ροή ειδήσεων

Κινητικότητα στην ελληνοτουρκική συνεργασία

Σε μερικές ημέρες ξεκινά τη λειτουργία του το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη
Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Έγκεμεν Μπαγίς, στα γραφεία του ΕΟΤ....
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα. Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.
Αμέσως μετά τη συνάντηση η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Ελλάδα και Τουρκία διαθέτουν ισχυρό και δυναμικά εξελισσόμενο τουριστικό κλάδο. Σήμερα, ο τουρισμός αποτελεί εκτός από σημαντική πηγή εσόδων και γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε για την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με στόχο αμοιβαία οφέλη και για τις δυο χώρες. Φέτος είχαμε σημαντική αύξηση τουριστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στόχος που είχε τεθεί πέρσι και φέτος επετεύχθη. Αυτό δείχνει το καλό κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πλευρών, στο τουριστικό τομέα. Σήμερα συζητήσαμε τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας. Και την πρόθεση της Ελλάδας, να ανοίξει πολύ σύντομα στην Κωνσταντινούπολη, Γραφείο Πληροφοριών για τον τουρισμό.
Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε την αναβάθμιση των τουριστικών μας σχέσεων με τη γείτονα χώρα. Για τον λόγο αυτό έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα πρωτοπόρο και πετυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα θεώρησης βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, προς όφελος των δυο χωρών και το καλό των λαών μας».

Τόσο η κα. Κεφαλογιάννη, όσο και ο κ. Μπαγίς μιλησαν στο συνέδριο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013, που διοργανώνεται από την εφημερίδα International Herald Tribune και την Καθημερινή. Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων. Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε υπήρξαν νομοθετικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τις επενδύσεις, όπως είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ, κέντρων θαλασσοθεραπείας, και πολυτελούς παραθεριστικής κατοικίας. Και τάχθηκε υπέρ της σταδιακής απλοποίησης των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού επισήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω διεθνούς συνεδρίου, αναφορικά με τις νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας, τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε ότι κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει για τυχόν πρόσκαιρα οφέλη από το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι δοκιμαζόμενες χώρες στον τουρισμό τους, καθώς η αποσταθεροποίηση είναι, από κάθε άποψη, σε βάρος ολόκληρης της περιοχής. Και επισήμανε την ανάγκη γρήγορης ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να προβληθεί ως ένας ενιαίος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας, με την αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων marketing και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας, του φυσικού περιβάλλοντος και του ελκυστικού τρόπου ζωής των κατοίκων της.
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/10/13 19:57

    Προς τους "απολίτιστους" πολιτικούς μας αφιερώνω την ρήση του Μένανδρου.
    "Εχθροίς απιστών ούποτ’ αν πάθοις βλάβην" και "Λόγον παρ’ εχθρού μη ποθ’ ηγήση φίλον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *