επικαιρότητα

Χαλασμένα τα γιαούρτια του Τούρκου που πλούτισε πουλώντας… Ελλάδα!

Να ανακαλέσει μία πατρίδα από τα ελληνικά γιαούρτια του αναγκάστηκε ο Hamdi Ulukaya, ο Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας ελληνικού τύπου γιαούρτι υπό το brand name Chobani....
Όταν καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποια από τα γιαούρτια της Chobani είχαν πολύ περίεργη γεύση, ενώ τα κυπελλάκια τους «ίδρωναν και φούσκωναν», η εταιρεία ερεύνησε το θέμα και βρήκε ένα είδος μούχλας, που όπως αναφέρει, είναι συνηθισμένη στα γαλακτοκομικά.
Η Chobani ανακοίνωσε ότι τα χαλασμένα γιαούρτια παράχθηκαν στο εργοστάσιό της στο Άινταχο και αποτελούν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους λιανέμπορους για να απομακρύνει όλα τα γιαούρτια με κωδικό 16-012 και ημερομηνία λήξης από 11 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.
Η Chobani εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμερικανική αγορά το 2007, όταν το ελληνικό γιαούρτι ήταν μάλλον άγνωστο στις ΗΠΑ. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ελληνικού τύπου γιαουρτιού στη χώρα, ενώ το γιαούρτι αυτό έχει εκτοπίσει τα υπόλοιπα είδη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, καταλαμβάνοντας πλέον το 35% του χώρου.
Ο ίδιος ο Ulukaya έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Bloomberg.
Πηγή: dete.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά