ροή ειδήσεων

ΥΕΝ: Απολύεται το 35% των υπαλλήλων

Τη διάλυση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας μέσω της απόλυσης δεκάδων πολιτικών υπαλλήλων καταγγέλλει....
ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ. Αποδίδει, δε, όλη την ευθύνη στον υπουργό ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, όπως λένε, «σε πλήρη συνεργασία με τις κατεστημένες συντεχνίες του Υπουργείου προωθεί έναν Οργανισμό ο οποίος εάν εφαρμοσθεί θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητα - απόλυση περισσότερο από το 35% του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑ».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΥΥΕΝ αναφέρεται:

«H πολυδιαφημισμένη ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με την καθοδήγηση και ευθύνη του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε ότι αφορά την θητεία του μέχρι σήμερα στο ΥΝΑ και τις θέσεις του για το νέο Οργανισμό, εξελίσσεται σε διάλυση των Υπηρεσιών και σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων. Παράλληλα με μια σειρά μετακινήσεων του προσωπικού χωρίς προγραμματισμό για την αξιοποίηση του, αλλά με κίνητρα που κρύβουν σκοπιμότητα, η διάλυση των υπηρεσιών εντείνεται.

Από τις θέσεις του Υπουργού για το νέο Οργανισμό είναι ξεκάθαρο ότι ξεκινά για το ΥΝΑ το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων - απολύσεων με την συρρίκνωση των υπηρεσιών όχι γιατί θα εξασφαλιστεί καλύτερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και λειτουργικότητας αλλά γιατί θα εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για μείωση του Δημοσίου με χιλιάδες απολύσεις.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε πλήρη συνεργασία με τις κατεστημένες συντεχνίες του Υπουργείου προωθεί έναν Οργανισμό ο οποίος εάν εφαρμοσθεί θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητα - απόλυση περισσότερο από το 35% του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑ, διαλύοντας ολόκληρες υπηρεσίες, μειώνοντας τις οργανικές μονάδες κατά 60%, κατά παράβαση ακόμη και των αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί οργανωτικό χάος στις υπηρεσίες.

Με διαδικασίες διάτρητες και διαβλητές, με αποκλεισμούς από την αρμόδια Ομάδα κατάρτισης του Οργανισμού των υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν άποψη και εμπειρία, ο κ. Βαρβιτσιώτης οδηγεί σε απόλυση δεκάδες πολιτικούς υπαλλήλους.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου έχει υποβάλλει στον Υπουργό, σχέδιο Οργανισμού το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου ΥΝΑ οικονομικού - παραγωγικού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος δεν έχει συναντήσει μέχρι σήμερα το ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ όπως και την ΠΟΥΕΝ με υπεκφυγές προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τον Οργανισμό. Ο Υπουργός θα πρέπει να καταλάβει ότι πέρα από τις δημόσιες σχέσεις του με τους εφοπλιστές και την επικοινωνιακή πολιτική του μέσα από τα ΜΜΕ, για να μην αποτύχει παταγωδώς στο έργο του θα πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του ΥΝΑ.

Οι παραβάσεις στην έκδοση αποφάσεων που έχουν καταγγελθεί από το ΔΣ του Συλλόγου μέχρι σήμερα πολλές φορές συνεχίζονται με τελευταίο παράδειγμα την απόφαση μεταβίβασης αρμοδιοτήτων, την οποία τρέχουν πανικόβλητοι να τροποποιήσουν, μετά την αντίδραση τόσο τη δική μας όσο και των υπηρεσιών λόγω παράβασης διατάξεων στην έκδοση της.

Το ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 24/10/2013 (ώρα 11:30 - Αίθουσα Πειραϊκού Συνδέσμου) με κύριο θέμα τον Οργανισμό του ΥΝΑ και τη λήψη απόφασης για αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις.

- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ.

- Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ».

pireas2day.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *