ροή ειδήσεων

H AΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Έσσεται ήμαρ, αντλώντας σοφία και θέματα από τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού, την αρχαία πολιτιστική παράδοση και την παράδοση της Ρωμανίας, γνωστή σαν Βυζάντιο....
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι εντελώς αυθαίρετα, δεν ονομάσθηκε η ιστορία αυτή Ρωμαϊκή, αλλά Βυζαντινή, για να διαφοροποιηθεί από τη Δυτική Ρωμανία, τη δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που από το έτος 962 έλαβε το όνομα «Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους»! Έτσι, το 1680 ο ιστορικός Du Cange (Δουκάγκιος) τιτλοφόρησε το ιστορικό σύγγραμμα του «Historia Byzantina»36. Μέσω δε της Επιστήμης επιβλήθηκε το όνομα αυτό και στη Ρωμαική Ανατολή. Έτσι, και το έργο του Ρωμιού (Γραικού) ιστορικού Νικηφόρου Γρηγορά (14ος αι.)«Ρωμαική Ιστορία», ονομάσθηκε «Βυζαντινή» (1562): «Nicephori Gregorae, Romanae, hoc est Byzantinae, Historiae, Libri XI (εκδ. Βασιλείας της).

Η Αυτοκρατορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον εαυτό της το όνομα Βυζάντιο, ούτε οι πολίτες ονομάσθηκαν ποτέ Βυζαντινοί μέχρι το 1562. Το έτος αυτό, για πρώτη φορά, ο γερμανός Ιερώνυμος Βολφ (Wolf) εισηγήθηκε την σύσταση ενός συστήματος Βυζαντινής Ιστορίας, ενός "Corpus Historiae Byzantinaehoc est Byzantinae" (τουτέστι "Βυζαντινής"), είναι αυθαίρετη προσθήκη του μεταφραστικού και πρόκειται ουσιαστικά για «επιστημονική» πλαστογραφία.

Έστω και τώρα δεν πρέπει να αφήνουμε μύγα στο σπαθί μας και να μην αποδεχόμαστε το ψεύδος. Θα μου πείτε ότι εμείς αποδεχθήκαμε το όνομα Βυζάντιο.

Αυτό είναι που θέλω να επισημάνω, ότι δεν είναι θέμα πατριωτισμού ή έστω δεν είναι μόνο θέμα πατριωτισμού, αλλά καθαρά πόσο έχει προχωρήσει η ανοησία μέσα μας ώστε όλα να τα αποδεχόμαστε.

Αν είναι έτσι, ας αναγνωρίσουμε τους Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες και να είστε σίγουροι ότι όλη Ευρώπη και όλος ο κόσμος δεν θα πουν ότι δεν είμαστε πατριώτες ή ότι αποποιηθήκαμε την κληρονομιά μας απλώς θα γελάνε μαζί μας και θα μας πούνε ότι είμαστε μωροί, ανόητοι (με περικεφαλαία), διότι αποδεχόμαστε ένα εις βάρος μας ψεύδος.

Εκτός και αν οι φίλοι μας και σύμμαχοι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να μας αλλοτριώσουν με τον ψευδεπίγραφο πολιτισμό τους, ο οποίος όντως βασίζεται στον Ελληνικό πολιτισμό, όμως το χούι ξέρετε δύσκολα ξεχνιέται. Θέλω να πω, όταν κλέβεις εκατοντάδες τόνους χρυσού από ένα κράτος σαν το Βυζάντιο, τους μεταφέρεις εις τας Ευρώπας (1204 Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Ευρωπαίους - εγώ δεν χρησιμοποιώ τον όρο σταυροφόροι), ιδρύεις τις πρώτες τράπεζες και ξαφνικά ανεβαίνει το ΑΕΠ σου, (τα ευρωπαϊκά κράτη της εποχής παρήγαγαν μόνο δύο τόννους ετησίως, ενώ το Βυζάντιο εκατοντάδες τόννους).

Επόμενο είναι να προκύπτει ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ξεχασα να σας πω, όταν η Πόλη πέφτει στους Τούρκους, φεύγουν όλα τα «μυαλά» επιστήμονες λόγιοι προς τη Δύση και προκύπτουν τα παραπάνω.

Όλα αυτά σύμφωνα με το ρωσικό ντοκυμαντέρ «Το Βυζαντινό μάθημα» (υπάρχει στο you tube), το οποίο πρόβαλε στην εκπομπή της ΕΤ3 «Ανιχνεύσεις» ο δημοσιογράφος κ. Σαββίδης, το οποίο είναι κατατοπιστικό.



Θα καταλάβετε παρακολουθώντας το, γιατί αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός συνέχεια προβλήματα.

Οι «σύμμαχοι» Ευρωπαίοι, οι οποίοι έχουν αναγάγει την αρπαγή σε τέχνη, έχοντας αποκτήσει πλέον πείρα αιώνων, συνεχίζουν τη τέχνη τους αυτή μέσα από τις πολυεθνικές, αλλά και μέσω της επίσημης πολιτικής των κρατών τους. Δολοφονείται ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος, ο οποίος σημειωτέον δήμευσε τις ξένες επιχειρήσεις λόγω της ληστρικής συμπεριφορά τους. Στη συνέχεια καταλύεται το κράτος (1204 μ.Χ.) από τους Ευρωπαίους, αρπάζουν το χρυσό, τους θησαυρούς και αρχίζει η ανάπτυξη της Δύσης για να γίνει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Απλώς φροντίζουν από τότε μη τυχόν και σηκώσουμε κεφάλι από το 1204 έως σήμερα. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ το έχουν καταφέρει ελέγχοντας αποτελεσματικά όλο αυτό το διάστημα την ηγεσία μας αν εξαιρέσουμε τον Καποδίστρια και ίσως μερικούς μετρημένους στη μία παλάμη πολιτικούς και υπνωτίζοντας το λαό κυρίως αποκόπτοντάς τον από τις παραδόσεις του, την Ελληνική Παιδεία, την θρησκεία του και τον πολιτισμό του, την οικουμενική γλώσσα του (Θυμάστε τον κ. Κίσσινγκερ;). Οι Έλληνες ποτέ δεν χρησιμοποίησαν την δύναμή τους για να εκμεταλλευτούν αλλοεθνείς, ακόμη και όταν ήταν κοσμοκράτορες. Αυτή είναι η διαφορά μας από τους ψευτοπολιτισμένους συμμάχους μας.

Αυτό είναι το αίτιο και στη κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται το ότι οι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους απλώς υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα (είναι πατριώτες) χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τις διάφορες ενώσεις (πχ. Ευρωπαϊκή Ένωση), σωματεία και κάθε άλλου είδους εταιρείες και ενώσεις. Οι δικοί μας ηγέτες δυστυχώς έχουν την αφέλεια να πιστεύουν σε τέτοιου είδους μαγειρέματα, που κάνουν τα ξένα σωματεία-ενώσεις. (συνιστάται για τη εξόντωση της αφέλειας να κολλάς που και που και κανένα ένσημο -εδώ είναι το σημείο που ευθύνεται ο λαός με τις λάθος επιλογές του). Αυτό όπως και πολλά άλλα τα είχε προφητεύσει ο γέροντας Παΐσιος (ότι οι Ευρωπαίοι θα κοροιδεύουν τους πολιτικούς μας). Επειδή η κρίση είναι πνευματική, ακολουθούν και όλα τα κακά που θα μπορούσαν να συμβούν. Ο νοών νοείτω!

Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερον, ότι οι δανειστές επιδιώκουν να χυθεί αίμα στην χώρα κατά τον τρόπο που γίνεται στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στην Λιβύη κλπ. Περιφέρουν το φυτίλι γύρω γύρω από τον χώρο, που κυρίως τους ενδιαφέρει, για να το βάλλουν φωτιά την κατάλληλη στιγμή. Επειτα θα απομείνει η τελική φάση του σχεδίου τους, δηλαδή το μοίρασμα, ο διαμελισμός της χώρας π.χ. ανατολικό Αιγαίο (πετρέλαια), Μακεδονία, Θράκη (ουράνιο κλπ). Τώρα είναι η ώρα να χωρίσει η ήρα από το στάρι.

Στόχος ο Ελληνισμός και στο βάθος η Ορθοδοξία (αυτό δυστυχώς είναι μόνο για τους υποψιασμένους). Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι στο Ναύπλιο η ναυμαχία έγινε, γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά οι Ευρωπαίοι. Απλώς επειδή η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε καταντήσει να διοικείται από Ελληνες πχ. οι υπουργοί εξωτερικών, ο πρωθυπουργός (βεζύρης) ήταν Ελληνες Φαναριώτες, οπότε, όταν αυτοί ερχόντουσαν σε επαφή με τους Δυτικούς, οι τελευταιοι έλεγαν "εμείς αυτούς, ενώ τους ρίξαμε στους Τούρκους, διοικούν την Αυτοκρατορία;;". Όταν άρχισε να ακούγεται ότι ο επόμενος Σουλτάνος μπορεί να είναι Ελληνικής καταγωγής, ξεχάσανε και την Ιερά Συμμαχία και τον Μέττερνιχ και απέστειλαν τον στόλο στο Ναύπλιο. Η συνέχεια γνωστή. Ο Καποδίστριας δολοφονείται (οι Αγγλοι είναι αναμεμειγμένοι), τα δάνεια δίδονται σωρηδόν για τον έλεγχο του νέου κρατιδίου, κάθε 30-40 χρόνια πτώχευση, και όταν δεν μας έχουν ανάγκη, μας πουλάνε (Μικρασιατική καταστροφή, Κύπρος κλπ).

Εύχομαι αυτοί, που δεν ασπάζονται τα παραπάνω, τουλάχιστον να αρχίσουν να ψάχνουν.

ΙΩΑΝΝΗΣsfondilos.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *