ροή ειδήσεων

"ΝΟΙΚΙΑΖΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ... ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕΣΑ ΔΕΚΑ!"

Μείζον ζήτημα στην Πάτρα αποτελεί η εξασφάλιση στέγης σε καιρούς κρίσης....
Η συγκατοίκηση αποτελεί λύση ανάγκης όχι μόνο για φοιτητές που έρχονται στην πόλη για σπουδές αλλά και για οικογένειες, κυρίως αλλοδαπών, άπό την Αλβανία και αλλού αναφέρει στο thebest.gr η Κυριακή Αθανασιάδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας.
"Νοικιάζεις σπίτι σε έναν και βρίσκεις δέκα" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζει ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να μοιράζονται την ίδια στέγη καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των ενοικίων. Αρκετοί ενοικιαστές δυσκολεύονται να καταβάλουν το μίσθωμα. Γι΄αυτό και νέοι άνθρωποι, που είχαν αυτονομηθεί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρική εστία.
Από την άλλη πλευρά το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος αφορά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως προς την καταβολή των φόρων που το επιβαρύνουν και οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται.
Εκτός όλων των άλλων υπάρχει προσανατολισμός για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων. Σεισμόσημο για τα ακίνητα προωθεί η τρόικα σύμφωνα με το Έθνος.
Η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) θα επιφέρει νέα βάρη στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.
"Δεν αντέχουμε άλλο. Κανείς δεν αντέχει να πληρώσει σε αυτή την κρίση. 'Ήδη υπάρχουν φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" σχολιάζει η κ. Αθανασιάδη.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *