ροή ειδήσεων

Coca-Cola 3E: Σε 25 νησιά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Αποστολή Νερό"

σε 4 νησιά των Δωδεκανήσων
Με την επέκταση των δράσεων για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία υγροτόπων σε επιπλέον νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται και φέτος το περιβαλλοντικό πρόγραμμα...
«Αποστολή Νερό» που υλοποιούν από κοινού η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas (Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα) από το 2006.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από τη σημαντική συμβολή που προσφέρει σε 19 νησιά των Κυκλάδων, το «Αποστολή Νερό» φέτος υλοποιεί τις δράσεις του και σε 4 νησιά των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Χάλκη, Σύμη και Καστελλόριζο), στα οποία τοποθετεί και συντηρεί συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων, με στόχο την εξοικονόμηση νερού και την ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του «Αποστολή Νερό», πραγματοποιείται εκπαίδευση ντόπιων τεχνιτών στην κατασκευή και συντήρηση των συστημάτων αυτών, ενώ μαθητές και καθηγητές παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το δώρο της βροχής», το οποίο έχει ως στόχο να τους εκπαιδεύσει στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Συνεργάτης της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas στο έργο αυτό είναι η Global Water Partnership-Mediterranean.

Επιπλέον, το 2013, το «Αποστολή Νερό», σε συνεργασία με τη WWF Hellas, ξεκίνησε την υλοποίηση δράσεων για την προστασία των υγροτόπων της Πάρου και της Λέσβου, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος «Προστασίας των Υγροτόπων της Κρήτης» από το 2011. Στόχος των δράσεων είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών για την παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων του νησιού και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σπουδαιότητά τους.

Το «Αποστολή Νερό», το οποίο πρόσφατα έλαβε μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στοχεύει τόσο σε έμπρακτη συμβολή στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας, μέσα από την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, στην προστασία και αποκατάσταση της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων της χώρας όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στη διάρκεια υλοποίησής του από το 2006, το «Αποστολή Νερό», με τη συνεργασία με καταξιωμένους περιβαλλοντικούς φορείς -την Global Water Partnership-Mediterranean, τη WWF Hellas και τη MEDASSET- έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας τόσο στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, όσο και στην ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών για την ανάγκη της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, μεταξύ των οποίων:

• Εγκατάσταση και επισκευή 39 συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων, σε 19 νησιά των Κυκλάδων με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας (Νάξος, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Ίος, Ανάφη, Σαντορίνη, Τήνος, Σύρος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Πάρος, Αντίπαρος, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Αμοργός)
• Εξοικονόμηση 8.000.000 λίτρων νερού ετησίως, μέσα από τα συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων, ενώ επωφελούνται άμεσα 23.800 κάτοικοι των Κυκλάδων
• Εκπαίδευση για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων 4.976 μαθητών και καθηγητών μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το Δώρο της Βροχής»
• Εκπαίδευση 130 τεχνιτών στις Κυκλάδες στην κατασκευή και συντήρηση των συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων
• Δημιουργία τεσσάρων εθελοντικών ομάδων στους νομούς της Κρήτης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων του νησιού
• Καθαρισμός 46,1 χλμ παραλιών σε 18 περιοχές της Ελλάδας με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.400 εθελοντών, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερους από 7,6 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και 7,1 τόνους απορριμμάτων
• Ενημέρωση συνολικά περισσότερων από 6 εκατ. πολιτών για την ορθολογική χρήση του νερού.
Πηγή:www.capital.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/8/13 15:45

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/8/13 16:54

    Αυτα ειναι τα κολπα των πολυεθνικων, διαφιμηζουν οτι κανουν και καλα δωρεες που δεν θα τις δει κανεις ποτε, ψιχουλα δηλαδη. Για να μπορει ο κοσμος να καταναλωνει τα προιοντα τους χωρις τυψεις. Αυτο το κανει γιατι επεσαν η πωλησεις τις 3Ε αφου εκλεισε ολα τα εργοστασια της στην Ελλαδα και απολυσε ολους τους εργαζομενους. Απλα οτι πουλαει ακομα ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα και αγνοια πολλων Ελληνων. Εχει ριζωθει καλα το ονομα χρονια τωρα, ακομα και εγω δυο χρονια τωρα την εχω αντικαταστηση με Pepsi που ειναι και ντοπια και καμια φορα παω να την πω κοκα κολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/8/13 00:53

    Ρωτα ποσο πληρωνει ο εμφιαλωτης της Pepsico ,που απασχολει ολο αλοδαπους.
    Εγω που τα γραφω ειμαι ενας απο τους απολυμενους του εργοστασιου πριν απο 6 χρονια κ μας προειδοποιησε πριν απο 4 μηνες κ μας αποζημιωσε ολους στο ακεραιο.
    Που ηταν ομως οι τοπικοι παραγοντες να συμπαρασταθουν που εχασαν εσοδα κ απ το ΦΠΑ κ απ το ΔΗΦΟΔΩ κ ταυτοχρονα εχασαν εσοδα κ ολοι οι ντοπιοι προμηθευτες που συνεργαζοταν το εργοστασιο.
    Οσον αφορα τον λογο που εκλεισε το εργοστασιο ηταν η αυξηση των μεταφορικων κ η σκληρη φορολογια απο πλευρας του Κρατους μην λαμβανοντας υποψιν ολες τις χορηγιες κ τις δωρεες στον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *