ροή ειδήσεων

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΔ - Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!


Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες οι Ένοπλες Δυναμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου με αφορμή την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες...ερευνητικού – ωκεανογραφικού σκάφους της στην θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου και του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου επί των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα!

Η τουρκική κίνηση να περιλάβει στην NAVTEX περιοχές των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα (είναι αναρτημένη στην σελίδα του τουρκικού YPEΞ η σημείωση ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου "δεν είναι προσδιορισμένο") σημαίνει ότι κλιμακώνουν μια πίεση στην ελληνική πλευρά που έχει αρχίσει να καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη κι με αποστολές τουρκικών πολεμικών στις ακτές της Αττικής.
Πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες υπήρχαν για επικείμενη έκδοση NAVTEX στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου και κατ'αυτό τον τρόπο είχε σχεδιαστεί ως "απάντηση" και ξεκινά τις επόμενες ώρες στην Σαμοθράκη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στην ζώνη υθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ου ΣΠ) «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ».
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα εκδηλωνόταν τουρκική επιθετική κίνηση σε περιοχή του Αιγαίου που αμφισβητείται η ελληνική κυριότητα και υπάρχει ενδιαφέρον για ύπαρξη υδρογονανθράκων και κατ'αυτό τον τρόπο εκτιμήθηκε ότι επρόκειται περί του βόρειου Αιγαίου.
Η βραχονησίδα Ζουράφα, που είναι επίσης γνωστή ως Λαδοξέρα βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από την Σαμοθράκη και στην περιοχή θεωρείται πιθανή η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Το ότι η κίνηση τελικά εκδηλώθηκε λίγα μίλια νοτιότερα στο Κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου, μικρή σημασία έχει φυσικά.
Η Σαμοθράκη τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει σε ότι αφορά τον βαθμό επικινδυνότητας μιας τουρκικής απόβασης, την Λήμνο.
Η μεταφορά μεγάλων τουρκικών μονάδων ειδικών δυνάμεων στην Ίμβρο, η ενεργοποίηση του αεροδρομίου του νησιού και η εγκατάσταση των κινεζικών πυραύλων επιφανείας-επιφανείας WS-1 στην Ίμβρο, αυτομάτως μετέτρεψε το άλλοτε "εκτός βολής τουρκικών αποβατικών" ελληνικό νησί με την ακτογραμμή μήκους 59 χιλιομέτρων και τις 35 παραλίες, σε στόχο υψηλής επικινδυνότητας.
Το σύνταγμα «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», είναι ανεξάρτητη μονάδα υπερενισχυμένη με Τεθωρακισμένα, Πεζικό, Πυροβολικό Μάχης και Αντιαεροπορικό, Διαβιβάσεις και διοικητικής μέριμνας και οργανωτικά υπάγεται στην XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» με ζωνη ευθύνης που εκτείνεται στο νότιο Έβρο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/13 17:44

    Ελάτε κερατάδες. Ελάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/13 20:01

    τα δικα τους,δικα τους...και τα δικα μας,δικα τους!εμεις εδω ειμστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/13 01:43

    Μας τα πρίξανε οι κωλότουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/13 13:03

    Παρακαλάτε να αλλάξουν μυαλά οι απέναντι και να σηκωθούν να φύγουν, διότι εάν ξεφύγει η κατάσταση και πάμε σε ρήξη, η ταπεινώσεις του 74 και του 96 θα μοιάζουν με παιδικό παιγχνίδι... Κάποιοι ονειρεύονται ανίκητο στρατό που δε χρειάζεται πυρομαχικά και οπλα, δε χρειάζεται καύσιμα για τα οχήματα τα πλοία και τα αεροπλάνα, δε χρειάζεται ανταλλακτικά, που οι στρατιώτες του είναι συγγενείς του Superman και δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες ζωής των ίδιων και των συγγενών τους κ.λπ. Αυτός ο στρατός υπάρχει μόνο στα όνειρα τους... Καλά ξυπνητούρια μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/13 19:49

      Αν είχαν τα δικά σου μυαλά οι Έλληνες του 21 και του 40, δεν θα υπήρχαμε σήμερα.
      Τι στρατός νομίζεις ότι πολέμησε και πέταξε τους Ιταλούς στη θάλασσα? Τίποτα κομάντα?
      Μια ρήξη με την τουρκία αυτή την στιγμή, είναι ένα ανείπωττο δώρο. Κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε για να ξυπνήσουμε, να γίνουμε πάλι μια γροθιά, να ενωθούμε. Από μια τέτοια κατάσταση θα αναδειχθεί ο ηγέτης που χρειάζεται αυτή η χώρα. Αλλά ευτυχώς για σένα, αυτά που γίνονται είναι στημένα. Έχουν βρει τον τρόπο και μας εξαφανίζουν τόσο γλυκά, όσο σου ροκαζίνει το αυτί ένας ποντικός την ώρα που κοιμάσε. Οταν θα ξυπνήσεις "χωρίς αυτί" θα είναι πλέον αργα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/10/13 06:21

      Όλοι εσείς τα θερμοκέφαλα παιδάκια που παρακαλάνε να γίνει το μπαμ για να πάνε άλλοι να πολεμήσουν κι εσείς να παρατηρείτε από μακρυά, θυμηθείτε το 74 και το 96. Οι εποχές έχουν αλλάξει, το ίδιο καιο συσχετισμός των δυνάμεων. Ο πόλεμος του 40 έγινε με πεζικό και μουλάρια αλλά από τότε άλλαξαν πολλά πράγματα και πλέον το λόγο έχει η τεχνολογία. Αεροπορία, ναυτικό θέλουν καύσιμα, ανταλλακτικά και πυρομαχικά και το μέγεθος και το πλήθος μετράνε πολύ περισσότερο πλέον.
      Να ξυπνήσετε όλοι εσείς που κοιμάστε όρθιοι και ονειρεύεστε μαρμαρωμένους βασιλιάδες που θα γίνει θαύμα και θα ζωντανέψουν. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα και να ξτπνήσετε διότι στον ύπνο σας είστε πολύ επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/10/13 15:44

      @Ανώνυμος23/10/13 - 6:21 π.μ.

      Δεν φτάνει να έχεις τεχνολογία. Πρέπει να έχεις και ψυχή. Τα μογγολάκια ψυχή δεν έχουν.
      Το 74 δεν είμουν εκεί, ήμουν όμως το 96. Και σε πληροφορώ ότι χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να τους γαμήσουμε από όλες τις τρύπες. Ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. Αλλά όταν σε κυβερνάνε προδότες και εβραίοι, αυτά είναι τα αποτελέσματα.
      Αν όμως κάνουν τα μογγολάκια το πρωτο βήμα, τότε είναι διαφορετικά. Τώρα αν υπάρχουν ανάμεσά μας και μερικοί δειλοί μοιρολάτρες και φραπεδορουφίχτρες, το μόνο καθυσηχαστικό είναι και ότι και αυτοί απέναντι έχουν από τα ίδια σκατά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *