ροή ειδήσεων

Κάρφωσε ΤΩΡΑ στο twitter όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν απόδειξη!

Την ηλεκτρονική εφαρμογή του twitter επιλέγουν αρκετοί πολίτες για να καταγγείλουν στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη περιπτώσεις καταστημάτων, τουριστικών επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό...
η καταγγελία τους θα φτάσει γρηγορότερα στις αρμόδιες υπηρεσίες, από το αν την υπέβαλαν τηλεφωνικά η γραπτά στο ΣΔΟΕ.

Μέσω του twitter πολύς κόσμος καταγγέλλει περιπτώσεις beach bar, εστιατορίων ή μπαρ που δεν εκδίδουν αποδείξεις, ή επιχειρηματίες που δίνουν στους πελάτες τους το γνωστό δελτίο παραγγελίας αντί της ταμειακής απόδειξης που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Θεοχάρης δέχεται σειρά από καταγγελίες κάθε μέρα τις οποίες μεταφέρει στο ΣΔΟΕ και στην συνέχεια στα κατά τόπους κλιμάκια, τα οποία αυτήν την περίοδο «σαρώνουν» τις επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές… και όχι μόνο!

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες καταγελούν επιχειρηματίες που δεν κόβουν απόδειξη, σε μια προσπάθεια να «τσεπώσουν» τον ΦΠΑ εις βάρος του καταναλωτή. Βέβαια οι πελάτες στην συνέχεια σπεύδουν να κάνουν την καταγγελία τους μέσω twitter για να ενημερώσουν τον κ. Θεοχάρη που συνηθίζει να απαντά στα ερωτήματα και τις καταγγελίες των φορολογουμένων!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν ενταθεί από την 1η Αυγούστου λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%. Περίπου 1.400 ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν σαφάρι ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ δίπλα στη θάλασσα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι λουκέτο 48ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις, αλλά και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις άνω των 500 ευρώ, ενώ λουκέτο 30 ημερών προβλέπεται σε επιχειρήσεις που υπέπεσαν στην ίδια παράβαση κατά την ίδια χρήση.

Όλοι οι ελεγκτές θα περάσουν τον Αύγουστο σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς με έξοδα της υπηρεσίας, για να φέρουν σε πέρας μια πρωτοφανή επιχείρηση-«σκούπα», προκειμένου να συλλάβουν (στην κυριολεξία) όσους πιάνουν για αισχροκέρδεια, αγορανομικές παραβάσεις αλλά και για μη έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον όμως το ΣΔΟΕ αλλάζει τακτική: τα στελέχη του πλέον «πετάνε» κοστούμια και γραβάτες και φορούν βερμούδες και μαγιό για να… παριστάνουν τους λουόμενους, να πιάνουν κουβέντα σαν πελάτες με τους επιχειρηματίες και να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους μόνο όταν διαπιστώσουν την παράβαση για να τους συλλαμβάνουν «στα πράσα».

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/13 23:46

    Και ΓΙΑΤΙ δεν καρφώνεται , πρώτα αυτούς που έχουνε παράνομη επιχειρήσεις ? Η νοικιάζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ διαμερίσματα ? Η Παράνομα κομμωτήρια , αισθητικής, και παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων ? Παράνομη Ξένοι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ ? Γιατι πρώτα αυτούς δεν καρφώνεται και μετά τους άλλους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/8/13 02:12

    Και ΓΙΑΤΙ δεν καρφώνεται ,αυτους που εχουν δευτερη δουλεια μαυρη καταμαυρη αυτους που κανουν φροντηστηριο μαυρα κτλπ κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/8/13 02:13

    Και ΓΙΑΤΙ δεν καρφώνεται ολο το δημοσιο που ειναι σε αδεια αποτην σημαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/13 10:31

    την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν τον ρουφιάνο όμως κανένας...τελικά το πρόβλημα της ρουφιανιάς ξέφυγε από τον αχώνευτο γείτονα που θέλουμε να του βγάλουμε τα μάτια και κατέληξε να γίνει καθημερινό χόμπυ όλων των ελλήνων...εκεί καταντήσαμε....ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...με όλη την σημασία της λέξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/8/13 10:56

    να κανουμε μια γενική καταγγελία εναντίον όλων για όλα να είμαστε εν τάξει .Μην τυχόν μας πουν αύριο ότι δεν καταγγήλαμε κατι .Φεύγω αμέσως να καρφωσω ό,τι βρώ μπροστά μου ,τον ταξιτζή ,τον υδραυλικό τον ιατρό ,τον δάσκαλο ,τον περιπτερά ,τον δικηγόρο και γιατί όχι την πουτάνα που θα πηδήξω απόψε γιατί δεν κόβει απόδειξη .Θα την δώσω στεγνά στο ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/13 12:00

    όταν ακούω την λέξη ρουφιάνος καταδότης κλπ απευθείας μου έρχονται μνήμες απο τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι σε μία ταινία εναν γέρο ηθοποιό με τα γυαλιά έαν δεν κάνω λάθος ο γερολαδάς που κάρφωνε συνέχεια στους γερμανούς το παραμικρό ότι κάνανε οι έλληνες...δεν βλέπω καμμία διαφορά στην ταινία με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.....καιρός να γίνουνε όσοι θέλουν καταδότες...ρουφιάνοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/8/13 12:40

    Η φοροδιαφυγή μπορούσε να είχε παταχθεί με απλούστατες διαδικασίες, όλοι οι φορολογούμενοι να είχαν ένα βιβλίο εσόδων –εξόδων και φορολογήσιμο να ήταν το καθαρό ποσό. Ποιός δεν θα ζήταγε απόδειξη να την καταχωρήσει στα έξοδα του. Και όμως δεν το εφαρμόζουν. Αν δεν είναι και αυτός ο τρόπος καλός τότε οι 300 ας συμφωνήσουν και ας κάνουν copy paste το φορολογικό σύστημα της Ελβετίας η της Αμερικής, αν δεν τα βρουν επαρκή ας κάνουν copy paste το σύστημα της Δανίας η της Σουηδίας. Οι συνεχείς και μη αποτελεσματικές αλλαγές του φορολογικού συστήματος οδηγούν σαφέστατα στην μείωση της επιχειρηματικότητας αλλά και της κατάφωρης αδικίας.
    Όσον αφορά δε την τακτική της χρήσης του twitter για την καταγγελία της φοροδιαφυγής, εγώ θάλεγα πως λέγεται μεταφορά και αποποίηση ευθυνών. Αδυνατώ η δεν προτίθεμαι να λάβω μέτρα και καθιστώ άλλους υπεύθυνους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Για τις αποδείξεις δε εγώ πάντα τις ζητώ, σε περίπτωση δε που ο καταστηματάρχης ξεχνά την απόδειξη, η φέρνει με την πρώτη παραγγελία απόδειξη αλλά όχι με την δεύτερη, τότε φροντίζω να μην ξαναπάω και φυσικά το συζητώ με τους γνωστούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/8/13 12:59

    Εγώ νομίζω πάλι ότι πριν την εφαρμογή υπέρμετρων φορολογικών μέτρων η για την υποστήριξη των υπαρχόντων ,χρειάζεται μια κάποια διαχείριση της κοινής γνώμης. Ναι σας φορολογούμε υπέρμετρα ,σας επιβαρύνουμε εξουθενωτικά το ακίνητο σας, αλλά κι εμείς όπου μας πει το twitter θα στείλουμε τους ραμπο μας να σας βοηθήσουμε. Σας φορολογούμε βάναυσα αλλά είδατε και μεις πόσους επιχειρηματίες βάλαμε φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/8/13 14:42

    Μπορεί να μου πει κανείς αν του έκοψε απόδειξη κανένας δικηγόρος?( που αυτοί τα παίρνουν και χοντρά μάλιστα.ξέρω έναν που έχει ένα εξοχικό στην νότια Ρόδο που είναι σαν ξενοδοχείο με πισίνα. πως τα αποκτήσανε από τα παράβολα?) ή κανένας πολιτικός μηχανικός ή κανένας γιατρός δε ιδιωτικό ιατρείο,ή κανένας υδραυλικός ή τοπογράφος κ.α. και κυνηγάνε τα μαγαζάκια που ούτε το μεροκάματο τους δεν βγάζουν πολλές φορές. εγώ πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες για να κλείσουν ότι μικρομάγαζο έχει απομείνει και να δουλεύουν μόνο οι πολυεθνικές και τα πολύ μεγάλα μαγαζιά που δεν πληρώνουν πιστεύω ούτε φόρους αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/8/13 14:52

    Σύμφωνα με τα παραπάνω σχόλια.. "Ναι είμαι τιποτένιος κλέφτης και κατακλέβω τα χρήματα που ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ για το κράτος (που θα κληθείτε να ξανά πληρώσετε γιατί δημιουργώ έλλειμμα) αλλά είστε ρουφιάνοι και γερμανοτσολιάδες αν με δώσετε στην εφορία.."

    Και όχι κόψτε το παραμύθι με τα μικρά και τα μεγάλα ψάρια. Απλά μαθηματικά είναι και αν βάλεις ένα ένα τα μικρά ψάρια θα σας βγει ένα τέρας.. Από μια επιχείρηση που δουλεύει όλο το χρόνο αν δεν κόβει απόδειξη πες για 500 ευρώ ανά ημέρα με ΦΠΑ 16% μιλάμε για -80 ευρώ καθημερινά. Αν σε 300 μέρες κάνει το ίδιο μιλάμε για 24.000 ευρώ κάθε χρόνο ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! ΤΑ ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα στην πραγματικότητα.. ΠΟΙΟΣ θα τα πληρώσει αυτά τα 24.000 στο τέλους του χρόνου; Εμείς φυσικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/8/13 15:14

    δηλαδή ένα μίνι μάρκετ σε μια γειτονιά στη Ρόδο,δεν κόβει κάθε μέρα απόδειξη 500 ευρώ? αφού μπορεί να κάνει είσπραξη μόλις 200 ευρώ την ημέρα, όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι με προσφορές και κουπόνια,ποιός θα πάει στο μικρό μαγαζάκι?μόνο αν ξεμείνει από κάτι θα πάει κανείς εκεί.Φυσικά οι υπάλληλοι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι όλοι απλήρωτοι,ή μπορεί να τους δώσανε κάτι έναντι,του μισθού τους.είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/8/13 15:23

    επιτελους κατι κινειται στο πολεμο κατα της φοροδιαφυγης! να πληρωνουν μικροι και μεγαλοι οτι τους αναλογει!! τελος στα μικρα και στα μεγαλα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/8/13 15:35

    ακόμα δεν απάντησε κανείς αν του έκοψε απόδειξη, κανένας δικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ28/8/16 15:00

    Νικος,28-8-2016.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΑ 50 ΕΥΡΟ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ.ΑΡΑ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΙΜ 10 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ .ΟΥΤΕ POS OYTΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ Η ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΧΤΕΙΑΖΟΝΤΑΙ .ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΙΜ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι γράφουν για ρουφιανους,καταδοτες Ανοησίες.Ο κάθε σωστά σκεπτόμενος
    Έλληνας πολίτης οφείλει στον εαυτο του και στην χωρα του την καταγγελία της
    αισχροκέρδειας και του παρανομου.Αρκετα πια ,η χωρα έχει γονατίσει ,γιατι το κάθε
    ανθρωπακι παρανομει σε βάρος της.Για την Ελλάδα ρε γαμωτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *