ροή ειδήσεων

Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου

Με ένα κλικ από τον υπολογιστή σας!
Από αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού παραβόλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομιικών....
Στόχος της εφαρμογής «e- Παράβολο» είναι σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δημόσιο.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους δημόσιους φορείς αποδέκτες παραβόλων.

Για την αγορά του e-παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr ) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

Ειδικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει:

Δημιουργία Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.
Πληρωμή Παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα - ΑΤΜ, Web banking και phone banking).
Κατάθεση Παραβόλου στον φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-παράβολο στον φορέα και στην συνέχεια ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παραβόλου μέσω της εφαρμογής.
Στη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας η κατάθεση του e-παραβόλου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον φορέα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *