επικαιρότητα

ΤΩΡΑ: Η Τουρκία έβγαλε το "Barbaros" στο Αιγαίο! - ΠΛΕΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Την ίδια στιγμή που στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, στις 10.00 το πρωί, η Τουρκία «απάντησε» στέλνοντας...
το νεότευκτο υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος της στο Αιγαίο. Το σκάφος έπλεε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του νοτιοανατολικού αιγαίο και να προσεγγίζει το Καστελόριζο....

Το «Μπαρμπαρός» (Barbaros Hayrettin Pasa) πρώην Polarcus Samur αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά της Κύπρου, μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κατευθύνεται προς τη Μερσίνα.
Όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από την τουρκική NATVEX οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρισκόταν το «Μπαρμπαρός», επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το σεισμογραφικό σκάφος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και από την Τετάρτη πλέει προς τον Νότο.
Το σκάφος παρακολουθείται διακριτικά από πλοία του ΠΝ (που μπορούν ακόνα να πλεύσουν...).
Το «Barbaros Hayrettin Pasa» ενοικιάστηκε με μίσθωση μακρού χρόνου από την Τουρκία από μια νορβηγική εταιρεία.
Η Άγκυρα φαίνεται να μην κάνει πίσω στο «άναμμα της φλόγας» της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς η παραχώρηση «αδειών» από την τουρκική κυβέρνηση στις 27 Απριλίου 2012, στην τουρκική εταιρεία TPAO για έρευνες σε περιοχές που υπερκαλύπτουν την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου είχε προκαλέσει διπλωματική ένταση μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας με την ανταλλαγή διακοινώσεων και κατάθεση διαβημάτων στον ΟΗΕ.
Όμως η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, καθώς έχει παραχωρήσει άδειες ερευνών στην TPAO και σε περιοχές που υπερκαλύπτουν οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το τουρκοκυπριακό καθεστώς έχει παραχωρήσει παράνομα, διακαιώματα ερευνών σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.
Όλα αυτά ενώ είναι έτοιμη να ανάψει η φωτιά στην Α.Μεσόγειο και σίγουρα τα παριθώρια κινήσεων από ελληνικής πλευράς είναι άκρως περιορισμένα λόγω των ΗΠΑ...
skeftomasteellhnika.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: αγαπητό παράπονο .ενα ωραίο κόλπο ετοιμάζουν να μας κανουν .θα ανοιχουν ολα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις και τα πάντα εκτος απο τους τουρίστες ετσι ώστε οτι λεφτα εχει ο ελληνας να τα φαει το καλοκαίρι και μετα στις 14 Οκτωβρίου στο δεύτερο κυμα του ιου να μην εχει να φαει ο ελληνας .

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά