ροή ειδήσεων

Καθαιρούν από αξιωματικούς τους Ολυμπιονίκες! - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην εποχή της τρόικας έγινε κι αυτό: Αποκόπτεται ο σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ενόπλων Δυνάμεων, μια από τις ελάχιστες σωστές ιδέες που υπήρξαν στην χώρα τα τελευταία 20 χρόνια...
Ο λόγος είναι ότι στο "χαρτάκι"¨που έφτασε στο υπουργείο Άμυνας από το υπουργείο Οικονομικών οι συγκεκριμένοι 900 άνδρες και γυναίκες Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές (θεωρούνται κια όσοι κατέκτησαν μέχρι και 6η θέση και σε παγκόσμιο επίπεδο) καθαιρούνται και ... απολύονται!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις 150 Ολυμπιονίκες. Οι πρώτοι έγιναν αξιωματικοί το 1992 μετά την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης. Ήταν ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου.
Πριν από περίπου ένα χρόνο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είχε “ενεργοποιήσει” όλους τους Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις σε προγράμματα εκγύμνασης του προσωπικού, αλλά φαίνεται ότι δεν αρκούσε αυτό.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκτελείται βάσει των εντολών της τρόϊκα δεν προβλέπει καμία εξαίρεση για τους συγκεκριμένους Έλληνες πρωταθλητές.
Το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Είναι καθαρά σημειολογικό. Ας παύσουν να τους μισθοδοτούν, αλλά ας μην τους καθαιρέσουν. Ας βρούν κάποια έμμεσα ανταποδοτικά. Και όποιος θέλει.
Δε νομίζουμε όtι θα υπάρξει έστω και ένας Ολυμπιονίκης που να μην θέλει να είναι Έλληνας αξιωματικός. Ειδάλλως μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους...
Με τον συναντήθηκαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έπειτα από την ανακοίνωση ότι διακεκριμένοι αθλητές, ακόμη και οι Ολυμπιονίκες που διορίστηκαν στο Δημόσιο, κινδυνεύουν να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκηκ. δήλωσε για το θέμα ότι "δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο". Μπορεί να κάνει κάτι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος για το θέμα;
Ο οποίος έληξε μια άλλη πολύ σημαντική εκκρεμότητα: Με απόφασή του διορίζονται 72 μέλη οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την Πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο
Ειδικότερα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια Υπουργεία αρκετά χρόνια.
Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, που στις 14 Οκτωβρίου 2004, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης.
Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, που στις 26 Αυγούστου 2010, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, πλησίον της Ιεράπετρας Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Ακόμη, περιλαμβάνεται συγγενής του Αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30 Ιουλίου 2010, κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64, στην Πάχη Μεγάρων.
Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαϊου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4, κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με τη ρύθμιση αυτή εκπληρώνεται μια ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία».


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/9/13 00:31

    Άσε μας ρε φίλε, εδώ υπάρχουν άτομα που δώσανε το αίμα τους για την πατρίδα και τους έχουν κλασμένους και επειδή κάποιος ντοπαρίστικε πρέπει να γίνει αξιωματικός;;;; Σήμερα με την Ελλάδα ολυμπιονίκης , αύριο με Γαλλία κτλπ.... Ολοι αυτοί που π.χ βγήκαν πρώτοι σε ολυμπιάδες επιστημών , τί τους κάνανε;;; μια μάντρα τους δώσανε, στην καλύτερη τους είπανε να πάνε να φοιτήσουν ( χωρίς εξετάσεις) στον τομέα που βγήκαν πρώτοι, ενώ οι άλλοι να πάνε να φοιτήσουν σε όποια σχολή γουστάρουν , αν και το μόνο που κάνανε ήταν να τρεχουν , και μετά πέρνουν πτυχίο μόνο και μόνο επειδή είναι ολυμπιονίκες και δεν τους είδαμε ποτέ να πατούν το πόδι τους στην σχολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/13 00:42

    Άσε που δε νομίζω ότι τους νοιάζει το αξιωματιλίκι! Ο μισθός να πέφτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/13 08:38

    Ασε μας ρε αρθρογραφε, που θες αυτην την ανοησια να διαιωνιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/9/13 12:36

    να σου πω οτι και εγω συμφωνω μαζι σας !! ποτε βοηθεισαν τις ενοπλες δυναμεις?? ολα για τον μισθο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/13 21:01

    sto kalo....re oust!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *