ροή ειδήσεων

Μετρά πληγές η Ρόδος - Ερευνες για τους δύο αγνοούμενους

Εκτεταμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ρόδο για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων από τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε το νησί και στοίχισε τη ζωή σε δύο γυναίκες...


Αγνοούμενοι είναι ένας 53χρονος καθηγητής αγγλικών, καθώς και ο σύζυγος της 40χρονης που έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην κοίτη του χειμάρρου στην περιοχή και Μαριτσών - Παστίδας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανέσυραν νεκρή μια 27χρονη γυναίκα, δασκάλα σε σχολείου του Παραδεισίου. Η άτυχη δασκάλα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής, όταν στην προσπαθειά της να σωθεί εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος που αγνοείται.

Στο έργο των σωστικών συνεργείων συνδράμουν δυνάμεις και μέσα του στρατού με οκτώ καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, έναν εκσκαφέα και έναν φορτωτή να βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών Αρχών.



Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.



Η σφοδρότατη βροχόπτωση ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής και οι δρόμοι από το Φαληράκι έως και την Κρεμαστή μετετράπησαν σε ποτάμια, ενώ πολλά ήταν και τα προβλήματα που καταγράφηκαν και στην πόλη της Ρόδου.

Η καταιγίδα έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν πολλά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην Ιαλυσό και την Κρεμαστή.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές. Για «βιβλική καταστροφή» έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, περιγράφοντας πως δεκάδες αυτοκίνητα στην Ιαλυσό παρασύρθηκαν σχηματίζοντας σωρούς από άμορφες μάζες, πλημμύρισαν όλα τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης, υποχώρησαν οδοστρώματα, καταστράφηκαν γεφύρια κ.λπ.

Οι πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο νησί μετέβη κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την καταγραφή των ζημιών.
ethnos



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *