ροή ειδήσεων

Η πρωτοτυπία στην διασκέδαση... Μάθετε για τα Silent Party (σιωπηλά πάρτι)

Η νέα μόδα στη διασκέδαση ακούει στο όνομα Silent Party.
Τα συμβατικά ηχεία των κλαμπ αντικαθιστούν ατομικά ακουστικά.... Οι θαμώνες επιλέγουν τη μουσική τους και οι γείτονες κοιμούνται ήσυχοι.

Silent Party, δηλαδή σιωπηλό πάρτι ονομάζεται το νέο ευρωπαϊκό «τρεντ» στη νυχτερινή διασκέδαση. Όπως μεταδίδει η ελληνόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle, η ατμόσφαιρα, ο χορός και το αλκοόλ είναι παρόντα, όπως και στα συμβατικά πάρτι. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική. Μόνο που αυτή δεν φτάνει στα αυτιά των θαμώνων μέσα από τα μεγάλα ηχεία, αλλά μέσα από ατομικής χρήσης ακουστικά που φορούν στο κεφάλι τους όσοι συμμετέχουν.

Στη Γερμανία στο χώρο τέχνης Fabrik 45 της Βόννης διοργανώνονται συχνά τέτοια πάρτι. Δύο DJs ανέλαβαν τη μουσική επιμέλεια του πιο πρόσφατου από αυτά. Ο καθένας με τις δικές του μουσικές επιλογές, που παίζονται σε δύο διαφορετικά κανάλια ήχου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα 150 άτομα έχουν μαζευτεί στο χώρο. Ο Φίλιπ μοιράζει τα ακουστικά στους θαμώνες και εξηγεί τη λειτουργία τους: «Τα ακουστικά διαθέτουν δύο κανάλια, το Α και το Β. Με αυτά μπορείτε να επιλέξετε τον DJ που προτιμάτε. Αν αδειάσουν οι μπαταρίες έρχεστε απλά σ' εμένα και σας τις αλλάζω. Και από εδώ ρυθμίζετε την ένταση».

Από ποπ επιτυχίες μέχρι μουσικές του κόσμου

Το πάρτι προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους. Μία από αυτούς ήταν και η 20χρονηΑριάνε, η οποία ήρθε για πρώτη φορά σε ένα Silent Party. «Τα ακουστικά είναι κάπως μεγάλα, πρέπει πρώτα να τα ρυθμίσω. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν ένα προστατευτικό μαξιλαράκι, αλλά είναι τέλεια», λέει.

Η μέγιστη ένταση στα ακουστικά δεν ξεπερνά τα 80 ντεσιμπέλ, το ιατρικά ανώτατο επιτρεπτό όριο. Όποιος, ωστόσο, αισθάνεται πολύ δυνατή τη μουσική έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει.

Η 38χρονη Χάλα θεωρεί τα ακουστικά καλά, αλλά όχι εφάμιλλης ποιότητας με την ηχητική εγκατάσταση στα συμβατικά κλαμπ. «Λείπει η αίσθηση του μπάσου στην κοιλιά. Δε νιώθεις τη μουσική όπως σε μία ντισκοτέκ. Έχει διαφορά», λέει.

Οι θαμώνες του σιωπηλού πάρτι απολαμβάνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη μουσική τους, αλλάζοντας από το ένα κανάλι ήχου στο άλλο. Ένας DJ επέλεξε εμπορική μουσική, ενώ ο δεύτερος έδωσε πιο εναλλακτικό τόνο, με έμφαση σε μουσικές του κόσμου.

Silent Partys γίνονταν ήδη από τη δεκαετία του '90 στις αγγλικές ντίσκο. Το συγκεκριμένο είδος έγινε βαθμιαία πιο αγαπητό τις τελευταίες δεκαετίες σε όλον τον κόσμο. Στη Γερμανία και την Ελβετία οι διοργανωτές σιωπηλών πάρτι έχουν πολλαπλασιαστεί. Μεγάλο τους πλεονέκτημα, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Fabrik 45 της ΒόννηςΝατάσα Κουσιέ, είναι ότι «μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί για διατάραξη κοινής ησυχίας». Και τα πάρτι κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/10/13 00:07

    po po tha koufathoune ta καυμενα απο μικρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/10/13 08:13

      Το ακριβώς αντίθετο θα γίνει. (τι μακάκας είσαι? πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι μπορούν να ρυθμίσουν την ένταση?)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *