ροή ειδήσεων

Ρόδος: Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στον αντιπεριφερειάρχη για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας

«Kαμιά Κυριακή του χρόνου ανοιχτά τα μαγαζιά»διατράνωσαν σήμερα με τη δυναμική παρέμβαση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.... μαζί με εκπροσώπους εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων ταξικών σωματείων.

Η μοναδική και αδιαπραγμάτευτη αυτή θέση του σωματείου είναι αποτέλεσμα συσκέψεων με τους εργαζόμενους του κλάδου εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, ξεκαθάρισαν στη διάρκεια της παρέμβασης, που έγινε στο πλαίσιο συνεδρίασης για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το πόσες Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ταξικό σωματείο: «Κυβέρνηση,τρόικα και οι κατά τόπους αντιπρόσωποί τους, κατά εντολή των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των μεγαλοξενοδόχων, προωθούν την κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία εξυπηρετεί την πάγια απαίτηση των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοξενοδόχων, των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων που θέλουν με αυτό τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Είναι σχεδιασμός που θα πλήξει τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για την ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

1. Λένε ότι από τη συνεχή λειτουργία των καταστημάτων εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Δεν λένε την αλήθεια, αυτό που λείπει σήμερα από τους εργαζομένους - καταναλωτές δεν είναι οι περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά, αλλά ότι ο μισθός τους είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, της ατομικές συμβάσεις και δεν φθάνει ούτε για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

2. Θέλουν εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών, γι' αυτό θέλουν να "ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων", να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζόμενους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.

3. Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές, αυτό είναι το "τυρί στη φάκα".

Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2η, για 6 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

4. Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίαςνα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

5. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

6. Έχουν μεγάλες ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφισαν είναι τα σημερινά ωράρια. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί. Τώρα υπάρχει πείρα από την εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τώρα ξέρουμε ότι όταν η κυβέρνηση λέει για "ανάπτυξη", ότι θα δούμε "φως στο τούνελ", εννοεί ότι θα γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΑΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.
902.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *