ροή ειδήσεων

ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !!!!

Αναγνώστης:
Κι όμως συνέβη!! Αν αναρωτιέστε μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος και η αδιαντροπιά όσων κυβερνούν ή στηρίζουν την κυβέρνηση, επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω... ότι είναι απύθμενο!! Προκειμένου να αθωώσουν την πολιτική που μας καταστρέφει, δεν διστάζουν να κατηγορήσουν τα ίδια τα θύματα για τη συμφορά τους!

Εδώ και λίγες μέρες η Ρόδος θρηνεί... Μια πραγματικά πρωτοφανής καταιγίδα έγινε η αιτία να χαθούν δύο άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι δύο. Καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά οι κόποι μιας ζωής, οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν άστεγοι, το νησί μετατράπηκε σε τεράστιο ποτάμι! Απογυμνώθηκε για άλλη μια φορά η ανυπαρξία υποδομών, αποκαλύφθηκε με φριχτό τρόπο η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας. Κοινή διαπίστωση όλων: το νησί είναι ανοχύρωτο, είμαστε απροστάτευτοι... Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι του νησιού μετρούν τις πληγές τους, η τηλεόραση γεμίζει από "ειδήμονες", παρατρεχάμενους, βουλευτές και συμβούλους που σήμερα θρηνούν ενώ μέχρι χτες υποστήριζαν ότι η Ρόδος είναι το νησί της " ανάπτυξης" και της επιχειρηματικότητας! Αυτοί που μέχρι χτες έριξαν πακτωλό χρημάτων σε επιδοτήσεις για τους μεγαλοξενοδόχους, σήμερα συνθλίβονται για τη μοιραία βροχή και γυρνούν για να "σφίξουν" το χέρι του ανθρώπου που μόλις έχασε το βιος για το οποίο δεν επιδοτήθηκε, αλλά δούλεψε μια ζωή και βουτήχτηκε στα δάνεια!!

Μέσα στα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας είναι και δυο συνάδελφοί μας: ο Κώστας και η Αναστασία. Γύριζαν από το σχολείο μαζί με το Γιάννη, που ευτυχώς σώθηκε, και το μπαζωμένο και ασφαλτοστρωμένο ποτάμι που μέχρι πριν λίγα λεπτά ήταν ο γνωστός δρόμος της επιστροφής, ακολουθώντας τους νόμους της φύσης έγινε θεριό και τους κατάπιε! Η εκπαιδευτική κοινότητα και όλο το νησί βυθίζονται στο πένθος...

Η αλήθεια είναι πώς λόγια παρηγοριάς δεν περιμέναμε να ακούσουμε, ούτε απαντήσεις στο γιατί. Η οργή μου όμως και η αγανάκτησή μου ξεχείλισαν όταν το Σάββατο στη Δημόσια Τηλεόραση άκουσα "ειδικό" γεωλόγο να λέει πώς αυτό η καταστροφή στο νησί είναι ούτε λίγο ούτε πολύ "φυσικό φαινόμενο" και όχι έλλειψη υποδομών! Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να αθωώσει την πολιτική κυβέρνησης , Ευρωπαίων, μεγαλοεπιχειρηματιών που μας έχουν κυριολεκτικά ξεζουμίσει, είχε το θράσος να ρίξει το φταίξιμο στα ίδια τα θύματα!! Δεν έπρεπε να περάσουν το ποτάμι (δρόμος είναι εδώ και πολλά χρόνια γιατί δεν αξιώθηκαν να μεγαλώσουν το γεφύρι!!) και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ( ναι, ναι και συμβουλές παρακαλώ!) και τι να κάνει και η Πολιτεία....! Αυτά βρήκαν να πουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!! Αυτά βρήκαν να πουν για την αδικοχαμένη συναδέλφισσά μας που οι ίδιοι με την πολιτική τους, τα πλεονάσματα και τον αυταρχισμό τους τη χώρισαν από την οικογένειά της όπως και χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς σ' όλη την Ελλάδα! Αυτά βρήκαν να πουν για τον αγνοούμενο συνάδελφό μας που για είκοσι και παραπάνω χρόνια υπηρέτησε πιστά το δημόσιο σχολείο και μπήκε στη μάχη για να γίνει καλύτερο! Δεν έχουν όμως ακούσει τι έχουμε να πούμε εμείς! Κι όταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε ο ήχος θα είναι εκκωφαντικός! Και το ποτάμι που θα τους παρασύρει δεν θα είναι βρόχινο, θα είναι του λαού!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ & ΓΟΝΕΑΣ
Ε.Κ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/11/13 22:06

    Ο Πόντιος Περιφερειάρχης μας έγινε και Ροδίτης.
    Τώρα θα βάλει μπρος το έργο στο ρέμα της Κρεμαστής.
    Μαχαιρίδη τόσα χρόνια που ασχολήσαι με τα κοινά τί έκανες.
    ΠΑΣΟΚ είσαι, ? 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/12/13 18:06

      Τι δουλεια εχει η καταγωγη του καθενα σε αυτο το προβλημα ρε φιλε ? σε πειραξε που ειναι ποντιος ή που δεν εκανε σωστα τη δουλεια του ?? αλλα και εσυ εισαι ενας απο τους πολλους που μας εφεραν σε αυτο το χαλι σημερα...κριμα και ντρεπομε που εχω συμπολιτες σαν και σενα με αυτο το σκεπτικο.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/13 22:09

    το θεμα ειναι οτι και να λεμε οτι χαθηκαν ζωες.Με την φυση δεν παιζουμε.Η φυση εκδικειται.Μπραβο στον αναγνωστη που εγραψε αυτη την επιστολη διαμαρτυρια.Θα επρεπε κανενα απο αυτα τα υποτιθεται πολιτκα μουλαρια να μην δεχθουν ουτε σε εκεινα τα χωρια αλλα να τους γιουχαρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/11/13 09:33

      Τιποτα δεν κανει η φύση!!! Ειστε ζώα απλά όσοι το πιστεύετε!!! Δίνετε και έμμεσα συμπαράσταση στους πολιτικούς. ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΡΕΞΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/11/13 22:18

    ο Κουσουρνάς καλύτερα να γινόταν Ιεροκύρικας.
    ΠΑΣΟΚΟΣ κι αυτός το επάγγελμα τον έβαλε ο ΓΑΠ για να αποτελιώσει τη Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/13 22:25

    ρε παιδια κατηγορουμε αυτους που εμεις οι ιδιοι τους φεραμε στο να κυβερνουν.Γενικα μιλαω τωρα.Οταν κατεβαινε ο κουσουρνας για δημαρχος ηταν μολισ ενα μηνα μετα το πρωτο μνημονιο που ειχε ψηφησει και ολοι ελεγαν σιγα μην ψηφισουμε αυτον που ψηφισε το μνημονιο ΚΑΙ ομως αυτον εβγαλαν ειμαστε αξιοι της μοιρας μας καλα να παθουμε.Τι παραπονιομαστε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/11/13 22:53

    Φταίμε και εμείς όταν μπαζωνουμε όπου βρούμε.και να τα πείτε στον κ σταγκα που τον βγάζουν και πρώτο στους ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/11/13 23:01

    αυτο δεν λεμε οτι τα θελει ο κ....ς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/11/13 23:14

    Prepi na min plirosoume tipota oute XARATSIA KAI TELI KIKLOFORIAS!!!!!!!!!!!OLIIIIIIIIIIII

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/11/13 23:22

    Τα καθαρματα! Τα πιο ανευθυνα οντα στον πλανητη!!! Εαν απορειτε γιατι η συγκεκριμενη γεφυρα δεν μεγαλωσε!!! Ειναι γιατι ο κορδινας κ το team του καταβροχθησε το κονδυλι για να φτιαξει ενα σπιτι υπερπολιτελεστατο!!!! Τωρα πως αισθανεσθε κ κορδινα εσεις κ οι ομοιοι σας που εξ αιτειας σας χαθηκαν 2 νεοι ανθρωποι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/11/13 23:27

    ο κορδινας ειναι ο μικροτερος σε αυτη την υποθεση αλλοι ειναι οι μεγαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/11/13 09:01

    να οργανωθει τοπικα η καθε κοινωνια και να καταγγελει καθε μορφη οικοδομικης παραβασης στα ρεματα ,ποταμια κλπ απο οποιονδηποτε γιατι αυτοι που τα μπαζωνουν δεν εχουν προβλημα ,οι αλλοι εχουν
    και να μην αφησουν δημαρχους,αντιδημαρχους και υπηρεσιες σε χλωρο κλαρι....για να μην θρηνησουμε και αλλα θυματα .
    επιτελους ας αρχισουμε να παιρνουμε τη ζωη μας στα χερια μας σε αυτη τη χωρα πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/11/13 18:05

    ουστ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *