ροή ειδήσεων

Ποιοι καταθέτες ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται για έλεγχο από την Εφορία

Από εξονυχιστικό έλεγχο ως ύποπτοι φοροδιαφυγής θα περνούν πλέον αυτομάτως όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ που πιστώθηκαν.... στον λογαριασμό τους κατά το προηγούμενο έτος.
Το ίδιο ισχύει και για όσες επιχειρήσεις έχουν στους λογαριασμούς τους συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών που ξεπέρασαν τις 300.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.

Χθες εκδόθηκε ερμηνευτική εγκύκλιος της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με αυτή οι τράπεζες καλούνται να διαβιβάσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) αναλυτικά στοιχεία για τους πελάτες τους που εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά και τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.
Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που αφορούν στο έτος 2011 θα πρέπει να αποσταλούν στη ΓΓΠΣ από τις τράπεζες μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013, ενώ εκείνα που αφορούν στο 2012 θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Στη συνέχεια, για τα επόμενα έτη, η διαβίβαση των στοιχείων θα γίνεται μέχρι τις 30 Απριλίου.
Οι τράπεζες θα διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ για τουλάχιστον τρεις μήνες από τη διαβίβασή τους και η Γενική Γραμματεία για έξι χρόνια από την παραλαβή τους.
Η ΓΓΠΣ θα προχωρήσει σε εκτεταμένες διασταυρώσεις μόλις παραλάβει τα στοιχεία και θα ελέγξει τις φορολογικές δηλώσεις των αντίστοιχων ετών, ώστε να εντοπίσει τυχόν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων.
10/8/2013
Πηγή: www.imerisia.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *