ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικό! Τους κατέσχεσαν το σπίτι γιατί χρώσταγαν κοινόχρηστα !!!

Είναι και οι δύο άνεργοι και έχουν 2 ανήλικα παιδιά. Πλέον είναι και άστεγοι. Ο λόγος για ένα ζευγάρι από τη Ξάνθη που είδε το σπίτι του...να βγαίνει σε πλειστηριασμό επειδή χρώσταγε τα κοινόχρηστα. Ο κύριος Μουρουζίδης περιγράφει στο Newsit πως έγινε η κατάσχεση του σπιτιού του.

Το ζεύγος Μουρουζίδη από την Ξάνθη είναι ένα απο τα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που κάποτε ήταν νυκοκυραίοι και η κρίση τους έφτασε στο σημείο μηδέν.

Έχασαν το σπίτι τους γιατί χρώσταγαν τα κοινόχρηστα.

Ο 36χρονος Γιώργος Μουρουζίδης ήταν μαραγκός, η κρίση στην οικοδομή όμως τον οδήγησε στην ανεργία στις αρχές του 2010. Λίγους μήνες μετά, η γυναίκα του Τατιάνα, αναγκάστηκε να κλείσει το καφενείο που διατηρούσε καθώς η δουλειά είχε πέσει και τα έσοδα είχαν μειωθεί δραματικά.

Το σπίτι που έμενε η οικογένεια Μουρουζίδη στην οδό Σκρα 25 στην Ξάνθη, το αγόρασε το 2005. Η ανεργία όμως τους οδήγησε στα χρέη. "Όταν έχεις 2 παιδιά κοιτάς να τα ταϊσεις και όχι να πληρώσεις τα κοινόχρηστα" λέει ο κύριος Γιώργος.
Κάπως έτσι το 2010 μαζεύτηκε χρέος για τα κοινόχρηστα της τάξης των 540 ευρώ το οποίο διογκώθηκε και έφτασε τα 1.700 ευρώ.


ΦΩΤΟ thrakitoday.com

Το σπίτι των 118 τετραγωνικών μέτρων του ζευγαριού βγήκε στο σφυρί και πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι 140.000 ευρώ.

Ο Γιώργος και η Τατιάνα Μουρουζίδη δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν την Παρασκευή που το ημερολόγιο έγραφε 1 Νοεμβρίου 2013. Τότε εμφανίστηκαν στο σπίτι τους δικαστικοί επιμελητές και τους είπαν οτι έχουν 3 μέρες διορία για να αδειάσουν το σπίτι.

Αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου τόσο από το ζευγάρι όσο και από όλη τη γειτονιά για να βρεθούν κάποια χρήματα. Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Τατιάνα πούλησαν ότι χρυσαφικά είχαν και δεν είχαν, πήραν δανεικά από όποιον μπορούσε να βοηθήσει ενώ στη γειτονιά έγινε έρανος για να σωθει το σπίτι της οικογένειας.

Ετσι συγκεντρώθηκαν 5.000 ευρώ αλλά όταν το ζευγάρι πήγε να δώσει το χρέος ήταν αργά.

Οπως χαρακτηριστικά λέει στο Newsit o κύριος Μουρουζίδης "και στη ΔΕΗ χρωστάω αλλά πήγα και εκανα διακανονισμό. Εκεί οι άνθρωποι δέχτηκαν να με βοηθήσουν. Οι άλλοι μου πηραν το σπίτι για τα κοινόχρηστα".


ΦΩΤΟ thrakitoday.com

Η οικογένεια προσωρινά μένει στο σπίτι της μητέρας του κυρίου Γιώργου στο Πετροχώρι της Ξάνθης αλλά η κατάσταση όπως μας λένε είναι δύσκολη. Το μεγάλο το παιδί πάει στην τρίτη δημοτικού. Τι θα γίνει με το σχολείο του;

Η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και ήδη ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης κάλεσε το ζευγάρι προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια από δικηγόρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *