ροή ειδήσεων

Δωρεάν διακοπές για 40.000 παιδιά – Δες πληροφορίες

Περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογε­νειών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του...2014 σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένες παι­δικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.

Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργα­σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ειδι­κότερα, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κα­τασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετο­χής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοι­νωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισι­τηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχω­ρήσει άμεσα στην είσπραξη από κάθε εργοδότη του προβλεπόμενου ποσού ανά εργαζόμενο. Ήδη από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισ­πραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά το μήνα Αύγουστο 2013.
«Η στήριξη των ανέργων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά η ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της χώρας μέσω στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων πολιτικών, αποτελεί πρώτη και κρίσιμη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.
Πηγή: star.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *