ροή ειδήσεων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, καθηγητής Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, προέβη..
σε μια πρόταση για ένα νησί της Ανταρκτικής στο κόλπο που φέρει το όνομά... του - Dimitrov Cove- να ονομασθεί "Νέα Μακεδονία".

Ο καθηγητής Μπότζινταρ Ντιμίτροφ είναι καλός γνώστης της Ανταρκτικής και έχει, ήδη, λάβει από τη Διεθνή Επιτροπή της ονοματοθεσίας στην Ανταρκτική, πιστοποιητικό για την ονομασία ενός κόλπου με το όνομά του στα Στενά του Harrison Bay.

"Με την ονομασία ενός νησιού ως 'Νέα Μακεδονία' θα γίνει το αρχαίο όνειρο της επιστροφής της Μακεδονίας σε διάφορες ηπείρους», δήλωσε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό 'Focus'.

Ο Bay Dimitrov έχει πλάτος 6,8 χλμ. και μήκος 4,8 χλμ., δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερος από τον κόλπο της Σωζόπολης, πατρίδας του καθηγητή.

Η ονοματοδοσία έγινε κατόπιν πρότασης της Βουλγαρίας στην Ανταρκτική, για την οποία ο Βούλγαρος ιστορικός καθηγητής είχε ορισμένα πλεονεκτήματα, αφού υπήρξε υποστηρικτής του βουλγαρικού προγράμματος στην Ανταρκτική.

Ο Bay Dimitrov –Harrison βρίσκεται στο τμήμα της Ανταρκτικής που ονομάζεται Graham Land. Είχε χαρτογραφηθεί από βρετανική αποστολή το 1971 και τμήμα της είχε ανατεθεί σε βουλγαρική αποστολή.

Κάθε αποστολή έχει ποσόστωση στις ονοματοθεσίες και τη δυνατότητα να δίδει ονόματα ανθρώπων εν ζωή.

«Είμαι συγκινημένος και ευγνώμων για την αποστολή και προσωπικά στον καθηγητή Χρίστο Πιμπίρεφ, που αν και συμβολή μου δεν ήταν τόσο μεγάλη, δόθηκε το όνομα μου σε τόσο μεγάλο κόλπο», δήλωσε ο ιστορικος Ντιμιτρόφ.
Πηγή



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *