ροή ειδήσεων

Χαρίζουν 20 εκατ. ευρώ σε ξενοδόχους της Ρόδου


Με φωτογραφική διάταξη του Αυγούστου, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Ρόδου, απαλλάσσονται οι ξενοδοχειακές μονάδες από την υποχρέωσή τους να αποδίδουν στον δήμο εισφορά σε γη και χρήμα...




Με φωτογραφική διάταξη του Αυγούστου, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Ρόδου, απαλλάσσονται οι ξενοδοχειακές μονάδες από την υποχρέωσή τους να αποδίδουν στον δήμο εισφορά σε γη και χρήμα




ΡΟΔΟΣ Του Λουκά Μαστή
























Φωτογραφική διάταξη, με την οποία χάνονται για τον Δήμο Ρόδου έσοδα 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, κατήγγειλε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Η διάταξη ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες (στη διάρκεια του Αυγούστου) και με αυτήν απαλλάσσονται από την εισφορά σε γη και σε χρήμα οι ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στις περιοχές Ιξιά και Φαληράκι.




Στο θέμα επανήλθε χθες ο κ. Κουσουρνάς με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη, ζητώντας άμεσα την κατάργηση της διάταξης της παραγράφου 8 του άρθρου 51 του Ν. 4178/2013, την οποία χαρακτηρίζει χαριστική και φωτογραφική, που μεροληπτικά αδικεί και ζημιώνει δημοσιονομικά τον Δήμο της Ρόδου. «Οι ενέργειες αποκτούν τον χαρακτήρα σκανδάλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουσουρνάς στην επιστολή του στον κ. Καλαφάτη, επισημαίνοντας ότι ψευδώς βεβαιώνεται πως η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πάγιο αίτημα των δημοτικών αρχών, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Ρόδου, αφού αυτόν μόνο αφορούν τα προαναφερθέντα τρία προεδρικά διατάγματα.




Σκάνδαλο




Με δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Ρόδου μίλησε για «σκάνδαλο» αλλά και για ζήτημα «πολιτικής ηθικής» όσον αφορά τους αρμοδίους της Κεντρικής Διοίκησης που το πέρασαν έπειτα, απ’ ό,τι φαίνεται, από παρέμβαση ενδιαφερομένων. Οπως εξήγησε ο δήμαρχος, η φωτογραφική διάταξη για το νησί της Ρόδου απαλλάσσει από εισφορά σε γη και σε χρήμα δύο συγκεκριμένες περιοχές του νησιού. Είναι αυτές οι περιοχές που, με προεδρικά διατάγματα, παλαιότερα, είχαν αυξημένους συντελεστές, δηλαδή την Ιξιά και το Φαληράκι. Ο Δήμος Ρόδου -συνέχισε- είχε ζητήσει από την αρχή της παρούσας θητείας να διευθετηθούν αυτά τα θέματα, ωστόσο υπήρχε αμφισβήτηση κατά πόσον αυτές οι περιοχές έπρεπε να πληρώσουν εισφορά σε γη που μετατρέπεται σε χρήμα και υπήρχε μια αντιδικία. Τώρα, όμως, όπως εξηγεί ο δήμαρχος, η κυβέρνηση απαλλάσσει όσους ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν εισφορά. Εκείνο που λέει η Κεντρική Διοίκηση είναι ότι όσοι έχουν πληρώσει, καλώς έχουν πληρώσει, οι υπόλοιποι απαλλάσσονται τελείως. Και δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς:




«Είναι φωτογραφική διάταξη, το θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπορεί να έρχεται η Βουλή, ύστερα από τόσα χρόνια, και να χαρίζει χρήματα ή γη που οφείλουν ξενοδόχοι στον Δήμο Ρόδου».




Ερωτηθείς ο κ. Κουσουρνάς σχετικά με το αν ήταν ενήμεροι οι βουλευτές της περιοχής, είπε ότι, απ’ ό,τι ενημερώθηκε ο ίδιος, στο αρχικό σχέδιο δεν ήταν ενήμεροι, αφού αυτή η διάταξη μπήκε την τελευταία στιγμή. «Δυστυχώς, βλέπω ότι κάποιοι τρέχουν για να κλείσουν εκκρεμότητες χρόνων, που έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει με την εισφορά σε γη και σε χρήμα. Και το κλείνουν μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, να χαρίζονται αυτά τα χρέη!», δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος.

efsyn.gr







Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/13 20:07

    kamarocte touc ma..kec ola oftoxo ta plironi c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/13 22:35

    re dhmarxe tosa xronia ti ekanes giati den toys ta pires kai tora kles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/9/13 01:37

    Ο δημαρχάκος θέλει να πιάσει πελάτες τα ξενοδοχεία? Αμ δέ, που θα σου κάνουν την χάρη... όταν υπέγραφες το μνημόνιο σαν βουλευτής ήταν όλα ρόδινα... τώρα τι? Κάνε μας την χάρη ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *