ροή ειδήσεων

Ποια νέα «κόλπα» επινόησε το ΣΔΟΕ για να «μπερδέψει» τους παραβάτες και να εντείνει τους ελέγχους για έκδοση αποδείξεων

Στη λήψη νέων μέτρων βελτιστοποίησης των ελεγκτικών... «επιδρομών» προέβη το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με στόχο τη διασφάλιση μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων....
Η νέα συνταγή έχει κάτι από «κεραυνοβόλο πόλεμο»: αιφνιδιασμός και επεμβάσεις ελεγκτών που προέρχονται από άλλη περιοχή.
Γράφει σε σχετικό δημοσίευμα στο Capital.gr ο Σπύρος Δημητρέλης:

[...] Το βασικό ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ήταν ότι με την άφιξή τους στο λιμάνι του νησιού που επισκέπτονταν για έλεγχο όλοι οι επαγγελματίες ενημερώνονταν σε χρόνο-μηδέν για τους ελέγχους με αποτέλεσμα να εκδίδουν όλοι αποδείξεις και ο έλεγχος να μην φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η λύση που προκρίθηκε για να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα ήταν η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Οι ελεγκτές δεν αποβιβάζονται πλέον μόνο με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι, αλλά και εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στις παραλίες με τα ταχύπλοα και τα φουσκωτά του Λιμενικού. «Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία δεν έχουν το χρόνο να εκδώσουν αποδείξεις για όλα τα τραπέζια που άφησαν χωρίς απόδειξη», λέει στο Capital.gr ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ. «Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε ένα νησί για ημέρες. Κάνουν τον έλεγχο για μερικές ώρες σε μια παραλία και μετά από λίγο χρόνο μπορούν να βρεθούν στην παραλία άλλου κοντινού νησιού για έλεγχο».
Το δεύτερο «κόλπο» που εφαρμόζουν στο ΣΔΟΕ για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους είναι η αποστολή των ελεγκτών σε διαφορετικές περιοχές από αυτές στις οποίες υπηρετούν. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αντιμετωπισθούν οι «κίνδυνοι» που δημιουργεί η «εντοπιότητα», όπως είναι η ειδοποίηση των ελεγχόμενων από ελεγκτές για τους επικείμενους ελέγχους αλλά και οι «συναλλαγές» κάτω από το τραπέζι. «Οι ελεγκτές από την Αρκαδία πηγαίνουν για ελέγχους στην Κρήτη και οι ελεγκτές από την Κοζάνη πηγαίνουν για τη διενέργεια ελέγχων στη Θεσσαλονίκη», λέει το ίδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/8/13 20:17

    Ζώα.. Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα εμφανιστούν στο νησί αλλά ότι μετά τον πρώτο έλεγχο ειδοποιούνται όλοι με αποτέλεσμα όλοι πάλι να κόβουν αποδείξεις.. Μαλακίες εις το τετράγωνο.. Ότι δεν μπορείς να κυνηγήσεις το φοβίζεις. Γνωστή τακτική.

    ΘΑ δούλευε αυτό μόνο αν πήγαιναν στοχευμένα, και σε διαφορετικά νησιά ανά μέρα. Το να κατεβαίνουν στο νησί και να περιμένουν σε 1-2 μέρες να ελέγξουν τους πάντες είναι χάσιμο χρόνου ή απλά στάχτη στα μάτια ότι κάτι γίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/8/13 20:19

    Και να συμπληρώσω πως τέτοιες κινήσεις δείχνουν πως το ΣΔΟΕ κινείται με στόχο να μαζέψει χρήματα και όχι να πατάξει την φοροδιαφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/8/13 20:41

    8.19 συμφωνω απολυτως.Προσκαιροι χειρισμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *