ροή ειδήσεων

«Αφήστε τη Ρόδο να έχει σωστό τουρισμό»

Τι καταγγέλλουν επιχειρηματίες του νησιού για την κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία...
Επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της πλατείας Ιπποκράτους στη Ρόδο.

Όμως, το πρόβλημα της άγρας πελατών, στο νησί, όπως καταγγέλλουν στο newsbeast.gr επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, δεν θέλει να κοπάσει στη Μεσαιωνική Πόλη γιατί κάποιοι -συγκεκριμένοι- καταστηματάρχες φαίνεται πως δεν θέλουν να υποδείξουν στους υπαλλήλους τους πως θα δουλέψουν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, έχουν «κράχτες» στο σιντριβάνι, οι οποίοι φωτογραφίζουν τους τουρίστες και στη συνέχεια τους μεταφέρουν σε συγκεκριμένα καταστήματα με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μην μπορούν να δουλέψουν. Γι' αυτό και ζητούν να παρθούν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο εκμετάλλευσης που μόνο κακό κάνει στο νησί.

«Είναι απαράδεκτο δύο άτομα να βρίσκονται στο σιντριβάνι και να το εκμεταλλεύονται ως παραμάγαζο» αναφέρει χαρακτηριστικά καταστηματάρχης στη Ρόδο και όπως λέει, αυτή η εικόνα δημιουργεί πολύ άσχημες εντυπώσεις στους τουρίστες του νησιού.

«Ευτυχώς, είχαμε πεζή περιπολία η οποία άρχιζε από τις 18.00 μέχρι τις 23.30 για τρεις μήνες με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., του αστυνομικού διευθυντή Δωδεκανήσου και του Τμήματος της τουριστικής αστυνομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Οι επιχειρηματίες στο νησί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό την επόμενη χρονιά και λένε ότι το 2014 πρέπει να συγκεντρωθούν για να παρθούν τα μέτρα της επόμενης σεζόν. Επίσης, όπως τονίζουν, θα είναι απαραίτητη η ενδυνάμωσης της τουριστικής αστυνομίας με τουλάχιστον τρία με τέσσερα άτομα για να σταματήσουν αυτό που συμβαίνει. «Διαφορετικά», λένε, «κάποιοι τα αφήνουν να συμβαίνουν σκόπιμα».

Σε λίγο καιρό πάντως θα είναι αργά γιατί τα παράπονα των tours operators στο υπουργείο Τουρισμού έχουν αρχίσει να ακούγονται δειλά δειλά.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/10/13 12:26

    Τι γινεται ρε παιδια.Ολοι "κρουετε τον κωδωνα του κινδυνου",και κανενας δεν κανει τιποτα.Σταματηστε τα κουδουνακια επιτελους γιατι μονο φαιδροι γινεστε.Κουδουνιστρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/13 15:33

    Αφού και η Αστυνομια να είναι εκει και να τους βλέπει, οι κράχτες συγκεκριμένης ταβέρνας συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν χρειάζεται και πολυ μυαλό για να καταλάβουμε τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/13 17:37

    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/13 06:14

    Επάγγελμα αυτοφωρακιας, γνωστό εδώ και αρκετά χρονια στον χώρο του τουρισμού. Πληρώνονται ως κράχτες αλλα επειδή λόγο του παραθυρου που έχει ο νομος συλλαμβάνονται αυτοί αντί του επιχειρηματία δηλώνοντας αυτοί ως υπεύθυνοι της επιχείρησης, και φυσικά όλα πληρωμένα, συμφέρει περισσότερο τον επιχειρηματία να πληρώνει τους κράχτες - αυτοφωρακιδες, παρα να του σφραγίσουν το μαγαζί η να τρέχει ο ίδιος στο αυτόφωρο, κάτι που κάνουν σε όλες τις τουριστικές περιοχές γενικά στην Ελλάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/13 06:21

      Να σημειώσω ότι οι αυτοφωρακιδες παίρνουν και ηθική αμοιβή 100-150 ευρώ από τον εργοδότη τους σε περίπτωση σύλληψης τους!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *