Είναι συνυφασμένος με την παράδοση μας. Αγαπημένη γεύση των μεγάλων αλλά και των νεότερων. Μιλάμε για τον ελληνικό καφέ, ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα του Έλληνα. ...
Μας ξυπνάει, μας χαρίζει στιγμές απόλαυσης αλλά σύμφωνα και με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία και περισσότερα χρόνια ζωής.
Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και μακροζωίας έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών κου. Στεφανάδη και τους συνεργάτες του οι οποίοι εξέτασαν την κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν βρασμένο, ελληνικό καφέ κάθε μέρα. Οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερα ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφέ με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Parapona-Rodou
Μας ξυπνάει, μας χαρίζει στιγμές απόλαυσης αλλά σύμφωνα και με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία και περισσότερα χρόνια ζωής.
Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και μακροζωίας έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρική Σχολής Αθηνών κου. Στεφανάδη και τους συνεργάτες του οι οποίοι εξέτασαν την κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του νησιού. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν βρασμένο, ελληνικό καφέ κάθε μέρα. Οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερα ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφέ με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Parapona-Rodou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.