ροή ειδήσεων

Χειροπέδες σε προϊσταμένη Εφορίας που ζητούσε φακελάκι

Συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων 61χρονη Προϊσταμένη Εφορίας στην Αθήνα, διότι ζητούσε «φακελάκι» για να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου σε εταιρεία....

Η σύλληψή της έγινε χθες και σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η προϊσταμένη απαιτούσε 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.504,76 ευρώ, σε εταιρεία.
Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο της συνελήφθη, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν μετά από έρευνα στο γραφείο της.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της Δ.Ο.Υ., όσον αφορά τις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.
Ο συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ λόγω της ιδιότητας της, ως υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ” όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *