανε απο τα παιδια το σχολειο δεν παραδιδει σχεδον τιποτα, που και να γινει αυτη η παραδοση δεν γινεται τοσο αναλυτικα οσο αυτα που θα τους ζητηθουν...δεν λεω οτι ειναι σωστο το οτι πρεπει να δινουμε τοσα χρηματα απο την στιγμη που υποτιθετε οτι εχουμε δωρεαν παιδεια αλλα αναγκαζομαστε. Δεν ειμαι γονεας αλλα εδωσα πανελληνιες πριν 3 χρονια και ξερω τι γινεται νομιζεις ο καθενας θελει αυτα τα λεφτα να τα δινει στα φροντιστηρια η σε αλλες αναγκες? πριν μιλησεις σκεψου και μαθε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/9/13 13:57

      exo kai ego paidi sto lykeio ara ksero. alla efoson den exo, den mboro na ton steilo frontistirio, poly apla file mou giati den mboro na kano magika kai na emfaniso lefta.... Efoson kapoioi goneis ta stelnoun sta frontistiria, symenei oti ta exoun. Kati pou den exeis den mbories kai na to doseis...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/9/13 14:09

      τα φροντιστηρια υπαρχουν γιατι σονι και καλα ΟΛΟΙ θελουν να πανε πανεπιστημιο. Τα πανεπιστημια εινα για παιδια που μπορουν να περασουν και χωρησ τα φροντηστηρια, δεν ειναι για ολλους. Οταν ειναι δυσκολα τα μαθηματα γιατι θελουμε με το ζορι να παμε πανεπιστημιο? και μια σχολη ΤΕΙ μια χαρα δεν ειναι? δεν εχουμε ολοι το ιδιο IQ. Τα παιδια μου δεν πηγαν ποτε φροντιστηριο (εκτος για τα αγγλικα) και μια χαρα περασαν σε ΤΕΙ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/13 22:17

    Παραπαιδεια και μετα ανεργια.Καλως ηλθατε στο φανταστικο αυτο κοσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/9/13 11:37

    Και φυσικά οι "εμπειρότατοι" εκπαιδευτικοί μας ούτε καν αγγίζουν το θέμα αυτό ποτέ. Ξέρουν μόνο να απεργούν για οικονομικά ζητήματα, δεν τους είδα ποτέ να απεργήσουν για την ποιότητα που δήθεν προσφέρουν. Γιατί άλλωστε? Αφού κονομάνε άγρια και μαύρα από αυτό! Η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόση παραπαιδία και με τόσους αναλφάβητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *