ροή ειδήσεων

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!! Πεινάει ένα στα πέντε παιδιά στην Ελλάδα του 2013

Θλίψη για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας προκαλούν τα στοιχεία του προγράμματος...Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί... το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με αυτά, κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο 6.272 μαθητών το 52% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια ενώ για το 23% το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Τα στοιχεία του 2012-2013, που προέρχονταν από 152 σχολεία, έδειξαν ότι σε σύνολο 15.897 οικογενειών οι 9.538, ήτοι το 60% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια. Πιο αναλυτικά επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς πείνα αντιμετώπιζε το 37% των οικογενειών και το 23% αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.

Η συμβολή του προγράμματος στην αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος όσο και στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των μαθητών κρίνεται άκρως αποτελεσματική αφού το 89.5% των γονιών δήλωσε ότι οι μαθητές άλλαξαν διατροφικές συνήθειες ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και λευκού γάλακτος εκτός σχολείου σε ποσοστό 40 έως 47%.

Για το σχολικό έτος 2013-2014 ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα θα φθάσει τους 50.000 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 774 σχολεία με συνολικό μαθητικό δυναμικό που φθάνει τους 110.000 μαθητές.
iapopsi.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/13 13:49

    Λεφτά δεν υπάρχουν για μισθούς και συντάξεις, όχι όμως και για τον κ. Μπόμπολα. Το HOT DOC αποκαλύπτει στο τεύχος που κυκλοφορεί μία σκανδαλώδη αποζημίωση ύψους 68 εκατ. ευρώ προς τον κ. Μπόμπολα για έργο που δεν έγινε ποτέ.
    Πρόκειται για τη δεύτερη αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων καθώς, για το ίδιο έργο είχαν δοθεί άλλα 68 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 136 εκατ. Ευρώ. Και όλα αυτά λόγω της σκόπιμης ή της κακής λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.
    Την ίδια ώρα που για το συγκεκριμένο έργο έχουν φτάσει καταγγελίες στην Ευρωπαϊκη Τράπεζα Επενδύσεων και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). H τελευταία έχει ξεκινήσει έρευνα και ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/13 14:49

    Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά αλλά το πιο λυπηρό είναι η Παιδεία που έχουμε σαν Έλληνες σε θέματα Ανθρωπιάς και Ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας είναι πιο φτωχή και από την φτωχότερη χώρα στον πλανήτη, δε λέω πολλές φορές έχουμε προσφέρει μεγάλο έργο σε θέματα αλληλεγγύης αλλά όταν η παιδεία σου που παίρνεις από το σχολείο σε τέτοια θέματα και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ απ το ΣΠΙΤΙ (γονείς) είναι πως θα βγούνε τα παιδάκια τους στην παλιά πόλη η αν θα πάρουν i phone και τέτοιες σαχλαμάρες θα υπάρχουν δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις.... Ακούτε Γονείς και Καθηγητές !!!!! Διδάξτε τα παιδιά σας να είναι πάνω απ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!! Απο κει πηγάζει το πρόβλημα !!!! Από εμάς !!!! Την Αδιαφορία μας !!!! Λ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *