ροή ειδήσεων

Πυρκαγιές και συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών

Ενοχλημένοι παρουσιάστηκαν τόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, όσο και οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου από τις καταγγελίες πυροσβεστών....
που επιχείρησαν στα πύρινα μέτωπα του νησιού και βρέθηκαν «ξεχασμένοι» από την υπηρεσία τους. Οι πυροσβέστες στην καταγγελία τους τόνιζαν τα λάθη και τις παραλείψεις της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, τους κοριούς που τους τσιμπούσαν και τη σίτισή τους τις περισσότερες από τις μέρες που έμειναν στο νησί.
Ο διοικητής, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα της Δωδεκανήσου, είπε μεταξύ άλλων πως «και λάθη μπορεί να έγιναν, το αναγνωρίζω, κάποιους μπορεί να μην τους φτάσαμε εκεί που ήτανε, κάτι μπορεί να έγινε λάθος, συμβαίνουν και αυτά, μόλις μπορέσαμε και μόλις ελέγχθηκε το μέτωπο όλοι περάσανε καλύτερα». Την ίδια στιγμή η συντάκτρια του κειμένου, αναφερόταν σε «οργή» των κατοίκων της Νότιας Ρόδου καθώς «αρκετοί καταστηματάρχες φρόντιζαν να προμηθεύουν με φαγητό και νερό τους πυροσβέστες αλλά και με άλλα τρόφιμα».
Οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική, τόσο σε αυτό το περιστατικό όσο και σε άλλα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, είναι οι πρώτοι που αγωνιούν για τις συνθήκες διαβίωσής τους κατά τη διάρκεια πυρκαγιών, για τις συνθήκες εργασίας τους, για την «ανάγκη» να σώσουν ένα ακόμα σπίτι, ένα ακόμα δέντρο. Οι «βολές» τους είναι προς την πολιτική και φυσική τους ηγεσία καθώς η πρώτη στηρίζει και αποφασίζει μεταξύ άλλων την υποχρηματοδότηση, την απαξίωση και την υποβάθμιση του Σώματος και η φυσική ηγεσία «συμφωνεί σιωπηλά» χωρίς να αντιδρά.
Σημειώνουμε και εμείς το πού στρέφονται τα βέλη των «καταγγελιών» πενταετών πυροσβεστών που φιλοξενήθηκαν στον «Ριζοσπάστη» στις 11 Αυγούστου. «Παλαιότερα, ερχόταν το "τροφό" (σ.σ. το όχημα της υπηρεσίας που λειτουργούσε σαν καντίνα) και σου έδινε μέχρι και καφέ ο οποίος ήταν ευεργετικός μετά από πολύωρη μάχη με όλα τα παραπάνω. Τώρα, είμαστε ευχαριστημένοι και ευγνώμονες με το νερό που μας δίνουν οι πολίτες. Οχι η Υπηρεσία»...
πηγη


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *