ροή ειδήσεων

Barcode κατά... κοπανατζήδων στο Δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, πρότεινε την κατάργηση της παραδοσιακής κάρτας, με την οποία πιστοποιείται η προσέλευση και η αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων από την υπηρεσία τους και την αξιοποίηση νέων καρτών με barcode...
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την Τρίτη, ο υπουργός χαρακτήρισε «ξεπερασμένο» το σύστημα της κάρτας και εισηγήθηκε τη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής κάρτας με μοναδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο. Όπως είπε, σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να «χτυπάει» τις κάρτες πολλών υπαλλήλων ένας εργαζόμενος εκ περιτροπής.

«Αυτή η ιστορία με την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα. Θα πρέπει να υπάρχει μια κάρτα με ένα barcode που θα καταγράφει τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει κανείς από το υπουργείο, ακόμα και για μια δικαιολογημένη έξοδο, όπως να πεταχτεί ένας υπάλληλος να πληρώσει σε μια τράπεζα ένα λογαριασμό», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών στους δήμους. Από τις αξιολογήσεις των πρώτων δήμων τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα καθώς τόσο ο δήμαχος Αθηναίων όσο και της Θεσσαλονίκης δεν κατέγραψαν πλεονάζον προσωπικό. Το υπουργείο έχει διαμορφώσει κριτήρια μέτρησης αποτελεσματικότητας ανά μονάδες δήμων με βάση πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα που αφορούν τους ΟΤΑ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκπληρώσει αυτά που έπρεπε να κάνει και αναφέρομαι στο θέμα της κινητικότητας για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ουσιααστικά από εδώ και στο εξής πρέπει να υπάρξει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών των δήμων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στοχευμένα. Να δούμε σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση και που υπάρχει υποστελέχωση, ώστε να υπάρξει μετακίνηση για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Ακόμα να δούμε σε ποιους δήμους υπάρχει υπερπληθώρα στελεχών που θα μπορούσαν ίσως να μετακινηθούν σε άλλους δήμους που έχουν έλλειψη».


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/8/13 05:53

    Μιχελάκη, Όρνιθος γάλα ζητείς, μία είναι η λύση στο πρόβλημα Ι Δ Ι Ο Τ Ι Κ Ο Π Ο Ι Η Σ Η σε όλες τις υπηρεσίες όπως έκανε μια χώρα της Ευρώπης δεν θυμάμαι το όνομά της και ξένιασε για πάντα. Πάλι πιό φθηνά θα μας έρχονται οι υπηρεσίες τους. Αλλά βλέπεις εσείς οι πολιτικοί το μόνο μ που σας νοιάζει είναι τα ψηφουλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/13 08:06

    na pate na deite poses kartes xtipiountai apo allous . Lamogia plironoume forous gia eikonika merokamata gia tous tembelides pou diorisane ta kommatoskila.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/13 08:40

    Δημος , νομαρχια , ιπποτων χτυπημενες ολες και τους ψαχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/8/13 09:12

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ!!!!

    ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/13 09:46

    Τι έξυπνο παιδι! Και νομίζει ότι δεν θα βρούν τρόπο να την κάνουν... Βάζω στοίχημα ότι κάποιον γνωστό του έχει που πουλάει αυτά τα μηχανήματα... Μίζες πάλι κ πάλι κ πάλι. Χαρτί για να εκτυπώσουν δεν έχουν οι υπηρεσίες ενώ λεφτα για βλακείες βρήκα καούν αμέτρητα!! ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου. Χούντα κ πάλι ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/8/13 10:13

    Εάν είναι σαν την κομπίνα που έκαναν στα λεωφορεία με τα ακυρωτικά πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε. Έκαναν απεργία γιατί δεν ήθελαν να κόβουν εισιτήρια με το αζημίωτο και πολύ σωστά διότι οδηγοί είναι και όχι εισπράκτορες, μετά έβαλαν τα ακυρωτικά που δεν λειτουργούν αύξησαν την τιμή του εισιτήριου εάν το αγοράσεις μέσα στο λεωφορείο και για όσους το έχουν προμηθευτεί από έξω άπλα το κόβουν.
    Η λύση πάντα υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/8/13 15:39

    tous kleftes tou idiotikou na paei to dhmosio pou ergazese kopriti na tous piasei. H epitheorisi ergasias ,i eforia,to ika, o dimos pou dimosio einai kopriti pou se ora ergasias diaskedazeis sto internet. Mas rimakse to dimosio tis kommatokratias stous forous gia na plironoume tempelarades me ideologia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/13 16:28

      ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ,ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος23/8/13 00:15

    ΙΔΙΩΤΙΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ..ΣΠΟΥΔΑΣΕ,ΔΩΣΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *